Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:19 | July 20, 2013

Hållbarhet på produkter

Är ni duktiga med att slänga era produkter när det blir gammalt? Vet ni hur länge ni kan ha era produkter innan de blir gamla? Det är ganska svårt att veta när man ska kasta det och har man det för länge så samlas det bakterier och gifter i produkterna som gör att man kan få problem och infektioner. På varje produkt så finns det en liten symbol av en burk på baksidan där det står en siffra följt av ett stort M. Det betyder hur många månader den håller, tex 12M står för 12 månader.

Mascara
En mascara ska man helst byta ut efter ca 3 månader trots att det kan stå sex månader på produkten. Det är väldigt viktigt att produkterna som du använder runt ögonen är fräsch eftersom det är väldigt stor infektionsrisk just där. Ett tips är också att aldrig låna ut eller låna någon annans mascara, det kan leda till ögoninfektioner.

Ögonskugga
Ögonskuggor i pulverform håller ca ett år och samma gäller här, dela helst inte med någon annan om du doppar ner samma pensel i produkten när du sedan applicerar på ögonlocket.

Läppstift 18M
Flytande foundation 6M
Puder, rouge, solpuder 24M
Eyeliner 12M
Mascara 3M
Concealer 8-12M

När det kommer till cremer är ju såklart en flaska eller tub mer hygieniskt än en burk. Du kommer inte i kontakt med cremen i flaskan/ tuben med fingrarna genom att stoppa i dom utan du pumpar eller klämer ut den. Detta gäller såklart andra produkter också, så fort du stoppar ner dina fingrar så bildas det bakterier i din produkt, det spelar ingen roll hur rena händer du har så sitter det alltid bakterier kvar under naglarna och kring nagelnbanden. Ett tips är då att använda en spatel, en liten sked som du rengör efter varje användning, på så sätt håller du borta massa bakterier från dina produkter och dom håller så länge som dom ska! 😉


4 kommentarer4 kommentarer om “Hållbarhet på produkter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • hittar inte spatel i någon affär, inte ens kicks 😐 var finns de ?

  Reply
 • Men snälla …………!!!!!!!
  Ta en plastsked eller något annat.

  Reply
 • Hej Annica!
  Har två funderingar,skulle bli hur glad som helst ifall du kunde svara på det här!
  1. Jag har en väldigt liten överläpp,det är typ bara ett sträck,hur ska jag kunna framhäva mina läppar med tex läppstift?
  2. Hur ska man äta och träna för att få en platt mage,jag är 172cm lång,och väger ca 60kg,men jag har en såkallad ballongmage… Hur ska jag träna och äta för att få den platt?

  Reply
 • Har en fråga om hårvård som jag så gärna skulle vilja ha svar på.
  Har du något tips på någon hårprodukt (spray eller kräm etc.) som man kan applicera i håret bara för att man vill att det ska lukta extra gott. Som när/om man har lite bråttom och bara ska fixa snabbt så kan man ta detta för att håret ska lukta gott, eller varför inte för en utekväll? 😉 Haha, jag skulle bli så glad om jag fick svar på den här frågan. 🙂

  Reply