Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:20 | July 30, 2013

Min mat under en dag

20130730-151958.jpg

Eftersom jag har börjat att skriva mer om min träning kan jag även skriva om vad jag äter under en dag.

9:30 Frukost
Havregrynsgröt med antingen kanel, bananer, kiwi eller annan frukt, russin och solrosfrön är också gott att ha på.

13 Mellanmål
Något av dessa alternativ:
Proteinbar
Shake
Banan med jordnötssmör eller annan frukt
Kvarg med bär
Turkisk yoghurt med en kork fun light.

14:00 Lunch
Något av detta:
Kött
Fisk
Fågel
Vanligtvis med quinoa eller råris till och sallad.

17:30 Mellanmål
Samma som kl 13, något av de alternativen.

19:30 Middag
Nästan samma som lunch fast mer rejält, kött, fisk, fågel eller någon annan matig rätt. Med quinoa eller råris och sallad.

Jag dricker inte läsk (förutom bubbelvatten) och äter nästan inga kolhydrater, alltså inget bröd, pasta och sötsaker. På helgen kan jag unna mig godis, glass eller så men inte på vardagarna. 🙂


33 kommentarer33 kommentarer om “Min mat under en dag”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Löste det sig med din mobil kunde dom laga den???

  Reply
 • Haha, ja för i havregrynsgröt är det ju inga kollisar.. 🙂

  Reply
 • Asbra tips!

  Reply
 • Hej!
  Älskar din blogg och allt du skriver 🙂

  Jo en fråga bara;

  Jag har hört att man inte ska tvätta håret varje dag, eftersom håret slits
  av shampoo osv, men det är så att jag tränar varje dag och då kan jag ju inte låta bli att tvätta håret.
  Har du något tips på hur jag ska göra för att håret inte ska slitas så mycket pga detta?

  GRYMT tacksam för svar:) puss

  Reply
 • Testa torrschampo, det funkar.

  Reply
 • Torrschampoo!!! 😉

  Reply
 • Wow, vill du ha beröm för att du inte äter kolhydrater/sötsaker eller?
  Och bubbelvatten är väl inte läsk? Trodde att Vatten=Vatten? :0

  Reply
 • Tja varför inte 😉 haha

  Reply
 • hej är d inte samma mängd kolhydrater i fullkornsris och fullkornspasta som i råris och quinoa?

  Reply
 • Det är bättre kolhydrater än i pasta.

  Reply
 • är fullkornsris lika bra som råris vet du det? 🙂 älskar ris!

  Reply
 • Fullkornsris är mer behandlat än råris för att få kortare koktid så råris innehåller mer B-vitamin och fibrer än fullkornsris.

  Reply
 • Vart tog du vägen? Har du glömt och godkänna kommentarena ??

  Reply
 • Hejsan Annika.
  Kom in på din blogg av en slump.
  Diggade dig som f.n i BB, och jag har en liten fråga…

  Vad har hänt med dina läppar? Dom var ju riktigt sexiga i BB.
  Hoppas inte Marcello har slagit dig för då kommer jag nita honom så han också får fläskläpp!

  Krya på dig iallafall.
  Kram

  Reply
 • Många tycker att dom blivit superstora och visst har jag fyllt dom men många tänker inte på att jag blivit väldigt smal i ansiktet så dom ser större ut pga det.

  Reply
 • 1. Du börjar se ut som en man med dina armar, tränar du dom för mycket bli det så. 2. Vad tråkigt att tänka över vad du äter hela tiden, måste vänta till helgen innan du äter godis? Vadå är du ett litet barn helt plötslig? Btw du måste tåla lite kritik 😉

  Reply
 • Skulle hon se manlig ut för att hon har definierade muskler? Det finns sjukt mycket positiva effekter med träning så vore ju bra dumt att sluta träna för att man inte vill se manlig ut. Vi tjejer har för övrigt alldeles för lite testosteron för att bli stora som män, och vill vi ha stora muskler så tränar man inte på det sättet som hon tränar. Nu vet vi ju inte hur länge hon vilar men jag tvivlar starkt på att det är hypertrofi hon är ute efter, vilket inte heller vore fel. För att träning ska ge något så måste man ju utsätta kroppen för en tyngre belastning än den klarar (overreaching), vore väl helt idiotiskt att träna utan att det ger resultat.

  Angående kosten håller jag med om att det ibland kan gå för långt. Kolhydrater är dessutom en väldigt viktigt näringskälla, särskilt för hjärnan men också för muskler, organ och dylikt så att stryka det helt är väl onödigt.

  Reply
 • Men det finns alltid dom som tycker dåligt om allt jag gör 😉

  Reply
 • Fast jag tycker inte att dom ser manliga ut, kanske att man ser mycket muskler när jag väl tränar men när jag vilar ser dom bara deffade ut och det tycker JAG är snyggt så därför har JAG det. 😉

  Reply
 • Jo men det betyder inte att det är okej. Hhahah nej de ser inte manliga ut överhuvudtaget, det syns att du är en tjej som tränar, precis som det SKA GÖRA om man tränar…. Fortsätt med den inställningen så är du en förebild och stor hjälp för många unga tjejer 🙂

  Reply
 • Haha, ser ut som en man med hennes armar?! Du måste vara ironisk va? I så fall ser jag ut som hulken…..lyfter fyra gånger Annikas vikter å vet du vad? Jag är stolt över mina muskler, så det så!!

  Reply
 • Bra tips! 🙂

  Reply
 • Vad kul att du gillar det!

  Reply
 • Vem har sagt till er att råris är bättre än vanligt ris i kolhydratsaspekten? Råris har ingen markant skillnad i kolhydrater till pasta heller. Dessutom innehåller havregryn massor av kolhydrater. Kanske borde läsa på lite bättre?

  Reply
 • Jag har hjälpt Annica med hennes kost och hennes schema innehåller kolhydrater men endast bra kolhydrater. varför hon äter råris är för att det är ett bättre alternativ på kolhydrater. Fullkornsris är mer behandlat än råris för att få kortare koktid så råris innehåller mer B-vitamin och fibrer än fullkornsris. tex. bulgur, pasta och bröd innehåller gluten som skadar tarmarna och är därför ett sämre alternativ till kolhydratskälla.

  Reply
 • Alltså är det bättre att någon med utbildning tipsar unga flickor vad de skall äta.
  Som det nu är blir det lätt fel, man är inte “skönhetsexpert”, “kostrådgivare”, “träningsrådgivare” etc utan utbildning.

  Reply
 • Såklart är det så eftersom vi alla är olika i kropp och med träning. Det här var var jag åt mm och jag ville visa med det att jag äter ofta och nyttigt för att må bra! 🙂

  Reply
 • okey du säger att du blivit smalare i ansiktet,men anpassa läppstorleken efter det då.nu ser dom groteskt äckliga ut.missprydande nog måste du väl se det själv?

  Reply
 • Hej Annica! Först vill jag säga att dina blogg ger mig väldigt mycket inspiration inom skönhet, hälsa och träning och det är alltid lika kul att läsa den! 🙂 Men kan du inte lägga ut lite olika förslag och recept på bra lunch och middag, typ Dagens mat tips eller något haha! Kram

  Reply
 • Bara måste kommentera..
  först och främst så kikar jag igenom din blogg dagligen och tycker du sköter dig alldeles utmärkt 🙂
  Detta inlägget med mat m.m är (enligt mig) ett jätte bra inlägg, då man ser att du verkligen lyckas gå ner och verkligen har en jätte fin kropp. Det inspirerar ialf mig.
  Fattar inte att folk (många av dina läsare) orkar att vara så negativa hela tiden, trycker på alla knappar hela tiden. Jag hoppas inte att du tar åt dih, men de måste vara sååååå svårt!!
  jag menar, bara detta att du skriver att du har dragit ner på kolhydrater (inte slutat helt!) så ska dom kommentera att det är jätte mycket i havregryn, jo, det stämmer, men sen tränar du ju rätt hårt oxå. Plus att det verkar ändå funka för dig..

  Detta med dina läppar, om man nu tycker så, varför kommentera det hela tiden? Håll de för er själva.

  Man blir rätt trött på denna dagliga mobbningen!!!!
  Brukar faktiskt inte läsa kommentarerna just därför, men detta inlägget va intressant och jag trodde ni läsare hade mer frågor angående ämnet än att trycka ner och “rätta henne”….
  sååå tråkigt!!

  Kör hårt annica, du e verkligen jätte fin oh otroligt duktig på det du gör, både blogg och träningen, samt alla dina tips å knep 🙂
  Jag blir som sagt inspirerad, hoppas att man lyckas så bra som dig inom träningen, så fortsätt gärna att göra sånna här inlägg m.m angående träning och mat 🙂

  Kram på dig!

  Reply
 • Vad skönt att höra Carro! Jag blir alltid så glad när jag får sådana här kommentarer för det känns verkligen som att någon verkligen förstått vad jag tycker och tänker!

  Reply
 • Hej, du skriver att du tar alternativt en shake till mellanmål, vad är det för shake? Vill även bara säga att du inspirerar mig jätte mycket, och du gör rätt i att skita i vad alla idioter komenterar dem är antagligen bara avundsjuka! 🙂

  Reply
 • Du är grym tjej! 🙂 vilken hårfärg har du på denna bild? så snyggt 🙂

  Reply