Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:05 | July 25, 2013

Raka benen

Q/A

hej annica. Jag är ett stort fan och älskar att läsa om dig och Marcelo, ni är så söta tillsammans! Jag är 12 år och är väldigt osäker på att raka benen. Hur ska man göra för att inte skära sig? Få prickar. Och så att allt försvinner?

Tack för en grym blogg, älskar dina tips och jag har också nominerat dig till Veckorevyn awards. 😀

Svar: Jag kommer ihåg när jag skulle börja att raka mina ben. Jag snodde mammas hyvel och drog på mina torra ben och skar mig, jag hade heller ingen aning om hur man gjorde så här kommer en liten guide.


Ha en hyvel med vassa fräscha blad, jag själv har en som är typ för killar men tycker att den är asbra! Sen ett skum eller gelé och ska det vara på intima områden så ta en intimtvål. 😉


Hoppa in i dusch och börja med att skrubba dina ben så att alla stråna stimuleras och letar sig utåt. Är dom inåtväxta är det bra att skrubba eller peela innan så de kommer fram.


Massera in massa mousse eller gelé på benen.


När du rakar vid anklarna så pointa foten så att du får en rak yta, på så sätt undviker du att skära dig. Och tryck inte när du drar hyveln utan låt den glida sakta efter huden.


Efter varje drag med hyveln så sköljer du av den, annars kan det sitta massa hår kvar i bladen och den kan skära ojämnt.


När du ska raka vid knäskålarna så sträcker du ut benet rakt för att få en rak yta att raka på. Du skär dig lättare om du har benet böjt.


När du ska raka uppe på knät så dra sakta och försiktigt, var lätt på handen och följ försiktig formen på knäskålen.


Raka runt hela knät och sluta där om du vill, vissa rakar inte ens sina lår. Jag själv vill ha hårfria ben så allt ryker på mig. 😀


Vissa kan ha hår på tårna och jag tycker att det är lite äckligt så ta bort det med. Böj då på tårna nedåt så att ytan blir rak, då får du bort håret bäst utan att skära dig.


Smörj in benen med en milt och återfuktande bodylotion, gärna utan parfym eftersom vissa kan reagera på det efter rakning.


🙂


7 kommentarer7 kommentarer om “Raka benen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Rakhyvel + tvål = funkar också 😉

  Reply
 • Inlägget kom upp två gånger ett då texten på frågan är överstruken.

  Reply
 • Hej annica!
  Jag ska till stockholm i morgon och undrar om du har några tips på butiker för shopping.
  du får gärna maila svar till mig, mailen står där uppe.
  skulle uppskatta det! 🙂
  kram!

  Reply
 • En fråga, va gör man om man har en lite hårig mage! Liksom finns det någon kräm eller typ färga dom ljust eller noppa bort det eller hur ska man göra! Skäms verkligen! Tacksam för svar

  Reply
 • Vad är det för lotion utan parfym du använder? ;D den på bilden alltså.

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag tänkte bara se om du har något tips hur man kan få bra pigment ? Jag själv har väldigt väldigt dålig pigment och blir röd och sen vit igen direkt, eller så bränner jag mig väldigt ojämnt. Super tacksam för svar! 🙂

  Reply
 • Jag hade så när jag var yngre men ju äldre jag blir desto lättare blir jag brun.

  Reply