Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:02 | July 31, 2013

Finnar runt munnen

Bildkälla

Hej! jag behöver hjälp det är så att jag så mycket ärr och knotter av finnar just runt munnen. Och undrar om det finns någon behandling man kan göra för att jämna ut huden och få bort ärren av finnarna. Får massa just runt munnen fast jag är 26 år.

Svar: Man kan få finnar runt munnen fast man är 26 år, det är inget ovanligt. Är det några få finnar är det inget att oroa sig för men är det ganska mycket så kan du ha fått vuxenacne som man kan få när hormonbalansen i kroppen rubbats. Ärr får man om man inte låter finnarna vara eller om det har vart en acne men det man kan göra för att förebygga mot detta är först och främst att gå till en hudterapeut som kan få se hur det ser ut och kanske få sig ett hum om vad det kan vara. När det sitter runt munnen är det ofta problem i magen, man kan vara stressad, äter och dricker dåligt, du kanske äter något som du inte tål. Det kan vara liknande orsaker om det bara sätter sig runt munnen. Men som jag sa innan ta hjälp av en hudterapeut som kan kolla på det IRL samt fråga lite frågor som kan göra att dom får lite ledtrådar till vad det kan vara.

Är det så att du känner igen att det kan vara stress och matrelaterat så skriv upp ett matschema när du ska äta, lite som en matklocka. Se till att du äter regelbundet och bra mat, drick ingen alkohol, rök inte, stressa inte! Planera dagarna framöver och ta inte på dig något extra att göra utan se till att få lite harmoni i kroppen och må gott. För som du mår på insidan speglar utsidan… 🙁


13 kommentarer13 kommentarer om “Finnar runt munnen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, älskar din blogg! Läst den enda sen du kom ut ur BB-huset. Men jag har en fråga som du kanske kan ta upp i “dagens fråga”. Varje år vi har åkt utomlands har jag efter några dagar fått pigmentfläckar i ansiktet. Detta året tänkte jag att jag skulle vara rädd och inte bränna mig så tog och hade 20 i solskyddsfaktor varje dag men pigmentfläckarna har kommit fram igen. Vad kan man göra? Tack o kram 🙂

  Reply
 • Hej!
  Jag har skrivit om pigmentfläckar men man måste ha högre skydd på dom än 20 om man inte vill att de skånkorna fram lika tydligt. Du ska ha skydd året om och mycket på sommaren.

  Reply
 • Skulle behöva lite tips från ett proffs 🙂 Så snälla Annika kan du visa hur man målar sina läppar snyggt! Hur får du dina så där snygga? Använder du bara läppstift eller kör du på både läppenna och gloss? Tips på snygga läppgloss? Tack för en kanonblogg! Kramar

  Reply
 • Jag kör endast läppstift och jag tar direkt från stiftet 🙂

  Reply
 • Vilket efternamn kommer du och Marcello ta när ni gifter er? Och har ni några tankar på barn ännu? Kram!

  Reply
 • Jag ska ta pena och det blir inga barn inom några år 🙂

  Reply
 • Hej, de rosa nike skorna du har är dem bra? och hur är det med storlekarna? vill jätte gärna köpa ett par också. tack för en bra blogg, fortsätt då! 🙂

  Reply
 • Dom är normala i storlekarna 🙂 eller jag har 35-36 och tog 36 då mina fötter sväller när dom blir varma

  Reply
 • Hej Annica 🙂 Röker du fortf.?

  Reply
 • Nej inte som förr men jag har tagit någon cigg någon gång men det är så äckligt! Det smakar så vidrigt och jag mår inte bra av det!

  Reply
 • Hej!
  Låter som att personen som ställt denna fråga har Peroral dermatit. Väldigt vanligt bland unga kvinnor, särskilt om man vistas mycket i torr luft och är stressad (Kallades förut för “flygvärdinnesjukan”). Gå till vårdcentral och be att få Metronidazol utskrivet 🙂
  /sjuksköterska

  Reply
 • Hej Annika! Jag har fått hormonell acne efter mina p-piller (cerazette, som innehöll endast gestagen) och har nu börjat äta bidrottninggelé för att stabilisera upp mina östrogennivåer.

  Tror du att det funkar? Och har du något annat tips på vad man kan göra? Jag har jättemycket finnar på hakan och runt munnen samt mellan ögonen. Och det är dom enda ställena.

  Reply
 • det här är inte alls mitt område. jag kan inget om hormoner så jag vågar inte rekommendera sådant tyvärr 🙁

  Reply