Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:14 | April 22, 2014

Glesare fransar på ena ögat

DSC_0016 2
Hej! Jag har ett problem med mina ögonfransar, av någon anledning så är dom täta och fina på ena ögat, men mer ojämna och vill gärna spreta åt olika håll på andra ögat.. Det blir skillnad på ”böjen” och längden på dom. Hur gör jag för att få dom att se likadana ut när jag sminkar mig??

P.s din blogg är super, fortsätt med det du gör!

Svar: Hej!
Det här är jättevanligt, även jag själv har problem med detta och det beror på olika anledningar. Det kan vara så att fransarna på ena ögat är i en annan fas. En frans har en livslängd på fem månader, tillväxtfas (3 månader), övergångsfasen (2-3 veckor) och vilofas (3 månader) och det gör att man tappar fransarna vid olika tillfällen. Så det kan vara så att ena ögat är i vilofasen och har börjat släppa fransarna medan det andra ögat är i övergångsfasen då dom är som längst.

Men en annan sak som kan bidra till att fransarna är glesare på ena sidan kan vara för att du sover på den sidan, det är väldigt vanligt. För mig är det så, jag sover på sidan och min vanligaste sida är den där fransarna är som glesast. Så prova, om det går, att sova på ryggen eller andra sidan så kanske det blir någon skillnad. 😉


2 kommentarer2 kommentarer om “Glesare fransar på ena ögat”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh, jag har precis det problemet.. Och det har varit så konstant i flera år! Enda gången jag hade fina fransar på båda ögonen var när jag var i Turkiet, och därför drog jag en slutsats om att jag behöver mer D-vitamin. Men anledningen till att det alltid är mitt vänstra öga som är fult tror jag är för att jag alltid, av någon anledning, kliar mig mer i det ögat. Jag har också glesare ögonbryn på den sidan! Att jag sover på den sidan kan ju vara en annan förklaring! Ska börja med x-lash bara på den sidan ett tag tänkte jag.

    Reply
  • Hej du vet den videon du gjorde där du visar hur man tar ögon skugga på ögonfransarna så att dom ska bli svarta på både sidorna det funkar inte på mig så jag tänkte har du något annat tips? Kram 🙂

    Reply