Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:10 | July 22, 2013

Raka, vaxa eller epilera?

Q/A
20130722-093550.jpg

Hej Annica!
Tack för en fantastisk blogg, du är verkligen en stor inspirationskälla för mig ock din blogg blir bara bättre och bättre! Jag har också nominerat dig till VRs blogawards. Nu till min fråga, vad tycker du är bäst, att raka eller vaxa eller epilera benen?

Svar: Tack vad snällt av dig, vad kul! 😀 Jo det här är ju en smaksak och hur mycket smärta man tål. Att raka benen gör inte ont, men se till att ha vassa blad på hyveln för så fort den börjar bli slö kan du få fula rakmärken som prickar mm och använd mycket rakgel! Nackdelen med att raka är att det växer ut direkt, du får stubb inom typ två dagar eftersom du skalar av stråt direkt vid ytan.

Att vaxa går snabbt, visst känns det men smärtan blir mindre ju fler gånger du vaxar eftersom stråt blir tunnare. Dock kostar det varje gång du ska vaxa på salong eller hemma. Om du ska göra hemma så kör på Veet vaxremsor, dom tycker jag är bäst. Nackdelen med att vaxa är att du måste låta stråna vara ganska långa innan du kan vaxa igen och det är kanske inte så kul att gå runt med håriga ben. 🙁

Det kostar att köpa en epilator men det tjänar du in ganska snabbt om man jämför med att köpa nya rakblad eller vaxremsor. Du kan epilera även de minsta stråna och jag själv behöver bara göra det varannan vecka för att mina strån har blivit färre och ljusare. Nackdelen med att epilera är smärtan, den är otroligt jobbig om man är känslig. Jag klarar av det och för mig tar det ca 20 min för båda benen från ljumskarna till tårna. 🙂


13 kommentarer13 kommentarer om “Raka, vaxa eller epilera?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej bästa Annica. Äslkar din blogg 😀 Vilken epilator rekommenderar du? 🙂

  Reply
 • Funderar på att börja med epilator, är 14 år. Så vet riktigt inte hur man gör, haha. Vilken riktning man drar den, hur snabbt man ska dra, osv.. Så skulle uppskatta om du kan dela med dig om hur man gör, samt om du har några tips och saker man ska tänka på! 🙂 Plus vilken epilator du rekommenderar. Kram!

  Reply
 • Sen går det ju att använda Veets hårborttagningskräm. Bara att smeta på benen vänta några minuter, skrapa bort håren och vips har man fina lena ben 🙂

  Reply
 • Jo visst men då får du inte med dig hela hårsäcken ut och det är det man vill.

  Reply
 • Håller med kommentaren ovanför, är också nybörjare så skulle vara kul att veta! 🙂 Sen undrar jag också kan man bara använda epilatorn på benen eller överallt på kroppen?

  Reply
 • Där du vill ta bort hår, så överallt 😉

  Reply
 • Hej!
  Jag undrar hur du gör med bikinilinjen, kan man epilera där eller är de vaxa som gäller där?

  Reply
 • Du kan göra både och, det är smärtsamt med epilator men jag körde med det innan jag började med IPL

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag vet inte riktigt vart man ska fråga dig någonstans för att det ska komma upp på ”dagens fråga” så jag ställer här och hoppas på att den kommer med någon gång iallfall, för att jag har undrat detta hur länge som helst och undrar verkligen hur jag kan få bort det för att det är skit fult… okej,till frågan..
  Jag vet inte ifall de är när jag rakar mig men jag har prickar i min högra armhåla eller det är typ som finnar för det blir gult som dom så klämmer jag de och de kommer ut sånt gult sen är det märken kvar, och jag måste ju raka mig för det växer ju ut snabbt, hur får jag bort det, kan ju inte sluta raka mig och vill jätte gärna få bort det för det är jätte fult och det kan göra ont när jag rakar på dom ibland… men mest för fulheten som jag vill ha bort dom? tacksam för svar! Älskar din blogg förresten! 🙂
  /en tjej med ful armhåla, hahha

  Reply
 • Kolla dagens fråga sen 😉

  Reply
 • Kan du tipsa om den bästa epiladorn? Söker efter en men vill veta vilken som är bäst Vet att du har skrivit ett inlägg om epiladorn du använder nu men hittar den ej :p

  Reply
 • Jag använder min epilator från Braun (Silk-épil 7 wet & dry)och är SÅ nöjd med den! Den kan jag rekommendera 🙂 Ett stort plus är att man kan använda den i vatten, perfekt när man tar ett bad 🙂
  Det man bör tänka på när man använder epilator är att man sträcker ut benet ordentligt när man skall raka vid knävecket, annars är det lätt att den fastnar i skinnet ;p Men då slutar den automatiskt 🙂

  Reply
 • Hej! Jag är 12, snart 13 år. Jag har ångest över min hårväxt!! Mamma ska köpa vaxremsor till benen och jag tar bort håret i armhålorna. Men jag vill ta bort håret där nere, allt. Men det växer väldigt mycket där. Men mitt största problem är väll inte smärtan kanske…utan att fråga mamma. Hon vill nog inte att jag tar bort det på underlivet? 🙁

  Reply