Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | April 28, 2014

Ärr efter finnar


5902-1
Hej fina annica!

Jag har en fråga angående ärr av finnar. För när jag får finnar så brukar jag oftast inte inte klämma dem utan jag brukar bara låta dem läka av sig själv, använder dock finnsalva över natten. Men nu under senaste månaderna har jag fått ett slags ärr av min finnar efter att dem försvunnit  eller det är liksom en röd pigment fläck som sitter kvar efter finnen. Så det ser ut som jag har finnar fast jag inte har det. Vet du något som kan hjälpa mig att få bort dessa röda prickar. Det stör mig något så otroligt mycket!
Toppen blogg dessutom! Kram

Svar: Hej på dig!
Först och främst, vad är finnsalva? Är det något som ska torka ut finnarna så sluta med det på en gång. Ju mer du försöker att torka ut finnarna desto mer kommer du tyvärr att få. Huden producerar ännu mer fett när den är torr vilken kan leda till finnar. Sen så läker huden olika efter finnar, vissa får inga märken alls medan andra kan få som du beskriver röda märken och det blir till ärr.

Det jag skulle råda dig till det är att besöka en hudterapeut som får titta på detta. Man brukar inte få stora märken efter en finne så det kan ev vara acne men jag ska inte konstatera något eftersom jag inte ser hur det ser ut. Men besök en hudterapeut som får titta närmare på din hud och fråga då också vad du ska använda för produkter till din hud. Och sluta upp med finnsalvan om det är sådan som torkar ut. Se till att rengör din hud och sedan återfukta den morgon och kväll! 🙂


11 kommentarer11 kommentarer om “Ärr efter finnar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • jag brukar ofta använda alsolsprit på finnarna och det försvinner bara efter någon dag. och då torkar man ut den och de tar bort alla bakterier och sedan så försvinner den. jag har aldrig finnar så det är ett mirakel när det kommer en. men då är mitt tips alsolsprit, det hjälper mig iallfall. sedan kan man ju smörja in huden överallt förutom just PÅ finnen och det blir perfekt. Jag har inga ärr eller liknande och det funkar alldeles utmärkt.

  Reply
 • Oj vilket bra tips. Din blogg innehåller verkligen lite av allt och jag älskar att den är så bra som den är. Jag hamnade hos dig en gång och sen var jag fast, såna bloggar gillar jag.

  Reply
 • Tack vad kul!

  Reply
 • Skulle du vilja tipsa om hur man får bort pormaskar på näsan? Hade behövt tips på det då jag är i stort behov av att få bort de. Tack för en bra blogg och fortsätt med makeup tips för jag har lärt mig mycket sen jag började följa bloggen! 🙂

  Reply
 • Ska kolla upp om jag kan göra ett bra inlägg om det!

  Reply
 • Kan tipsa om en ansiktmask som funkar VÄLDIGT bra för mig. Består främst av gurkmeja (en krydda) , den bleker ärr och dödar bakterier. Testar flera gånger och blir alltid bra resultat! Man blandar bara med lite mjölk och mjöl! En nackdel är att gurkmejan kan färga av sig lite, så rekommderar att man tar den på kvällen! 😉

  Reply
 • Hejhej! Detta handlar inte om just ärren som man kan få från finnar, men jag har ett tips för de som lider av mild till måttlig acne..
  Jag själv har alltid haft problem med acne, och gick till skolläkaren som tipsade mig om basiron och basiderm. När det inte funkade sa han till mig att testa salicylsyra från apoteket, när det inte heller fungerade så sa han till mig att ändra min kost, sluta äta vissa grejer och börja äta mer av andra. När det inte funkade heller så gav både skolläkaren och jag upp. Jag accepterade i princip att jag skulle ha acne tills jag växte ifrån det. På gymnasiet läste jag spa & styling, där min lärare som var hudterapeut sa till mig att via skolan köpa ekologiska produkter. Detta hjälpte bara ytterst lite.

  När jag sedan träffade en bekant till en kompis och vi kom in på ämnet så berättade hon att hon haft precis samma problem, acne men att ingenting hjälpte, så berättade hon att hon gått till en läkare på vårdcentralen och fått Duac gel utskrivet och att det funkade utmärkt för henne. Så jag fick med mig lite av den hem och använde den, på bara ett par veckor såg jag skillnad! Sen gick jag själv till vårdcentralen för att få receptet, och det var inga problem de skrev ut det direkt eftersom jag specifikt bad om duac gelen. Den innehåller bensoylperoxid och klydamycin, och funkar vääääldigt bra för mig!! 🙂

  Reply
 • Hej! Jag får väldigt mycket finnar och har tyvärr lyckats försöka tvätta min hy med olika produkter allt för mycket för att försöka få bort dom, och nu är min hy helt uttorkad + finnarna är kvar…. när du skriver “återfukta morgon & kväll” hur menar du då, vad ska jag göra för att återfukta min hy? 🙁 😀

  Reply
 • Tror det var jag som skrev kommentaren, men det måste vara jättelängesen. Med finnsalva menade jag salva som man smetar på finnen eller problemområden och dessa har jag fått från en hudläkare, men efter att finnen har läkt så blir det röda prickar.

  Reply
 • Min mamma är hudläkare och hon rekommenderar Basiron över natten!

  Reply
 • Hej jag får ärr efter jag har klämt mina finnar så vill ha bra typs hur jag kan få bort ärr

  Reply