Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:17 | February 3, 2014

Fransförlängningsutbildning

DSC_0008DSC_0009Dom ser trassligare ut på bild plus att det är svart lim på tejpen under som förstör men jag lovar att fota när jag är klar med fransarna.

Idag på skolan så sminkade vi ingenting, nej idag började vi gå in på fransförlängning och började även sätta fast fransar på en docka. Dock var det väldigt mycket svårare på dockans fransar eftersom dom var så raka, naturliga fransar är lite böjdare och inte alls lika hårda men det var bara att göra så gott man kunde. Sedan så hade limmet till lösfransarna fastnat i rötterna så när jag skulle sätta fast fransförlängningen så vart det så svårt att separera.

Vi ska sätta två godkända set på en docka innan vi får börja göra på en person. Sedan för att få diplom för fransutbildning så krävs det att man gör ytterligare åtta godkända set på riktiga fransar och två påfyllningar. Det är ett riktigt pillergöra och för vissa är det stressande och irriterande, jag tyckte att det var avslappnande att få sitta i sin lilla värld och pyssla med detta. Visst var det frustrerande innan man fick fast fransarna men när man väl hittade tekniken så gick det bättre.

Trots att jag är vänsterhänt tycker jag att det är lättare att sätta fast fransar med högern på höger sida. Men alla fungerar olika och hittar olika tekniker, så länge man hinner göra båda ögonen på ca två timmar. 😀


12 kommentarer12 kommentarer om “Fransförlängningsutbildning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Visst är det pilligt! I början fick jag panik men andra gången var det roligare och man hamnade i sin egna lilla “bubbla”. Är det make up studion som utbildar er eller är det Luxurious lashes? =) Ska förresten på studiebesök kl 11 på fredag på make up studion =D hoppas jag ser dig där!

  Reply
 • Det är jättepilligt men man kommer in i det ganska snabbt när man hittat tekniken och rätt position att sitta i. 🙂
  Kanske det kanske 😀

  Reply
 • Det är jättepilligt! Men ändå jättekul eller hur?
  Är du vänsterhnät? Det visste inte ja, jag trodde du var högerhänt!
  Då har vi något gemensamt, är också vänsterhänt!!
  Vet du vem som mer är vänsterhänt??
  Jo, min pojkvän Justin Bieber! 😉

  Ps. Jag älskar din blogg!
  Lär mig så sjukt mycket av dig, tack!!!!!!!!!!!!!!!! Du är underbar!
  Kram! <3

  Reply
 • Åh är justin vänsterhänt!? Då är ni som gjorda för varandra! 😉

  Reply
 • Åh så kul! 😀

  Reply
 • Vart tog du vägen ??

  Reply
 • Om du behöver någon att öva på ställer jag jättegärna upp!! 🙂

  Reply
 • Jag får inte göra på människor än men när det blir så kanske det kan bli aktuellt. 😀

  Reply
 • Hej Annica jag vill bara säga fasen vilken bra blogg du har!
  Jag har bara två frågor till dig, skulle vara så glad om du ville svara på dom så jag få mina svar! 🙂

  1) Har du några bra tips på några hud produkter som inte är så dyra?
  Eftersom jag inte går skola och eftersom jag inte jag något jobb heller så får jag bara ut 3500 kr varje månad.. Och det är inte så mycket..
  Om man är jätte torr och röd i ansiktet!

  2) Jag har tränat fotboll i 10 år och Innebandy i sju år men jag slutade eftersom jag började skola i stan två mil från där jag bor.
  Så jag hann inte med alla träningar och matcher vi hade, eftersom jag badade i ett hav med prov och läxor som jag ville spy av..
  Och jag går på gym nu och tränar upp min kropp, men när jag väl är på gymmet så blir jag jätte slö och orkar inte göra något, vill som ändå fixa min kropp innan det är sommar.
  Så hur ska jag motivera så det blir roligare att gå till gymmet?
  Och vad ska jag göra om jag har benhinneinflammation? Det gör så J*vla ont i mina ben när jag tränar.. 🙁

  Kram från någon Mellan Umeå och Piteå!

  Reply
 • Spännande! Men det måste verkligen vara pilligt!

  Följ gärna med i min blogg om livet på behandlingshem! Under nio år har jag haft depressioner, självskadebeteende och anorexia och varit inlagd på sjukhus i långa perioder.

  Nu har jag hittat tillbaka till livet och mår bra! Idag stöttar jag och motiverar människor med psykisk ohälsa och inspirerar till ett friskt liv!

  Reply
 • Ursäkta frågan,men den där fransförlängningen fick du väl ändå inte godtjänt för? Den ser ju rent ut sagt för jävlig ut.

  Reply
 • Men HALLÅÅÅ!!! Det var första gången jag satt en fransförlängning. Tror du att man är proffs direkt eller? Och sen har jag satt typ 16st fransar. HAHAHA

  Reply