Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:06 | January 21, 2014

Min andra skoldag på Makeupstudion

DSC_0052DSC_0051DSC_0053Såhär såg det ut när jag höll på att arbeta.

Idag på Makeupstudion fick lära oss att hitta rätt färg på basen, det är mycket svårare än man kan tro. En bas ska man kunna lägga på ca 5 minuter, det tog nästan en timma att bara hitta rätt färg för oss i gruppen. Men det är för att en makeupartist blandar färgen till basen från grunden, du kan inte göra som när du köper en foundation i affären och välja den som är närmast hudtonen.

Jag la basen och sedan fick vi göra fransmarkering, grundskuggning, lägga mascara och blanda till vårt egna läppglans och jag kände mig ganska nöjd för mitt första resultat. När jag var klar fanns det lite tid till att testa en gång till och då fick jag till min färg direkt, jag visste exakt vilka färger jag skulle gå på och fick till basen väldigt bra men mer hann jag inte andra omgången för då skulle vi packa ihop våra saker och sluta för dagen. Men jag gjorde så att jag tog med mig hela min makeupväska hem så att jag kan träna lite på älsko eftersom vi ska lägga på varandra imorgon, det ska bli spännande! 😉

Jag ser att det är några av er som har frågat lite om min utbildning, är det så att ni har fler frågor så ställ dom så kan jag försöka att sätta ihop frågorna till ett inlägg. Okej? 🙂


22 kommentarer22 kommentarer om “Min andra skoldag på Makeupstudion”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Denna utbildning är ju som gjord för dig! Lycka till! 🙂

  Reply
 • Ja det är så kul och känns så jag!

  Reply
 • Tips på dagens fråga:

  Hej Annica!

  Det är så att jag bär kontaktlinser dagligen och har inga problem med det i vanliga fall, dock när jag använder mascara så blir jag väldigt torr i ögonen och det kan ibland svida lite, vad skulle det här kunna bero på? Jag har testat några olika märken på mascara men de blir likadant.

  Sen skulle jag gärna vilja ha tips på en bra vattenfast mascara som separerar fransarna, behöver inte göra fransarna längre men gärna lite volym, vet du någon/några bra i olika prisklasser?:)

  Tack för en riktigt bra blogg! Fortsätt såhär och va kul att du kom in på utbildningen!!:D
  Kram Hanna

  Reply
 • hur mycket kostade denna utbildning och får ni allt smink/verktyg när ni gått klart kursen :)?

  Reply
 • Hur länge går du om dagarna på utbildningen och hur många veckor är den?<3

  Reply
 • Jobbar ni med oliv, neutral och rosa serien? I så fall, hur har dem förklarat för dig vilken underton en person har? Jag håller på med färg själv på min skola men är så osäker vart man kollar undertonen (rosa, gul) Alla lärarna säger olika..

  Reply
 • Hej Annica! jag ska till London snart och jag undrar ifall du vet ifall man får ha med sig p-piller som handbagage? skulle vara jätte tacksam för svar! Gillar din blogg btw 🙂

  Reply
 • Ja det får man 😉 lägg dem i orginalförpackningen bara så ska du se att det går utmärkt!

  Reply
 • Hur mycket kostar utbildningen, får du all material sen

  Reply
 • Vad tycker du personligen om sminkmärket färg, vi använder bara det inom min utbildning också ( gymnasie ) 🙂

  Reply
 • Hej!
  Jag undrar hur du gjorde för att komma in på kursen, var det intagning på betyg eller fick man göra något intagningsprov/ skriva en motivering till varför man verkligen ville gå kursen? Hur många är det som går i klassen? 🙂

  Reply
 • Moa Olsson, vem som helst kommer in på dessa “make up-skolor” dvs.om du vill lägga ner en stor summa pengar så är det fritt fram,det är bara att välja det är olika priser på alla dessa “utbildningar”, men ett har dom gemensamt dom är dyra.Jobben efter det du gått denna “utbildning” är nästan obefintliga,det går tusentals från dessa sk.skolor som inte ha r fått ett jobb inom sitt gebit.

  Reply
 • Hej Annica!
  Gillar verkligen sminktipsen man får av dig, dom är toppen!
  Men jag skulle vilja veta en annan sak, skulle inte du jättesnälla kunna lägga ut en video eller nåt liknande på hur man tvättar sina sminkborstar. Speciellt Foundation borstarna, jag själv har inte medel som krävs vad jag vet, det kanske räcker med tvål och vatten. Skulle vara jättetacksam för svar!

  Reply
 • http://www.videofy.me/annicaenglund/3803476

  Reply
 • Hej jag har tränar nu sen början av 2014 å lite fram och tillbaks från sommarn 2013- 2014 ( alltså kropps övningar) men jag har hållt på med fotboll sen va ungefär 1 eller aa har vart intresserad och jag börja spela när i ett lag när jag va 6år och nu är jag 14 , men nu ska jag komma till saken , de är så att jag ska sluta och börja i MMA ist… Det är ett sort steg i mitt liv men jag vill byta , tycker du jag ska det? För det känns lite tungt:(
  Och en fråga till heheh , jag är svensk men har lite utländskt utsende , mörkt , hår , bruna ögon , och lite “sol” brun hud , jag är riktigt nöjd med det men tror du det skulle bli fint med lite blonda slingor i håret?

  Reply
 • När säger du vem som kommer vara dina modeller? 🙂

  Reply
 • Går du denna utbildning för skojskull eller är detta med att sminka folk ett jobb som du vill arbeta med i framtiden?? I sådana fall: hur långt vill du gå?? Sminka på en makeup store eller sminka proffs modeller??
  ;D

  Reply
 • Hej! Hur mycket kostade utbildningen och hur länge varar den?

  Reply
 • Hej, skulle bli jätte glad om du kunde besvara denna fråga 🙂
  Precis vid armhålan så har jag mycket fett så det ser ut som en extra “murra” haha.. Kan du ge tips på hur man kan få bort det? 🙂

  Reply
 • Hej! har tre frågor till dig.
  Har du betalt för denna utbildning isåfall hur mycket? Vad heter skolan du går på? Hur ser chanserna för arbete ut när man är nyexaminerad?
  Hälsningar Caroline

  Reply
 • Hejsan

  Måste du släpa med dig sminkväskan hem varje dag!?? Måste vara bökigt i såna fall då den var väldigt stor??

  Reply
 • Älskar verkligen din blogg man får så himla mycket inspiration av alla saker som du skriver, denna utbildning är ju som gjord för dig du älskar att hålla på med smink och sådana grejer hoppas verkligen du kommer ditt som du strävar emot lycka till!

  Reply