Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:57 | June 30, 2013

Få bättre självförtroende

Under tiden Marcelo och min lillasyster spelar kubb så solar jag på studdsmattan. Jag tänkte passa på att ge er lite tips på hur man man förbättra självförtroendet. 🙂

Var som Zlatan
Nu menar jag inte att ni ska försöka att vara ett fotbollsproffs utan ni ska ta fram era talanger, kunskap ger bättre självförtroende. Att kunna något väldigt bra, tex en sport eller ett ämne och få briljera med det ger bättre självförtroende. Jag älskar att se människor som göra något väldigt bra och är medvetna om det. 🙂

Ingen gillar potatissäckar
Att sitta som en säck potatis är väldigt oattraktivt och ger intrycket av dåligt självförtroende. Sträck på dig, ha en bra hållning för det ger dig bättre självförtroende och det är attraktivt. 😉

Inga negativa tankar
Sluta upp med dåliga tankar om dig själv, att du inte klara vissa saker och att du är för dålig på det. Det här är något jag är allergisk att höra, “jag kan inte för att bla bla bla…” Alla kan om man vill, man kan i alla fall göra sitt bästa. Positiva tankar föder nya liknande tankar.

Är du rädd så gör det ändå
Get back on that horse eller vad säger man? Alltså är man rädd för att göra något ska man ändå försöka att göra det för då försvinner ofta den obehagliga känslan och rädslan. Då bevisar du för dig själv att du klarar att övervinna dina rädslor och det ökar självförtroendet. 🙂

Lösningar i problem
Som jag alltid skrivit i mitt CV, jag ser lösningar i problem. Gör det du med istället för att fokusera på problemen, ser du lösningarna tänker du i andra banor och det växer man av. 😉

Sätt mål och uppnå dom
Vissa säger att man inte ska sikta för högt. Jag säger att det inte finns något som heter för högt, man ska alltid sikta hur högt man vill. Visst kan man misslyckas men då lär man sig av det, då har du i alla fall siktat högt och kommit en bit på vägen. Se det positiva i det negativa. 😀

Var snygg och fräsch
klär man sig sunkigt då är det ju inte roligt att titta på sig i spegeln. Eller har jag fel? På så sätt börjar du tänk dåliga tankar om dig själv och självförtroendet går inte direkt upp. Piffa till dig, var ditt snyggaste jag och självförtroende kommer att peka uppåt. 😉

Tala tydligt
Genom att tala tydligt istället för snabbt och otydligt kan andra uppfatta dig som duktig och seriös. Andra får även uppfattningen om att du har bra självförtroende eftersom de som är blyga och nervösa ofta talar tyst och sluddrigt. Du kommer märka skillnaden själv att du känner dig med bekväm och säker när du talar och är man säker så ger du ett bra intryck! 🙂

 

20130630-155631.jpg

89 kommentarer89 kommentarer om “Få bättre självförtroende”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Å jättebra tips Annica! Bra att du lyfter detta, blir så glad 🙂 Och jag kände att jag kunde ta till mig några saker här! Vi mår så mycket bättra när vi stärker oss själva 🙂 Tack!

  Reply
 • Vilka jättebra tips har själv ganska dåligt självförtroende så dom här tipsen ska jag verkligen tänka på 🙂

  Reply
 • bra tips! måste bara fråga dig, du som varit med om en del när det kommer till kärlek. ja har bara varit kär typ en gång i mitt liv, de var ett tag sen, nu när jag träffar en kille känns inget riktigt bra, jag får inte den där feeling som jag haft innan, vet inte om det handlar om attraktion eller vad. Jag vill att det ska blixtra till när man kysser varandra och som att man lever i en bubbla, som med en jag träffar nu, är det kanske inte rätt då, eller bör man ge det tid:/

  Reply
 • Hej Annica. När jag bruka raka mina ben så blir det alltid prickar efter, beror det på att jag använder rakhyvel kanske, men jag har även testat med epilator men får lite bättre resultat. Vad ska jag göra åt att det blir prickar efter? Tacksam för svar väldigt snart! 😀

  Reply
 • Jag hade samma problem men började smörja in mina ben två gånger om dagen med en återfuktande kräm!
  Det funkade jättebra och nu får jag inga prickar längre 🙂

  Reply
 • Detta inlägg rimmar illa mot det du skrivit tidigare om att du mår dåligt och får panikångest när saker inte går som du vill???

  Reply
 • Haha Kissie har copycatat detta inlägg rakt av!

  Reply
 • Det har hon, men Annica här hon med plockat en hel del av denna text från nätet, bara googla “få bättre självförtroende”. Men hur som helst, väldigt lat Kissie som kopierat det.

  Reply
 • Gå in & kolla kissies blogg, hon har kopierat rakt av denna text.. IGEN. blir så jävla irriterad på henne, hon borde skämmas, åh.

  Reply
 • haha kissie har kopierat dig rakt av, igen!!!

  Reply
 • Hahaha kolla kissies blogg 😉

  Reply
 • Personligen orkar jag inte med He4ggstrf6ms blog. En anledning e4r att det finns ett tabu mot prutatr. Ne4r man le4ser He4ggstrf6ms blog se5 bildas det gaser i magen vilken innebe4r att man me5ste ve4nda och vrida pe5 sig och spe4nna analmusklerna ff6r att inte fisarna ska slinka ut okontrollerat. Det e4r jobbigt och inget gynnsamt beteende som jag ser det.

  Reply
 • kissie dit it again!!!!

  Reply
 • Är det inte sjukt kul att Kissie läser din blogg och tydligen tycker att den är väldigt bra? 😉

  Reply
 • Kissie har som vanligt kopierat detta inlägg rakt av!
  Du är bäst Annica! 🙂

  Reply
 • Haha kissie har kopierat hela inlägget igen

  Reply
 • Nu har Kissie varit i farten igen.. -.- Tror visst att “Sveriges största bloggerska” har dig som inspiration! 😀
  Väldigt bra inlägg för övrigt, du är bäst! =)

  Reply
 • Alexandra “Kissie” har kopierat ditt inlägg igen…

  Reply
 • Sjukt bra tips! verkligen! sen ville jag också säga att jag nyss va innte på Kissies blogg och såg att hon har kopierat ditt inlägg rakt av.. bara så du vet 🙂

  Reply
 • Kissie har kopierat ditt inlägg om självförtroende rakt av. IGEN! Helt sjukt!!! Btw, riktigt bra tips!

  Reply
 • kissie har kopierat ditt inlägg igen 🙁

  Reply
 • Hej, jag vet ju inte om du har skrivit det här själv eller om du kopierat? Men Alexandra (Kissie) har kopierat detta inlägget så du vet!

  Reply
 • Haha kissie har ju kopierat ditt inlägg totalt :/ hahaha att hon inte kan komma på nått själv

  Reply
 • Kissie har nu snott denna av dig..

  Reply
 • Kissie har nu snott denna av dig ..

  Reply
 • Haha, kan du gissa vem som kopierat ditt inlägg och lagt till ett fåtal ord? Jo, den kreativa människan Kissie! Synd att hon inte kan komma på saker själv faktiskt, eller åtminstone skriver var hon hittat det!

  http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Reply
 • Hej annica jag undrar bara om det är kissie som härmar dig eller du som härmar kissie. För ni har skrivit likadant båda två. Snälla kan du svara jag skulle bli jätte glad

  Reply
 • Jag kan svara åt henne! Det är Annica som kommit på allting och Kissie har kopierat inlägget rakt av utan att länka! Detta har hänt ett antal gånger förut…

  Reply
 • Jaha. Gud vad dåligt av kissie.

  Reply
 • Haha kissie har exakt samma inlägg , hon har kopierat rakt av fina annicka .

  Reply
 • men kissie har skrivit exakt likadant..men det inlägget är publicerat efter ditt..

  Reply
 • Kissie har kopierat detta inlägget!!!!!

  Reply
 • Kisse har kopierat ditt inlägg igen!

  Reply
 • http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende
  Haha snälla slå henne…
  Hon är dum nog att inte ens ta bort det med cv för hur många cv har ni hon gjort?

  Men att en av Sveriges “största” bloggare alltid kopierar dig visar väll bara att hon älskar din blogg 😉

  Reply
 • Jättebra tips Annica! Du är verkligen inspirerande och det är ingen hemlighet att du är en duktig bloggare! 🙂 Synd bara att Kissie ska vara så grymt avundsjuk och kopiera så fort som du skriver fina tips. Nu är det hon som får cred när det egentligen är du som förtjänar det. Se till att få in copyright på din blogg så kan du åtala henne nästa gång något liknande händer! Kram

  Reply
 • Kissie har kopierat inlägget

  Reply
 • Hihihi .. Kissi igen 😛

  Reply
 • Nu har kissie kopierat dig igen 😉

  Reply
 • … skulle ju stå .. Kissie härmar dig igen 😉

  Reply
 • Kissie har återigen kopierat ditt inlägg och lagt ut…

  Reply
 • Har du sett att Kissie har snott listan?

  Reply
 • Kissie har härmat dig igen……

  http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Reply
 • Kissie har kopierat den och lagt ut på sin blogg..

  Reply
 • Oj kissie har lagt upp samma inlägg dock 19.10. Fult gjort av henne att sno återigen ditt inlägg….
  Men annars har du en grym blogg!

  Reply
 • Kissie kopierar dig igen 😉

  Reply
 • http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Har inte kissie kopierat igen??

  Reply
 • Ve4ldigt tre5kigt, Daniel W, att hf6ra om din (kvasi?-)allergiska reaktion pe5 min blogg. Ff6rve5nad blir jag ockse5, efrsteom jag se5 sent som ff6r ett halve5r sedan uppfattade det som att vi de4r hade . Ne5got verkar ha he4nt sedan dess. Kan du minnas ne4r dina beklagliga flatulenta symptom ff6rst df6k upp? Var det i samband med ne5gon specifik bloggpost?

  Reply
 • Kissie har gjort det igen!! HAHA

  http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Reply
 • Kissie he gjort det igen. Kopierat ditt inlägg rätt av. Trist att hon ska gå runt på att inte skriva egna vettiga saker utan lever på det andra skriver. Hur kan man ha en av Sveriges största bloggar när det mesta man lägger upp har man inte ens skrivit själv. Visste när jag läste hennes inlägg att det var alldeles för bra formulerat för att vara skrivet av henne.

  Reply
 • Kissie har kopierat ditt inlägg… :-/

  Reply
 • Nån har härmat dig.. igen

  Reply
 • Tack tack tack tack!!!! Verkligen vad jag behövde 😀

  Reply
 • http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Haha,kissie kopierar ännu en gång ditt inlägg Annica!

  Reply
 • Varfc3b6r lipar du sc3a5 mycket c3b6ver att en mirdne skvallerblogg har kopierat alla dina inlc3a4gg . Wow cry me a river. Vad c3a4r det svc3a5ra att gc3b6ra sc3a5 att andra inte ska kunna hc3b6gerklicka pc3a5 ens blogg?

  Reply
 • kissie har snott ditt inlägg igen, blir du inte trött på sånt

  Reply
 • Se5 he4rligt att fe5 se massor av inartpsiion fre5n Formex! Se5g att du oxe5 var lite besviken!..det var jag med..var dock ff6rsta besf6ket pe5 me4ssan ff6r min del och te4nkte att jag hade ff6r stora ff6rve4ntningar men vi kom sist till hall C som jag tyckte var be4st..iofs var IB Laursen ve4ldigt bra i A-hallen!…Fick ge5 extra i C-hallen pe5 sf6ndan ff6r att hinna se allt. Nu ne4r jag ser dina bilder tycker jag me4ssan var be4ttre e4n jag minns…se5 tack ff6r det! Kram 🙂

  Reply
 • Mycket bra inlägg.
  Kisse har dock kopierat det till sin blogg..

  Reply
 • kissie har snott din inlägg o det borde ju ej va lagligt? går det o anmäla?gör det isåfall.

  Reply
 • Jättebra tips Annica! Så bra att Kissie var tvungen att kopiera ditt inlägg!!
  Men keep on going! Du är grym!! 🙂

  Reply
 • Bloggadministratf6ren (Patrik L?)!jag ff6rste5r varff6r du tog bort min kommentar. Men, jag har ff6rste5tt pe5 dig att me5nga uendikvr denna blogg de4rff6r att de inte tycker om stilen, den e4r aggressiv, tror jag att man menar. Gne4llig, kanske ockse5. Pennfe4ktande och snoppme4tande skulle jag kunna le4gga till.Men: Bajs och gaser … Ne5gon anklagar ne5gon bloggare ff6r att ff6rbjuda de fisar som enligt skribenten vill tre4nga pe5 och pruttas ut vid le4sning av hans blogg…Klart folk hoppar av!

  Reply
 • Synd att Kissie kopierat dig rakt av nästan..

  Reply
 • skriver:Har du lagt in bakgrundsbilden i keodvsnittat CONTENT/inlc3a4ggsytan (sitlmallen)?Om du vill ha bilden som bakgrund utanfc3b6r content ska du lc3a4gga in den endast i stilmallens BODY/BACKGROUND.

  Reply
 • Bra tips!

  Reply
 • Har du sett att Kissie kopierat din text igen?

  Reply
 • Tänkte bara berätta att Kissie har snott ditt inlägg, här är en länk: http://www.kissies.se/fa-battre-sjalvfortroende

  Reply
 • Jag känner mig som snyggast i en stor herr t-shirt och mjukisbyxor 🙂
  När jag känner mig bekväm då känner man sig snygg också.

  Reply
 • Ville bara att du skulle veta att kissie har kopierat detta inlägget rakt av och lagt in på sin blogg några timmar efter, hon vill vekligen vara som dig. Kram Hanna
  Din blogg äger 🙂

  Reply
 • Är det Kissie som kopierat detta eller du?

  Reply
 • Kissie har härmat dig igen!!
  Exakt samma tips! Haha! Suck!

  Reply
 • Riktigt härliga tips! 🙂
  Såg att kissie snott inlägget från dig, fattar inte hur hon orkar..

  Reply
 • Jag vet inte om du sett kissies blogg men hon har kopierat dig igen. Du skriver så bra och det är så tråkigt att hon gör så!! Så fult. Kram

  Reply
 • OMGGGG!!! Kissie har härmat dig igen!! gå in på hennes blogg och se.

  Reply
 • Läste kissies senaste inlägg nyss om hur man får bättre självförtroende. Efter jag läst några meningar tyckte jag det var konstigt, för kissie brukar aldrig skriva ett sånt inlägg och formulera sig så. Första tanken var att du var den enda bloggaren som kunde skriva ett sånt inspirerande och fint inlägg. Så jag läste kommentarerna på kissies inlägg och vips jag hade rätt! Hon hade kopierat rakt av dig! Så himla dålig stil!

  Reply
 • HAHAHA, kissie har kopierat

  Reply
 • Såg att kissie har kopierat det här inlägget. Hon är ju fejk rakt av. Sjukt jobbigt fattar inte varför hon håller på så -.-.

  Reply
 • Tack för de bra tipsen Annica! Btw Kissie har kopierat ditt inlägg :/

  Reply
 • Kissie har kopierat ditt inlägg igen…

  Reply
 • emilia skriver:Hajar intnngieg, fc3b6rsc3b6kt med allt men det hc3a4nder inget?Vad c3a4r det man ska klippa ut och vart ska man klistra in.FATTAR INTEE

  Reply
 • Kissie kan aldrig komma på något själv…! Haha

  Reply
 • Pe5 tal om ff6rmoderering, tillbaka till den he4r tre5den igen. He4ggstrf6m: “Denne Lennart W var en rivlteat flitig kommentator pe5 He4ggstrf6m he4vdar under hf6sten 2011 men ve5r samtalston gnisslade en smula.”Sanningen: tre kommentarer under december till en bloggpost . Mf6jligt att man kan se ne5got gnissel de4r, men det ff6rstod iaf inte jag de5. Sen kastade jag in en sen kommentar i januari pe5 en decemberpost och var med pe5 tre bloggposter till, under januari 2012, bl.a. i den som resulterade i min avste4ngning . Tydligen unikt ff6r just mig se4ger han nu . Fast det jag faktiskt tror (nota bene) att han egentligen sneade ur ff6r e4r hur jag ifre5gasatte sje4lva fre5gan i “Df6r man av att teleporteras?” , och ff6r att vi tydligen har olika syn pe5 kvantfysikalisk indeterminism (de4r han bf6rjade analysera mig som person, dvs ad hominem, ist f att tala om sak).

  Reply
 • Det finns många artiklar på nätet hur man gör för att stärka sitt självförtroende.
  Många skrivna av psykologer. Googla och läs.

  Reply
 • Olle,Trevligt och intressant e4r det devtniiift, men det e4r inga ve4rden jag med hedern i behe5ll kan stre4va efter tyve4rr. Det handlar om ett humf6rskifte som jag har sve5rt att rationalisera men en faktor e4r att du i likhet med alla andra humanister df6mer ut folk och ide9er pe5 ett aggressivt se4tt. Gentemot en se5dan socialpsykologisk process vill jag inte visa min ve4nliga sida.

  Reply
 • HAHAH du är så jävla bra Annica<3
  Att du orkar med Kissie?:o hon har väl sjunkit som bloggare att hon måste kopiera andra

  Reply
 • Kissie härmar igen… Haha!

  Reply
 • Du har kopierat kissie! Man får inte göra så! Man kan få böta för det! Hoppas du inte behöver det! Men så att det vet! Man får INTE kopiera det finns tom lag på det!

  Reply
 • Fast det är hon som kopierat mig rakt av. Tror du att hon skulle skriva en text om Zlatan, vet hon ens vem han är? Och jag vet att man kan anmäla, därför har jag plus flera andra som råkat ut för samma sak gjort det.

  Reply
 • skriver:Jag fc3a5r inte till en bakgrund pc3a5 min blogg. Jag har fc3b6rsc3b6kt med alla koder som finns men intnngieg hc3a4nder..

  Reply
 • I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, its rare to see a great blog like this one nowadays eeckeedgbbde

  Reply
 • Very nice site! [url=http://aixypeo2.com/ayarra/2.html]cheap goods[/url]

  Reply