Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:54 | December 20, 2013

Hur jag har ändrats som person

DSC_0034yDSC_0033yTopp- madlady.se

Jag fick ett mejl från Sofia från Jokkmokk som undrade hur jag hur jag har förändrats sedan Big Brother så jag tänkte att det kunde väl vara intressant för er att läsa om. 🙂

Det som är positivt med min medverkan är att jag ändrats en hel del efteråt, till det bättre. Jag känner mig mer självsäker och vågar stå för det jag säger, förut vågade jag inte ens ta en diskussion utan var alltid rädd för att börja tjafsa och vad folk skulle tycka om mig. Idag är jag mer ärlig och vågar ta en diskussion, jag visar vart mina gränser går, säger ifrån när saker och ting inte är okej och jag accepterar inte vad som helst. Förut kunde jag låta folk köra över mig och nästan övertala mig att jag var något som jag verkligen inte är men det har blivit mycket bättre idag. 🙂

Det som har blivit sämre är att jag hela tiden tänker på att folk kanske dömer mig efter vad dom sett och jag försöker hela tiden bevisa dom motsatsen. Jag känner mig inte bekväm att gå själv på stan eller till min träning eftersom folk stirrar och viskar. Jag har även blivit rädd för att dricka alkohol, förut kunde jag gå ut och festa, vara berusad och ha det roligt men idag är jag rädd för att tappa kontrollen och bli som jag var därinne. Jag kan ta en drink eller två, bjuda på mig själv men så fort jag känner att min kropp inte gör som min skalle säger åt den blir jag rädd och åker hem.

Sen fick jag frågan om jag är glad att jag träffade Marcelo där inne eller om jag hade velat träffa honom på utsidan. Det som är så bra med att jag träffade honom därinne var att jag fick se hur han var i olika situationer, hur han var som person och vilket beteende han hade. Vi upplevde så mycket saker tillsammans som vi mest troligt inte hade gjort på utsidan vilket gjorde att jag såg hur han egentligen var som person. Det som hade vart positivt om vi träffats på utsidan skulle vara att tjejer inte klängt och flörtat med honom lika mycket då vissa gör det pga kändisskapet.

Man ska aldrig ångra något man gjort, man ska hellre ångra det man inte gjort. Jag är glad över min medverkan men hade jag kunnat göra det idag istället för då så hade nog folk uppfattat mig på ett annat sätt än vad många gjort. Jag hade visat en mognare sida fast såklart kunnat bjuda på mig själv, jag hade stått upp för mina vänner mer och sagt ifrån när saker och ting gick för långt!


8 kommentarer8 kommentarer om “Hur jag har ändrats som person”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Se det som positivt med alkoholen oxå,att du nu känner att det är dax att gå hem 😉

  Reply
 • Kära du lilla vän. Du har säkert förändrats men frågan är till det bättre. Du är alldeles för ytlig, visst är du vacker, men använd insidan av din hjärna till något positivt. Vara med i en dokusåpa som BB ligger dig inte i fatet. Kan väl säga att jag är härinne ibland och kommenterar, just för att se hur länge man kan vara en “B-kändis”. Marcelos beteende mot dig var helt oförlåtligt och det är väl det som koms ihåg bäst, tyvärr. Varför lilla flicka slog du inte näven i bordet. Han hade säkert varit din ändå.

  Reply
 • Håller med dig ! Du hade säkert fått Marcelo om du hade suttit foten ner.. Tyvärr tror jag inte att jag hade fått nån annan bild av dig om
  Du hade gått in i BB nu.. Man kan förändra mycket med sig själv, men ändra personlighet kan man inte göra!

  Reply
 • Jag håller med! Man har sin personlighet som man inte kan ändra på. Sen mognar man genom hela livet och ändrar sina egna tankar om sig själv genom livserfarenhet m m men en personlighet ändrar min inte på det sättet.
  Många gillade Annica för den hon var i BB och det är synd att hon inte är densamma fortfarande. Enligt Annica har hon ändrats till det bättre men det betyder inte att fansen tycker det…

  Reply
 • Tiden i BB tror jag gjorde dig/ er intressant för folk. Jag läser många BB-bloggar. Man lär känna personerna bättre. Det jag kommer ihåg från BB med dig handlar inte om att du var full eller så men hur Marcelo var mot dig. Det vinklades säkert och visade hans negativa sidor men kommer ihåg att jag tyckte synd om dig. Han var så nonchalant. Sen har jag via bloggen setthur duktig och kunnig du är inom ditt område och blivit mkt imponerad av det. Tycker du är sympatisk och känner MED dig om du mår dåligt och så. Hoppas du kan sluta noja om att gå på stan för jag tror du är en person som 99,9 % tycker om och folk blir bara överraskade när de ser dig och vill göra andra uppmärksamma. jag tror det är så att vara känd. Hoppas du får jobb som tvprogramledare tycker du skulle vara perfekt! Kram o god jul<3

  Reply
 • Jag har reagerat på att du skrivit om detta några gånger förut och ställer mig frågande till varför det är så viktigt att att ta upp gång på gång.
  Du skriver att du FÖRUT var rädd för vad folk skulle tycka om dig vid en ev diskussion men samtidigt är du även NU rädd för vad folk ska tycka om dig. Det låter inte som någon förändring just där men det som gjorde mig mest förvirrad var när du skrev att du blivit rädd för att dricka alkohol.
  När du skrev “Förut kunde jag gå ut och festa, vara berusad och ha det roligt men idag är jag rädd för att tappa kontrollen och bli som jag var därinne”.
  Varför skulle du bli den du var där inne om du nu ändrat dig så mycket?
  För mig låter det som du är enormt osäker på dig själv och vill bli omtyckt av alla vilket är en omöjlighet. Dom som “älskade” dig i BB kanske inte gillar dig nu då eftersom du har ändrats så mycket och även om du tycker att det är till det bättre kanske andra tycker annorlunda.
  Det du beskriver är ju att du fått en bättre självkänsla och att du vågar stå på dig i diskussioner och att du säger ifrån m m men det vet jag många av mina vänner som också börjat göra men dom är fortfarande exakt likadana i personligheten men för dom själva är det en enorm förändring men för oss andra märks det betydligt mindre eller knappt alls.
  Det är verkligen toppen att du känner att du har ändrats men om du var med i dag hade du säkert sagt samma sak om ett år.

  Reply
 • Gjort är gjort och går aldrig att ta tillbaka. Du skriver att du fått en bättre självkänsla. Tyvärr lyser detta igenom att du inte fått detta. Jobba med ditt självförtroende, våga vara ensam, våga göra saker själv, våga lita på dig själv, våga ta egna beslut, våga säga till, skaffa nya vänner, res bort en vecka ensam och fundera på vad du vill med ditt liv. Att vara ensam ibland kommer göra dig till en starkare och bättre kvinna. För att bli omtyckt måste man älska sig själv!

  Reply
 • HEJ ANNICA!
  Har följt dig från dagen du gick in i Big Brother-huset och såg varenda avsnitt och läser nu din blogg dagligen, och vill bara säga att du är så himla himla bra. Jag hoppas att du inte tar åt dig från negativa kommentarer utan fokuserar på de positiva. Jag tycker verkligen att du har mognat, och du är verkligen sjukt stark och bra på alla sätt och vis! Fortsätt som du gör och umgås med människor som får dig att må bra. God jul och massa kramar!

  Reply