Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:15 | January 24, 2014

De olika skuggorna

Collage
Hittills har vi lärt oss otroligt mycket på min utbildning på Makeupstudion, vi arbetar i ett högt tempo så det är viktigt att man hänger med och är fokuserad. Jag tänkte dela med mig av de olika skuggningarna vi lärt oss så här kommer en enklare och kortare beskrivning om de olika skuggningarna:

Fransmarkering
-Det är fransförtätande och ger en uppiggande effekt och läggs mellan fransarna. Man lägger den 2/3 delar av ögat från ytterkanten och in.

Grundskuggning
-Den består av två skuggningar, en mjuk globskugga och en mjuk droppskugga och den tar fram de naturliga skuggorna som lätt försvinner när man lägger en täckande bas. Det ger en maximalt förstorande effekt och läggs innan en sotning.

Mjuk globskugga
-Den är milt förstorande och läggs längs med brynbenet där den naturliga skuggan ligger. Läggs med en neutral brungrå färg som lätt smälter in i hudtonen.

Mjuk droppskugga
-Den är placerad under ögats yttre kant och är maximalt förstorande. Den läggs under ögat närmast fransraden och snett nedåt utåt och binds ihop med den mjuka glodskuggan.

Lockskugga
-Den förminskar ögat om det är en mörk färg och kan “trycka till” ett utstående öga. Och denna skugga läggs endast på locket och suddas upp mot globlinjen. Det är viktigt att den inte ger en tydlig kant när man tittar ner. Ska man använda sig av kontrastfärger så är det här du ska lägga den färgen.

Fransskugga
-Fransförtätande och är mörkare än lockskugga. Man “borrar” in den ovanifrån mot fransraden på de övre fransarna och man använder den alltid med en fransmarkering. Den ger ett piggare intryck.

Vanlig globskugga
-Den läggs i håligheten mellan öga och brynen, i globlinjen. Den ska suddas upp en halv irirs på brynbenet och den har en förstorande och fördjupande effekt.

Suddad fransskugga
-Den läggs nästan på samma sätt som fransskuggan fast man suddar den lite bredare och drar den lätt uppåt och utåt, även denna ska vara mörkare än lockskuggan.

Suddad droppskugga
-Skillnaden mellan denna skugga och den mjuka droppskuggan är att den mjuka är så pass neutral och naturlig medan denna är mer synlig, dock inte lika tjock som den mjuka droppskuggan.


1 kommentarerEn kommentar om “De olika skuggorna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • kan du inte visa en bild på ett riktigt där du sminkat alla de olika skuggningarna? 😀

    Reply