Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:08 | July 23, 2013

Prickar efter rakning

Q/A


Jag vet inte ifall de är när jag rakar mig men jag har prickar i min högra armhåla eller det är typ som finnar för det blir gult som dom så klämmer jag de och de kommer ut sånt gult sen är det märken kvar, och jag måste ju raka mig för det växer ju ut snabbt, hur får jag bort det, kan ju inte sluta raka mig och vill jätte gärna få bort det för det är jätte fult och det kan göra ont när jag rakar på dom ibland… men mest för fulheten som jag vill ha bort dom? tacksam för svar! Älskar din blogg förresten! 🙂

/en tjej med ful armhåla, hahha

Svar: Visste du att 95% av Svenska befolkningen får detta? Det är jättevanligt och det är pga att man har grövre strån i armhålan och bikinilinjen. Det är inflammationer i hårsäckarna och det man kan göra för att undvika detta är att alltid ha ett bra blad på rakhyveln för så fort den blir slö så “skär” den ojämnt och man måste dra flera gånger vilket gör huden irriterad. Och tänk på att när du rakar ska du alltid göra det medhårs!

Var noga också med att ha mycket ralgel. RFSU har en jättebra som är utan parfymer och som håller ph-balansen på en bra nivå, så den är väldigt bra för den nedre regionen. Peela eller skrubba väldigt lätt under armhålorna innan du rakar för att motverka inåtväxta hårstrån som också kan göra att du får inflammationer i hårsäckarna. Efter rakningen så undviker du deodorant, ett tips är då att raka under armarna och bikinilinjen på kvällen. 😉


1 kommentarerEn kommentar om “Prickar efter rakning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Annica
    Jag undrar lite hur du lägger ljusa ögonskuggor tex beige eller brun? Och vilka borstar och skuggor du använder till det? Btw älskar bloggen och alla skönhets tips!

    Reply