Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | April 24, 2014

Bleka pigmentfläckar

DSC_0089Jag har en pigmentfläck på handen som syns hela tiden…


Hej Annica, tack för en bra och väl uppdaterad blogg alltid kul att gå in och kika! 🙂 jag har en fråga angående pigmentfläckar/fräknar i ansiktet finns det någon bra kräm/serum som gör att dem bleknar och jämnar ut hudtonen? Känns som jag testat mycket men ingenting fungerar, laser blir för dyrt i längden!

Svar: Tack så mycket! 🙂
Man kan aldrig bleka eller ta bort en pigmentfläck helt med crèmer, det måste du vara medveten om men visst kan dom ljusas upp en aning. Först och främst, är det så att du inte vill att dom kommer fram lika tydligt är det viktigt med högt solskydd! Pigmentfläckar och fräknar är melanin som kommer upp för att skydda huden, det är även det som gör att vi blir bruna. Det ligger i huden och så fort solen träffar så åker detta upp till ytan och fäller ut sig som ett paraply för att skydda huden från att brännas.

Fräknar är väldigt fint, det är inget du ska skämmas för. Jag själv hade gärna haft några på näsan men man vill ofta ha det man inte har… Sedan om det är pigmentfläckar så säger jag ännu en gång, var noga med solskydd. Är det så att det är besvärande för dig så bör du prata med en hudterapeut eller hudläkare vad du kan göra åt det.

Lycka till! 🙂


6 kommentarer6 kommentarer om “Bleka pigmentfläckar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Big brother kommer tillbaka på kanal 9 i höst 😀

  Reply
 • Hur kommer det sig att pigmentfläckar kommer fram?
  Har själv bruna prickar på näsan och det är pigmentfläckar.
  Hade gärna velat ha bort dem men inte något jag störs av heller.

  Reply
 • Ni kan ju gifta er i BB huset dom kanske behöver ett brudpar denna gången
  också!

  Reply
 • Till mina pigmentfläckar har jag använt md formalations vita plus illuminating serum och dem är helt borta nu!
  Har även använt detta serum på min sambo som har pigmentfläckar och fräknar, dock är han inte en lika flitigt smörjare som jag men han har fått en betydligt jämnare hudton:) har du tidigare inte provat detta så ge det en försök:)
  Jag lägger först lite på fläckarna och låter det verka i någon minut innan jag lägger på dag/nattcreme vilket jag har blivit instruerad av hudterapeut att göra:)

  Reply
 • Nyfiken på vad du använder för produkter nu, använder du fortfarande k ceutik och diorskin forever foundation osv

  Reply
 • Jag har pigmentfläckar på ansiktet och köpte Eucerin Even Brighter Clinical (finns som dag/nattkräm) som finns att köpa på Apoteket, efter några veckor så “mattades” pigmentfläckarna ner. Jag tror inte att de försvinner helt men en klar förbättring. Ett tips är att inte ha dagkrämen innan makeup då det tar tid för krämen att sjunka in. 🙂

  Reply