Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:55 | May 31, 2013

Från landet till storstad

Är på plats för att göra en quickfix på mina fransar, älskar fransförlängningen! Jag förstår inte att jag inte börjat tidigare. Jag använder typ inte ens skugga längre för att det gör så mycket med snygga fransar.

Tänkte även passa på att ta upp det här med att flytta från en liten till en stor stad, lämnar allt och bara åker. Min situation var ju lite annorlunda men jag ska ändå berätta min upplevelse och tankegång.

Jag ljuger om jag säger att jag inte ville till en större stan redan innan Big Brother. Jag trivdes inte bra i Östersund eftersom alla visste något om alla eller så hade alla något eller någon gemensamt. Och skulle man tex gå i klackar på stan skulle inte folk titta på en och tänka “fan vilka fina skor” utan det skulle vara mer som “vem fan tror hon att hon är”, det kändes som att man inte fick se ut som man ville. Sen hände det aldrig något, det var Storsjöyran en gång om året och tyvärr håller den på att dö ut. Sist vi var i ÖSD och hälsade på kändes det som att hela staden gått i konkurs. Men ändå gillar jag att åka dit, men det är för att hälsa på min familj på landet. 🙂

Innan BB hade jag börjat med att söka jobb här i Stockholm samt sökt till Santa Monica College i Los Angeles för att plugga där, jag hade ju mina pengar sparade till det men det var nog huvudstaden som lockade mig mest. Jag hade ju sen ren tur att jag kom med i Big Brother och träffade min själsfrände i huset som då bodde i Stockholm. Men det hade inget att göra mer att jag ville vara tillsammans med honom, det var ju ren slump. Hade vi båda velat ta oss till ett annat ställe hade vi såklart dragit, men nu var situationen som den var och han bad mig följa med honom och jag ville aldrig släppa taget om honom så jag följde med! 🙂

Att släppa taget om familjen var nog den jobbigaste tanken jag hade när jag började söka jobb på annan ort, men ändå tänkte jag att det var bara en tågresa eller ett flyg ifrån. Kände jag för att besöka dom kunde jag bara boka en resa och åka, det var inte så att jag var på andra sidan jordklotet utan jag skulle fortfarande vara i samma land. Man kunde hålla bra kontakt via Skype och såklart via telefonen så att släppa taget om familjen var nog kanske inte rätt tanke, det var bara att man inte skulle kunna besöka dom varje dag. Sen så var jag för feg att göra detta själv, jag ville gärna ha med mig någon och det blev ju också ett hinder eftersom mina vänner kunde ju inte bara dra från sitt liv för att hänga på mig. Ändå hade jag bekanta redan på plats men det var nog att jag ville ha med mig en nära vän som jag alltid kunde känna min trygg med.

Min “vänsituation” nu är ju lite annorlunda eftersom jag inte har några arbetskamrater, sen har jag nu svårt att lita på att folk vill umgås med mig och inte utnyttja mig och min blogg. Jag har mycket fördelar med bloggandet och det har vissa försökt att utnyttja genom att fråga om man kan fixa gratiskläder till dom… Men jag är ganska duktig på att bedöma nu tycker jag! 🙂

Är det så att du vill flytta och göra annat ska du inte låta något eller någon hindra dig, du ska alltid sätta din egen vilja först och bara köra. Tänk inte på alla problem utan hur du ska lösa dom istället. Det är bara att sätta sig ner och söka det man vill göra, får man jobbet eller kommer man in på skolan, dra! Gör det för att du kommer inte att ångra dig att du gjorde det. Och skulle det vara så oturligt att du nu gjorde det, ja då kan du alltid komma hem eftersom familjen finns ju alltid där. Då har du ju i alla fall testat på hur det var. 🙂

* Det man kan börja att göra är att spara pengar. Du kanske inte får bästa jobbet eller får en dålig inkomst då är det bra med en liten buffert som du kan klara dig på första tiden på det nya stället. 🙂
* Ta första bästa boende för att det är alltid lättare att söka nytt boende när man redan är på plats. Men prioritera billigt boende till en början, trots att det är ca 20kvm att bo på. Se det som en kul grej. 😉
* Är ni två är det ju en fördel men har du ingen som vill hänga på så dra själv. Börja med någon lagsport eller hitta något annat fritidsintresse där du vet att du kan lära känna nytt folk. 🙂


28 kommentarer28 kommentarer om “Från landet till storstad”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • bra skrivet, inlägget är en bra inspiration till unga tjejer som är tveksam att flytta från tryggheten till något nytt och spännande.

  Reply
 • Härligt att det gillades!

  Reply
 • Tack för ett väldigt intressant inlägg.
  Hur vet man då att jobbet löser sig? Kanske aldrig får jobb trots utbildning. 🙁
  Stockholm är väl väldigt svårt att hitta lägenhet i? Det är dyrt också ?
  Ser det bättre ut utanför Stockholm?

  Reply
 • Det är som du säger. Kanske lättare att få lite utanför Sthlm men det är kanske bättre än där man är just nu. Man kan ta första bästa och sen leta sig innanför tullarna om man vill det 🙂

  Reply
 • Jäklar vilken motiverande text!! 🙂 jag älskar Stockholm men jag har alltid drömt om att flytta till Los Angeles eller Dubai!
  Förut kollade jag alltid på Lyckan i LA som gick TV3 och jag tyckte det verkade som en jätte spännande stad 🙂
  Fin du var på bilden fast du ser ganska uttråkad ut haha <3

  Reply
 • Kör bara, tänk inte så mycket 😉

  Reply
 • Bra skrivit Annica! För två veckor sen gjorde jag precis som du och flyttade från en liten by i skåne och upp till Stockholm. Nu har jag faktiskt turen att jag bor med en av mina bästa vänner och har en kusin på plats men annars känner jag typ ingen här uppe. Dessutom fick jag jobb nu i veckan så nu känns allt lite lättare, men att inte ha nära till familjen och alla vänner som man är van att ha runt sig känns faktiskt lite jobbigt. Men jag ångrar inte en sekund att jag flyttade, det gäller att passa på när man kan 🙂

  Reply
 • Fasen vad härligt av dig! Lycka till med allt!

  Reply
 • skriver:hej, kan man lc3a4gga in bakgrunden i kaelomldn? fc3b6r skulle gc3a4rna vilja ha olika fc3a4rger pc3a5 bakgruden i de olika kodmallarna!! SNc384LLA, kan man ha sc3a5?

  Reply
 • Jag bor i en liten stad eller ja, by och HATAR detta ställe för att just som du skrev att om vad man tar på sig och hur man är ska alla klaga på. Men i Stockholm t.ex så är det inte samma sak, jag älskar verkligen Stockholm, trivs så bra när jag är där och jag SKA flytta till Stockholm efter gymnasiet, det kan jag lova.

  Kram och ha en trevlig helg! 🙂

  Reply
 • Gör det du känner för, ingen ska döma dig efter ditt sätt att vara på!

  Reply
 • Vart tog du vägen ??

  Reply
 • Jag är fjorton och går ut 8:An nu. Jag skulle vilja gå på gymnasium i Stockholm eller Göteborg. Fast helst i Stockholm eftersom där finns det mer att upptäcka. Mina föräldrar tycker det är dumt. Men som du säger “man borde sätta sin egna vilja först”. Och det kommer jag nog att göra. Vad tycker du jag ska göra?

  P.s Trodde de var en super modell på bilden, sen såg jag att det var du. Jättefin.

  Tacksam för svar 🙂

  Reply
 • Säg till dom att det är ditt liv och detta är vad du vill göra!

  Reply
 • Är du endast 14 år så skall du nog hellre lita på dina föräldrar och inte på en 22 åring som söker lyckan i Stockholm.
  Stockholm finns kvar när du blir äldre.

  Reply
 • fast är man 14 år går man ju fortfarande i högstadiet där handlar ju det om sunt förnuft. när man väljer gymnasium så tycker jag att föräldrarna borde stötta det man vill göra. det gjorde mina till 110%!

  Reply
 • bra skrivet så fin som du är på den bilden tror nog att det är lättare att få någon lägenhet utan för stockholm i stället.

  Reply
 • Jo visst är det så 🙂

  Reply
 • Du är en otroligt osjälvständig person. Det är väldigt nyttigt att ha bott själv och man måste kunna vara själv utan att må dåligt över det. Du hänger upp dig alldeles för mycket på den du är tillsammans med. Sen verkar du ha väldigt svårt att behålla dina vänner, det säger rätt mycket om en person!

  Reply
 • Ska du inte blogga nåt mer i dag?

  Reply
 • hej annica kan du lägga upp ett inlägg hur man sminkar sig i smokey eyes

  Reply
 • Har det hänt nåt när du inte bloggat på så länge ?

  Reply
 • Nej jag blev bjuden på bio av mr romance 🙂

  Reply
 • Jaaaa, där är Bilden jag snackade om, den Hårfärgen passar du bäst i .. ungefär som du har nu 😛

  Reply
 • Håller med är väl typ rågblont. Jätte fräscht!

  Reply
 • Känner verkligen igen mig i din text, här får man inte heller ha på sig vad man vill och alla har någon gemensam.. Så tråkigt! Bara ett år kvar tills studenten, då SKA jag härifrån, wiiiiee 😀
  Fantastisk text förresten, blev dock bara irriterad över att jag inte föddes något år tidigare! Kram finaste Annica!

  Reply
 • Hej! Lite random fråga kanske, men var du på storsjöyran 2012? Och kollade på Laleh med någon kille? För kollade nyss igenom mina bilder och filmer därifrån och det ser precis ut som dig! Btw, älskar din blogg! Stor inspiration! Kramar❤

  Reply
 • Jag var där med Marcelo en sväng på dagen men inte för att kolla artister tyvärr 🙁

  Reply