Det förekommer cookies pÄ annicaenglund.se. Genom att fortsÀtta lÀsa pÄ annicaenglund.se godkÀnner du detta. LÀs mer om cookies hÀr.

14:06 | July 29, 2013

Sola med olja

Q/A

Hej Annica 🙂 jag undrar över hawaiian dark tanning oil, positiva saker och nackdelar med att anvĂ€nda den istĂ€llet för en vanlig solkrĂ€m med protection 15. Och eftersom jag vill bli vĂ€ldigt brun sĂ„ vilken rekommenderar du? Tacksam för svar, kram 🙂

Svar: Man ska ju egentligen aldrig sola utan solskydd. Är det verkligen vĂ€rt att vara brun den dĂ€r sommaren men veta att du utsatt huden för en stor risk nĂ€r du blir Ă€ldre? Visste du att pigmentflĂ€ckar visas 10-25 Ă„r sedan du skadat dig i solen!? Det Ă€r dĂ€rför man inser vad solen kan göra nĂ€r man Ă€r ca 30+… Jag sjĂ€lv har Hawaiian tropic tanningoil med sfp15, jag har solat med olja förut nĂ€r jag var yngre men satan vad jag brĂ€nde min hud, det gjorde riktigt ont och var inte vĂ€rt det! Du kan jĂ€mföra solningen med olja med att hĂ€lla olja i en varm stekpannan, du steker bokstavligt talat huden.

Vissa anvÀnder olja för att de tycker att de blir brunare snabbare, och visst blir man brun pÄ kort tid men din brÀnna blir inte sÄ lÄngvarig. NÀr man solar med olja lÀgger den sig som ett trögt och tjockt lager pÄ huden och nÀr solstrÄlarna trÀffar kroppen sÄ fÄr överhuden en riktig boom och man fÄr mycket fÀrg, men solstrÄlarna trÀnger inte ner mycket djupare Àn sÄ. Du fÄr alltsÄ en brÀnna pÄ kort tid men sitter inte sÀrkillt lÀnge och som Àr otroligt skadligt, du riskerar din hud för diverse skador.

Vill man ha en mer djupgĂ„ende brĂ€nna sĂ„ Ă€r vanligt solskydd det absolut bĂ€sta. Och ska du utomlands börja alltid med spf30 trots att du har bra grundfĂ€rg för solen hĂ€r i Sverige Ă€r inte alls som den Ă€r i utlandet. SĂ€tt hĂ€lsan först för fĂ„r du ingen fĂ€rg kan du alltid fuska med brun utan sol, men du kan aldrig fuska bort en sjukdom eller skada… 🙁


3 kommentarer3 kommentarer om “Sola med olja”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns hÀr

  • bra tips 🙂 Ă€r ocksĂ„ tveksam mot sololja

    Reply
  • Vart tog du vĂ€gen?

    Reply
  • Om man nu vill ha en brĂ€nna snabbt, kan de dĂ„ inte vara vĂ€rt att testa Ă„ ha solskyddsfaktor 20-30 och sedan olja ovanpĂ„ det? Jag förstĂ„r sĂ„klart att att bara sola med olja Ă„ inget skydd Ă€r dĂ„ligt men om man har spf ska det vĂ€l inte göra nĂ„gon skada?

    Reply