Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:09 | January 24, 2014

Varför man ska kunna forma ett ansikte

Photo 27 Jan 2013 21_27
Du skriver att ni ska lära er att forma ansiktet, hur fungerar det och varför ska man behöva kunna göra det? Jag tycker att du är jätte bra, både jag och mina systrar och min mamma har lärt oss jätte mycket från din blogg. Du är BÄST. /mvh Linda.

Svar: Såhär fungerar det. När man arbetar med så täckande baser som vi gör så blir man alldeles platt i ansiktet, produkterna tar bort alla naturliga skuggor så att man ser formlös ut. Det är viktigt att man har täckande baser när man ska tex fotas i starkt ljus eller vara med i film och då är det viktigt att kunna skugga och lyfta rätt och ta fram de tredimensionella effekterna.

Vi alla har ju olika ansiktsformer och därför ska man kunna skugga dessa olika. Jag har naturliga skuggor under kindbenen, ögongloben, tinningarna, vid hakan och i pannan men skulle jag ha den täckande basen skulle jag få förstärka dessa skuggor med färg. De personer som har en rund form på ansiktet har inte så tydliga skuggor vid kindbenen, då får man lägga till sådana. Man stävar mot att ansikte ska se ut som ett idealansikte. 🙂

Som makeupartist kommer man att arbeta med mycket fotograferingar och film och därför är det viktigt att kunna göra sådana här saker, det är vårt jobb och det är så himla roligt! 😀


1 kommentarerEn kommentar om “Varför man ska kunna forma ett ansikte”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hejsan! Jag har runt ansikte och har faktiskt nästan precis börjat lära mig att skugga ansiktet (genom olika bloggar) Men det blir fortfarande inte så bra som jag vill ha det.. kan du inte lägga ut en mall hur man ska lägga skuggorna i de olika sorters formerna? Lite tips hehe 😀 Kram!

    Reply