Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:06 | November 29, 2013

Vart ska julen firas?

Collage
Jag och min älskade Amarelloo har funderat på hur vi kommer att fira julen i år. Förra året var vi med hans familj här nere i Stockholm och hade det otroligt mysigt men i år skulle jag gärna vilja att vi firade den i Östersund med hela min familj. Dock har vi inte hunnit planerat så mycket och det kan vara en liten stressfaktor i sig som jag vill ta itu med så jag kan pusta ut.

Tänk vad mysigt det hade vart om alla kunde vart samlade på julafton, Marcelos familj och min familj. Det är rena drömmen! Och när vi får barn och bor större så skulle jag absolut vilja bjuda hem våra familjer, äta gott och mysa tillsammans. Det är lite svårt eftersom mina föräldrar är skilda, pappa bor i Östersund och Mamma i Norge och sen bor Marcelos familj här i Stockholm så det kan vara ganska tricky att få det att gå men det är ett tag kvar så vi får ta itu med det då. 🙂

Vi var inne på att åka utomlands över jul och nyår där ett tag och det hade inte vart helt fel att fira högtiderna med sol, bad, sandstrand, i klänning utan att frysa men det känns ändå som att snön hör till julen. Nyår däremot skulle jag vilja köra på en favorit i repris som jag och älsko gjorde förra året, det var oslagbart! 🙂

Hur kommer ni fira jul och nyår?


20 kommentarer20 kommentarer om “Vart ska julen firas?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • hur firade ni nyår förra året?

  Reply
 • i thailand 😀

  Reply
 • Så är det nog för de flesta par vi kör vartannat år hos föräldrarna jag är också från Norrland så då har det blivit så!! Alltså är det Östersund som gäller för er i år ;))

  Reply
 • Julen kommer att firas med släkten och familjen om vi inte åker på magsjuka som förra året….. De var den värsta julen någonsin!! Och magsjuka är något som går på mitt jobb och brorsans skola…. Hoppas hoppas att vi klarar oss i år!
  Och nyår är inte riktigt bestämt 🙂

  Reply
 • Kommer jobba hela julen o vara med mina barn
  Verkar som ni båda vill vara med era familjer,eftersom Marcelo skrev om det för några dagar sen
  Kanske tom är så att ni får fira på varsitt håll
  Hoppas iallafall det löser sig till det bästa

  Reply
 • Både jag och min sambo vill fira med vår familj och släkt. Då min familj bor i Dalarna och hans på Gotland så firar vi alltså inte jul tillsammans. Båda två har så starka traditioner sedan innan så ingen av oss vill bryta de (tredje julen vi är tsm nu).
  Så vi firar lite jul tillsammans dagarna innan vi åker åt olika håll. Fungerar utmärkt! 😉

  Reply
 • oj oj en mycket stor fråga , men det handlar om att ta tag i den tidigt å vara överens. så inte jul stämningen försvinner helt, sen så måste man som alltid både ge och ta i ett förhållande.

  Reply
 • Varför inte fira julafton var för sig? Om ni båda vill fira med era familjer och sedan om Marcelo kommer upp till dig på juldagen? Så blir alla nöjda och det blir inget tjafs!

  Reply
 • Fast vi vill ju också vara tillsammans!? 😀

  Reply
 • Jag tycker att ni ska fira med din släkt i år. Som ngn annan skrev tidigare, det gäller att ge och ta i ett förhållande och ni firade i Sthlm förra året. Fira vartannat år med resp familjer, det blir ju rättvist för er båda. Så gör vi och det funkar bra. För mig har det aldrig varit ett alternativ att fira på var sitt ställe.

  Reply
 • Förstår att ni vill vara tillsammans. Det är svårt när man är utan familjen första gången. Men nu går det bra, vi firar vart annat år. Nu är det sambons familj i år. Ni kommer lösa det bra. Man får ge och ta 🙂

  Reply
 • Jag har alltid tyckt att man firar jul vartannat år men det är vad jag tycker. När jag var barn så delade vi upp julafton vi åt alltid lunch hos mormor men var oftas med farmor på kvällen och det tycker jag var en bra uppdelning men det är ju så att i ert fall så kan ni bara vara på 1 ställe. Men om ni ska åka tåg upp till din släkt så kan det nog vara bra att vara ute i hyfsad tid för att få tag på biljett

  Reply
 • Detta är första jul och nyår på ca 5 år som jag inte kommer jobba, så då drar jag och mitt hjärta till Boston för att fira en riktig amerikansk jul. Det ska bli roligt!!

  Hur ni än bestämmer er att fira så önskar jag er god jul och gott nytt år i förskott 🙂

  Reply
 • Sen du skrev att det är er sak hur ert bröllop ska vara så verkar det svalt i Stockholm nog bäst ta de i Östersund.

  Reply
 • Skulle inte ni åka ett par månader till Thailand i vinter? Eller blev planerna ändrade? Har för mig ni skrev om det för några månader sen? 🙂

  Reply
 • Ni gör ju självklart som ni vill,men tycker nog att Marcelo kan släppa sin familj den här julen,ni firade ju hos hans föräldrar sist,dessutom kan ni ju träffa hans familj i stort sett när som helst,som någon sa tidigare så handlar ett förhållande om att ge och ta,du har ju försakat både familj och vänner för att bo i Sthlm, så tycker nog att Marcelo kan låta dig få fira jul med dina nära och kära i år……. 🙂

  Reply
 • ett tips är att hyra en stuga i nån skidort, alla familjer liksom. har alltid varit min dröm 🙂

  Reply
 • det låter väldigt mysigt!

  Reply
 • Det är väldigt mysigt,har firat de senaste nyåren i sälen 🙂

  Reply
 • Kissie har härmat dig igen….

  Reply