Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:30 | July 20, 2013

Att gå vidare när man blivit bedragen


På vår resa till Nice.

Jag fick ett mejl härom dagen där en tjej hade frågor kring svartsjuka och otrohet. Hur jag och Marcelo kunde gå vidare från allt vi vart med om till idag.

Jag och Marcelo träffades under ganska konstiga omständigheter i Big Brother, vi pratade aldrig riktigt om våra liv på utsidan men båda två fattade hur det låg till. Våra tidigare liv var inte som vi ville och jag själv var en tjej som skrek inombords. Jag har vart med om så mycket som ni inte har någon aning om och det gjorde att jag drog. När jag träffade Marcelo slog mitt hjärta tusen volter hela tiden och trots att han gjorde och sa vissa saker till mig kunde jag läsa av honom och förstod att han var en bra kille innerst inne. Visst att han gjorde bort sig men jag valde att förlåta det, det spelar ingen roll vad folk tycker för att det var endast mitt val! Vi pratade ut om allt när vi kom ut, jag sa verkligen allt jag tyckte och tänkte och ställde även krav på honom och berättade vart mina gränser går.

Jag kommer ihåg en tavla som min mamma hade där det stog “Lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta” och det gjorde jag. Han bevisade för mig hur mycket han ångrade sig och han har inte svikit mig efter det, snarare motsatsen. Eftersom jag valde att förlåta gick vi båda vidare, fortsätter man att älta det tråkiga som hänt kan man inte gå vidare och förhållandet kommer inte att hålla.

Marcelo har visat för mig att jag kan lita på honom när han går ut. Han är en helt annan person än vad många av er sett, tro det eller inte men han är underbar. Han gör allt för mig, uppskattar mig, gör så att jag känner mig trygg och älskar mig. Han skulle aldrig någonsin slå mig, kalla mig fula saker eller hota mig. Det fanns inget i mig som tvekade när han friade, jag ville bara kasta mig i hans armar och säga ja men jag höll på att svimma så jag bröt ihop av glädje och kunde bara nicka ett ja. 🙂

Kärlek är inte lätt, det är inte guld och gröna skogar. Båda personerna måste kämpa och ge allt för att det ska fungera, det går inte att bara en ger och ger och inte får något tillbaka. Du måste känna att du kunna lita på din partner för svartsjuka tär väldigt mycket på förhållandet. Är det något som stör dig ska du prata med din partner eftersom det är viktigt att kommunicera med varandra, även om småsaker eftersom det tillslut kan bli stort.

Marcelo förstår mig och stöttar mig i allt, får mig att växa och må bra. Vi vill samma saker här i livet och jag har alltid så kul med honom. Klart att vi också bråkar med vi klarar oss alltid ur det och blir mycket starkare! 🙂


37 kommentarer37 kommentarer om “Att gå vidare när man blivit bedragen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Var det bara DU som hade nåt att förlåta när ni kom ut ??? Enligt mig förde ni båda två varandra bakom ljuset och då är det lättare att förlåta varandra. Förlåt..men du får det att låta som att du var felfri.

  Reply
 • glad för eran skull att ni kan hantera hela situation så bra och har gått vidare och är så lyckligla idag.

  Reply
 • Tack! 🙂

  Reply
 • Visst att man ska förlåta och gå vidare men det han gjorde i huset var helt absurt. Trodde ni hade löst saker efter hela Jennifer grejen men så går han och hånglar med Hanna W uppe på loftet på reunion festen sista veckorna där. Fattade verkligen ingenting. Men kul om ni har det bra nu iaf.

  Reply
 • Fast han hånglade aldrig med henne.

  Reply
 • åh så fint skrivet med så kloka resonemang. Ni passar varandra så bra!

  Jag tror också att om vi inte kan förlåta saker och bär med oss det ältandet, då fastnar det i kroppen och blir det för mycket, ja då tror jag man blir sjuk. Om det är något som ofta förekommer i ens liv. För 95 % av alla sjukdomar vi får, kommer från stress!

  Det är viktigt att må bra och prata med varandra. Ni gör det så bra verkar det som 🙂

  Reply
 • Visst är det så,psykisk stress är bland det farligaste vi utsätter kroppen för!

  Reply
 • Tack så mycket! 🙂

  Reply
 • Låter som du farit illa tidigare Annica?som om du har erfarenhet av både det ena och det andra 🙁 Vad man än tycker och tror om Marcelo så finns det väl endå ingen som tror att han skulle va dum mot dig på något sätt???,nää tro fasiken att han är rädd om dig för han kan nog inte få någon bättre,och det vet han nog serrö 😉 Trots all press och stress runt om med folk som lägger sig i,tror sig veta osv tror jag att ni fixar det här alldeles utmärkt!!! 🙂

  Reply
 • Tack vad snällt!

  Reply
 • Tror inte du orkar med honom i längden..han är ju töntig så seg ..vill inte bidra så mycket..bara kläder fotboll o glida på stan med kusiner.Det märks inte nu för din del för du är nykär ..kommer om några år.

  Reply
 • Fast det där har ju du tydligen ingen aning om!

  Reply
 • Ska du försöka hänga ut ditt ex igen nu?
  Vi är många som undrar när du ska ge honom och din familj en rejäl offentlig ursäkt för allt du utsatte dem för.
  Både Marcelo och du visade vad ni är (var?) för personer i BB.
  Sen kan alla bättra sig och gå vidare men du får fatta att det som visats kan ni aldrig neka till och komma undan. Ni retade upp så många båda två.
  Skulle du inte undvika BB och personliga saker i bloggen förresten?

  Reply
 • Och vem är du som ska tala för min familj? Du tror inte jag pratat med dom om allt?! Du ska inte säga vad du tror att min familj vill att jag gör medan jag vet! Det är skillnad!

  Reply
 • Hahaaha det var ju inte bara han som gjorde fel som det låter på dig , du hånglade med andreas i danmark och låg med han . Så du kan bara vara tyst och sluta låta som att allt är marcelos fel när du ajälv var otrogen

  Reply
 • Alexander hette han och nej, jag låg verkligen inte med honom. Märks att du inte sett hela programmen.

  Jag sa till honom att jag inte kunde när han höll om mig eftersom jag hade känslor för någon annan, då sa han att det var bäst att jag gick från sängen så att han inte skulle tro att det blev något mer så jag gjorde det.

  Reply
 • haha han började få känslor för dig Annica, men man såg att du mådde dåligt och ville tillbaka till Marcelo.

  Reply
 • Haha ni hånglade och låg med varandra ju

  Reply
 • Hånglade ja, låg med varandra nej! Kolla avsnittet pucko!

 • “Han skulle aldrig någonsin slå mig, kalla mig fula saker eller hota mig”
  …jag måste erkänna att jag trodde faktiskt ett tag att marcelo va en sån som kunde bli kapabel att börja misshandla sin tjej. …efter man sett hans utbrott han fick på fyllan o börja putta dig o slå på saker. + jag trodde han verkligen bara ville ha nån att långsamt trycka ner självförtroendet på och att “play:a” dig, för det sa han ju typ, o det kändes som han menade det. Trodde han var en riktig psykopat faktiskt. Jag trodde han inte hade empati. Och det där med att han var så pedantiskt tyckte jag stämde så bra in på psykopat-profilen …om jag ska va ärlig så tänkte jag så. Förlåt mig! haha xD helt sjukt!

  …Men så tror jag verkligen inte nu! Verkligen inte!!
  Ni verkar verkligen jättefina ihop nu & jag önskar er all lycka ! 🙂

  Reply
 • Nej inte en chans att han skulle göra det. Han är helt fantastisk!

  Reply
 • Fyller inte du år idag?

  Reply
 • Om 11 minuter 😉

  Reply
 • Riktigt bra skrivet. Jag HATADE typ Marcelo i BB, och tyckte att du var allmänt konstig.. Haha, MEN alla kan se hur bra ni passar ihop. Och om han betedde sig som ett svin i BB (vilket han gjorde), och om du ljög/undanhöll saker om ditt liv utanför(vilket du gjorde), så har ni ändå kunnat se förbi det och bygga upp något väldigt fint tillsammans! Ni har verkligen testat gränserna tillsammans, och dessutom inför tv-kameror. Ni har ett starkt förhållande och vet precis var ni har varandra. Ni vet också att ni kan gå igenom i stort sätt vad som helst, och ändå komma ut starkare på andra sidan! Ni kan kommunicera och det är ju A och O. Man måste ju ändå säga, att det är ganska beundransvärt!

  För mig och min kille var det tvärt om, vårt förhållande började väldigt perfekt, som en saga.. Först efter sju år tillsammans kom våra problem. Vi fick svårigheter att lita på varandra etc.. I efterhand kan jag såklart tycka att det hade varit tuuuuusen gången bättre om kaoset kom direkt i början, så vi hade hittat det där Ni har DIREKT.. Den där känslan av “har vi klarat det här kan vi klara vad som helst”. Att gå helt problemfri i sju års tid och sen få en fet käftsmäll var inte kul! Vi visste ju inte om vi “kunde överleva vad som helst tillsammans” vilket ledde till en extrem kris.. Men nu vet vi i alla fall, bättre sent än aldrig. <3

  Reply
 • Grattis!

  Reply
 • Du och Marcelo är jätte fina tillsammans! Ni förtjänar verkligen varandra, och de var väldigt fint skrivet! Grattis på födelsedagen förresten! kraaaaaam <3

  Reply
 • Hej annica o marcelo

  Kan du inte om du har lust någon gång visa hur ni har det i eran lägenhet
  För han aldrig sett hela lägenheten på video
  Så hoppas ni kan göra det
  Kram
  Marie

  Reply
 • Ni är så fina tillsammmans! Ta hand om varandra 🙂

  Reply
 • Så fina och roliga bilder på er Annica 🙂 Lägg upp flera såna 🙂

  Reply
 • Jag tyckte Marcelos beteende i BB var minst sagt tveksamt ibland, men på slutet så började det skina igenom att han är en bra kille. Är så glad för er skull att ni rett ut allt.

  Reply
 • Hur lyckades du börja lita på honom när han är på ute på krogen? Jag och min pojkvän har haft liknande problem och jag har verkligen ÅNGEST när han är ute. Bra text btw! Och grym blogg=)

  Reply
 • bra skrivit annica, det är ju ingen här ute som känner varken dej eller marcelo efter att ha sett i er bb, är ju verkligen en annorlunda situatioN! det viktigaste är att ni trivs med varandra! 😀

  Reply
 • You hoe

  Reply
 • How do you know that? Have you even seen her un real life??

  Reply
 • Grattis på din födelsedag och till din förlovning!

  Reply
 • Jättebra skrivet Annica! Jag är själv kristen, men det med förlåtelse har jag väldigt svårt med.. Speciellt när det gäller att förlåta mig själv. Om någon annan sårar mig djupt, kan jag nog förlåta, men det tar en myycket lång tid tom upp till flera år.
  Jag tror att älska någon, är ett beslut. Känslan är bara ett + sedan 🙂
  Ha de gott! Diggar dig å din blogg stort, favorit från BB! Kram 🙂
  (För övrigt blev jag glad över sitatet din mamma hade, för det kommer ursprungligen från bibeln)
  Go Suomi!

  Reply
 • Tack!

  Jag själv är inte så troende men vissa saker stämmer ju faktiskt! 🙂

  Reply