Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:10 | July 18, 2013

Falsk marknadsföring med mina bilder

20130718-094031.jpg
Dessa bilder skickade Melissa till mig igår.

Som ni vet går jag och fixar mina läppar hos Melissa på Stockholms Beauty center, jag har gjort det sedan början på året och tycker att hon är grym. 🙂

Igår fick jag ett sms av henne att en annan sida, KB lasercenter, hade tagit min bild, lagt upp på Instagram och skrivit under bilden “fresh lips by us”. Jag ringde upp hon som har verksamheten pratade men hon sa att hon hade rätt att ta min bild eftersom jag inte skrivit något namn på den. Hon gjorde alltså falsk marknadsföring, bad mig dra åt helvete och sa att jag inte skulle förstöra hennes verksamhet.

I dessa fall skickar jag ut fakturor eftersom min bild använts olovligt, hon har ingen rätt att använda sig av min bild och skriva att det är läppar som hon gjort. Jag hade två långa samtal med henne igår där jag var lugn och sansad, bad om verksamhetens uppgifter så att jag kunde skicka fakturan medan hon var arg och upprörd och sa att hon inte tänker betala. Det var inga roliga samtal och sms från henne då hon verkligen hånade mig, men samtalen spelades in så jag har alla bevis där hon erkänner det som ska erkännas.

Jag vill alltså med detta säga att det finns så oseriösa företag som gör så fel när dom vill bli större. Var noga med att kolla upp sådant här innan ni går till ett ställe. Det sjuka var efter våra långa samtal mm så ser Andreas på hennes Instagram att hon även snott bilder på Dennis läppar. Så nu kommer hon få ta samma samtal igen fast med honom…


16 kommentarer16 kommentarer om “Falsk marknadsföring med mina bilder”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Älskar din blogg är verkligen glad för dig och Marcello, tycker ni är passar så bra! Men tycker dock att din header är lite konstig känns lite wannabe kenza! Tycker även du ser lite tjock ut på bilden vilket du verkligen inte är! De finns så SJUKT MÅNGA ANDRA BILDER SOM ÄR MYCKET FINARE PÅ DIG! 🙂

  Reply
 • du är ju dum i huvudet. hur fan kan du säga att hon ser TJOCK ut? Du är ju inte lite påverkad av samhället och dess ideal, stackarn!

  Reply
 • Hej Annica! Vad tar du för en bild då? Som i exemplet ovan? Tilläggsavgift för olovligt användande också?

  Reply
 • Vart tog du vägen ??

  Reply
 • Är de vanligt att ha hår på över läppen som tjej? Hur får man bort de?

  Reply
 • Sök på IPL 😉

  Reply
 • Det är bra annica! Se till att sätta dit personen!! Ingen ska få utnyttja dig utan din tillåtelse.

  Reply
 • Hej! Jag älskar dig och din blogg och vill säga att kblasercenter nu har tagit bort sin instagram sida <3 KRAM ❤

  Reply
 • verkar som att hon tagit bort instagram sidan

  Reply
 • Din kollega Dennis gör ju exakt samma sak. Han använder ju bilder på Kenza..

  Reply
 • Haha precis det jag tänkte skriva också! Säger inte att det inte är fel att det används bilder av Annica då jag älskar henne och hennes blogg. Dennis däremot gillar jag inte och som sagt, han gör ju precis på samma sätt med Kenza 🙂

  Reply
 • Hittar ibte något kblasercenter på Instagram

  Reply
 • Tycker det är tråkigt och väldigt dåligt att folk gör så här! Men jag har för mig att det är olagligt att spela in samtal utan att man klargör att man gör detta med den andra personen? Men jag kan ha fel eller missförstått. Oavsett vad hoppas jag att du anmäler henne eller vad man nu kan göra, för man får inte ta någon annans bild och sedan göra så som hon gjorde.

  Reply
 • Det är inte olagligt då hon själv har deltagit i konversationen och hon behöver inte informera andra parten om att samtalet spelas in.

  Reply
 • Helt rätt, bra gjort!

  Reply
 • Hej!

  Du ska absolut fakturera! Det spelar ingen roll om man inte skriver tex “copyright”, bilden är ändå din! Har själv varit med om att folk använt mina bilder för annonsering och har många kontakter i foto-branschen som tipsat mig vad som gäller. Du kan ta reda på hennes företagsuppgifter även om hon vägrar svara och så skickar du bara faktura! Lycka till!!

  Reply