Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:58 | February 11, 2014

En naturlig sminkning

Desktop

Idag på Makeupstudion skulle vi lära oss om TV- och HD-smink och det är väldigt roligt, det är så mycket som krävs från en makeupartist när det kommer till film. De flesta scenerna spelas inte in samma dag så därför måste man göra exakt samma sminkning flera gånger och det är väldigt svårt. Det är otroligt viktigt att man har samma färg i varje scen och när det spelas in över flera dagar, flera veckor, månader så är det väldigt svårt. Man kan om man är en bra makeupartist men ibland kan även proffs misslyckas. Som i Transformers när Rosie Huntington i ena scenen har ett par svarta klackar på sig och i andra scenen när hon springer från robotarna har hon svarta ballerina, men det är ju kostymörens fel men sådant händer. 😀

Idag skulle vi lära oss hur man sminkade naturligt och det menas med att det är sminkat men det får inte se sminkat ut. En naturlig bas, inga skuggningar förutom en mjuk globskugga, fransmarkering med torr skugga som matchar fransarna, lätt ifyllda bryn, pyttelite rouge, läppfärg som ska vara samma nyan som läpparna och sedan ska fransarna svärtas med samma färg som fransarna är. 🙂


2 kommentarer2 kommentarer om “En naturlig sminkning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica!
  Jag är en tjej som inte hittar rätt i foundationdjungeln då jag har fet hy. Efter några timmar ser sminket kaos ut och ansiktet är jätteblankt! Skulle du kunna tipsa om foundation som passar bra för fet hy och hur man kan använda produkter under sminket som gör att hyn håller sig matt!
  Älskar din blogg förresten!
  /Östersundsbo

  Reply
 • Hej, Annica
  Jag bara undrar var tjejen till vänster kommer ifrån känner igen henne men vet inte vart ifrån hon kommer!:)

  Reply