Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:12 | November 29, 2013

Varför man har olika crèmer

Desktop

Hejsan Annica!
Jag heter Emma och är 18 år. Jag älskar din blogg och läser den dagligen! Jag har en fråga jag gärna skulle vilja få svar på. Du skrev för någon dag sen om hur man skulle sköta sitt ansikte för att få en fin hy. Då skrev du att man skulle använda sig av en ansiktskräm om man hade torr hud. Jag undrar då vad det är för skillnad på body lotion, ansiktskräm, handkräm, fotkräm och allt vad det finns. Jag hör och ser mycket om alla möjliga olika krämer men har inte förstått riktigt varför man har olika. Det känns ju enklast att ha bara en kräm till allt. Skulle du kunna förklara det här för mig på nått vis lite enkelt?Jag är inte någon som använder mycket smink utan jag använder bara mascara och är inte alls insatt i varken smink eller krämer, men tänkte jag skulle börja någonstans! 🙂
Tack för en riktigt bra blogg!

Svar: Det enkla svaret är att man har olika hud överallt på hela kroppen, därför kan inte en enda crème göra allt som huden behöver. Har du tex en för kraftig crème runt ögonen så kan du lätt bli irriterad, röd, tårögd och svullen. Har du en för lätt crème på fotsulorna kanske dom där hälsprickorna aldrig läker. Därför finns det så många olika crèmer just för att de är anpassade till dessa områden som behöver olika behandling. 🙂


4 kommentarer4 kommentarer om “Varför man har olika crèmer”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica! Jag funderar på att köpa handcremer till mina storebrorsor då de brukar fråga mig om jag har något bra eftersom deras händer är som krokodilhud nästan. Verkligen jättetorra. Mina egna blir också mycket torrare på vintern men behöver inte lika fet créme som de behöver antar jag. Dock vet jag inte vart jag leta efter handcremer. Så jag skulle bli jätteglad om du kunde svara på denna kommentar i dagens fråga kanske? Kram på dig och ha en bra dag!

  Reply
 • 14 år gammal och visste redan detta.. Måste vara en spam, hon som frågade kunde säkert hitta detta på nätet eller fråga någon släkting.. Onödig fråga tycker jag iaf

  Reply
 • Hej Annica, skit fin och bra blogg du har!!
  Varje år tänker jag på att köpa klänning till skolavslutning tidigt, men alltid blivit att jag beställer i sista stunden!
  Jag ska ta konfirmation nu i maj, och funderat om du kan tipsa om några fina vita klänningar?
  Sjukt tidigt, jag vet, men somsagt, vill inte beställa första bästa sista veckan!
  Kraaam!

  Reply
 • Hej Annica! Har du några bra tips för hur man behandlar fet hy i ansiktet? Tacksam för svar Med vänlig hälsning, jenny

  Reply