Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:40 | July 30, 2013

Clips vs extensions

Här har jag clip on set från Rapunzel. 🙂

Vad ska man välja mellan extensions eller clips? Jag har testat båda och vet vad jag själv föredrar. Vissa säger att extensions är beroendeframkallande men för mig var det mer en hemsk upplevense. Jag satt i ca 150 slingor ifjol i mitt hår och genast kändes mitt huvud supertungt, det gick inte att sätta upp håret i en hästsvans utan att min skalle tippade bakåt och jag fick ont i nacken. Det var superjobbigt att tvätta håret samt att försöka att reda ut det eftersom man inte ska se till att det inte blir några tovor, sen var man tvungen att blåsa det torrt för annars kunde slingorna lossna.

Sen kunde jag inte sova skönt för det gjorde så ont i min hårbotten, Marcelo kunde aldrig dra sina fingrar genom mitt hår och varje gång vi låg och mös var jag tvungen att sätta upp håret eller se till att hålla det borta så ingen av oss låg på det. Det var en pina för mig med extensions plus att jag fick massa hårsäcksinflammationer som såg ut som finnar, det var så jobbigt och det kliade konstant.

Mina satt i en månad sen fick jag panik så jag ringde till en annan salong än dom som satt i dom, Alex på Saxess fick hjälpa mig att plocka ut allt. Det tog längre tid att plocka ut dom än att sätta i dom för att det satt så hårt. Jag tror att jag var på salongen i åtta timmar innan mitt hår mådde bra och det var så skönt för mig att äntligen få röra min hårbotten och klia mig i skallen. Mitt hår och huvud mådde så bra efter det.

Så jag föredrar clips som man kan sätta i någon gång ibland om man känner för längre hår. Jag skulle aldrig någonsin sätta i extensions igen utan håller mig till Rapunzels clip on set! 😉


14 kommentarer14 kommentarer om “Clips vs extensions”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • helt klart clips för mig med!
  då kan man ta ut det om man bara ska vara hemma!
  sen sliter väl inte det lika mycket på håret har jag hört? 😀

  Reply
 • Hej Annica
  Kommer ni vara på pride nåt i år?
  Hur blev det med roadtrippen,kommer ni träffa Vobban nåt?
  Ha en bra dag 🙂

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har alltid velat ha clips i mitt hår för att det är så fint!
  Men min nackdel är att jag har alldeles för tjockt hår och har det redan ganska långt!
  Har dessutom aldrig färgat mitt hår för att jag är så nöjd med min egna hårfärg.
  Jag är rädd att jag inte ska hitta något som passar!

  Kan jag ha clips i mitt tjocka hår isf kan du ge tips på hur jag ska få de att se bra ut?

  Din blogg är jättebra!

  Mvh
  Tilda

  Reply
 • jag måste bha svara på denna =) jag har supertjockt hår och gjorde en chansning med att köpa löshår, köp 2 set så ser det helt ok ut =) sen har jag en urtunningsax hemma som jag använder flitigt för att det ska se mer äkta ut. urtunningsaxar hittar du på t ex Jula för 99 kr =)

  Reply
 • Ville alltid sätta in extensions förut men efter det du skrivit om det är jag inte så säker längre haha!
  Jag funderar på att köra på clips men kan man köpa rapunzels clip on set i någon butik eller är det bara på nätet?? 🙂
  Ha det bra!

  Reply
 • Jag har använt mig av keratin vax exstensions i över ett år nu och älskar det! Tror det är olika från person till person och vem som gjort det spelar även stor roll. Jag känner inte av de alls, tycker det är super lätt att ta hand om och sliter minst på håret. Clips är väldigt obehagligt enligt mig, får huvudvärk, det sitter inte alls lika fint ( ser lätt fake ut) och sliter något enormt. Min kompis blev helt skallig bakom öronen efter att ha använt clips för mycket. Jag rekommenderar exstensions alla dagar i veckan och tycker
  Helt klart det är värt att prova på om man har pengarna till de!

  Reply
 • Hej Annica! Har du något bra tips när det gäller läpparna? Ett bra läppglans som håller, trots att man kanske har en pojkvän som man pussar på lite och så? 😀 Tycker det är så fint med glansiga läppar, men stör mig så mycket på att det blir så kladdigt och det är lättare att pussas utan haha, kram!

  Reply
 • superfint 🙂

  Reply
 • Nej fy för extensions! Håller med om alla nackdelar du nämner. Jag hade i mina 3 mån, första natten utan dem, åh ja tror aldrig jag sovit så skönt!! Kändes som jag gått miste om 3 mån sömn…jag har blont hår i olika nyanser, så ja har inte hittat något clip-om set som matchar nyansen.

  Reply
 • Hej, hur gör du dina lockar på den bilden? Och hur gör du för att luggen ska locka sig med hårt? Det var verkligen jätte fina lockar som inte var förmycket eller förlite:)

  Reply
 • Jag gör dom med en platåns, jag har gjort en film med detta. Kolla bland mina videofy filmer

  Reply
 • du är verkligen jättefin i dina clip on, jag har dock en fråga, har användt mina nu flitigt under en månad, och får dem nästan aldrig att sitta bra i 24 timmar, samt att man ser ibland att jag har fejk hår på mig :O vad ska ja göra åt skaen :O

  Reply
 • Hej, snälla svara verkligen på denna fråga. Clipsen du håller i på bilden är det #18??
  jag vill beställa 18 men vet knappt hur den ser ut för jätte många som jag kännetr som har beställt på rapunzel har sagt att färgen sen inte likadan ut som på bilden där man beställer,

  men ah färgen som du håller på bilden är den färgen jag vill ha och undrar om det är #18 och om det inte är vilken är det så?

  ha en jätte bra dag kram!!

  Reply
 • Vilken längd har du på ditt clip on set? Har du låtit någon frisör klippt in det med ditt egna hår?

  Reply