Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:12 | May 4, 2013

De klassiska misstagen

Efter att jag lämnade igen min mobil så mötte vi upp Marcelos kusin och hans kompisar för en sen lunch. Efter det har vi promenerat runt i Gamla stan och bara njutit av det underbara vädret. 🙂

Under tiden jag fortsätter med det får ni sysselsätta er med att läsa detta:

NR1

Har en finne dykt upp är det vanligaste misstaget att börja pilla på den, försöka att få den att försvinna genom att klämma. När du klämmer finnen kommer inflammationen ut och aknebakterierna sprider sig vidare till andra hårsäckar, den smittar.
Om man har svårt att låta den vara, trots att det är det bästa, kan man punktbehandla den med en talgreducerande produkt, tex en lerbaserad sådan eftersom dom är rensande.

NR2
Många som är blanka, speciellt näsan och t-zonen, brukar hårdtvätta ansiktet för att torka ut det feta. Tvättar du ansiktet med tex vanlig handtvål torkar du verkligen ut ansiktet men får då tyvärr motsatt effekt eftersom du tvättar bort hudens naturliga skydd, du skapar en ond cirkel helt enkelt och huden producerar mer fett.
Det tar tid att få huden i balans men försök att kolla över dina hudvårdsrutiner istället och leta efter en bra rengöring som är anpassad efter din hudtyp samt att du kan använda en lättare återfuktande fluid. Bara för att vissa partier är feta betyder inte det att du smörjer in huden med för mycket creme. Fortsätt att smörja men med eventuellt en lättare creme.

NR3
Finns det partier i ansiktet som man vill dölja gör man ofta det med väldigt mycket makeup. Makeup är inte till för att dölja, det ska hjälpa till att framhäva. Lastar du på med massor av makeup skapar du ett täcke och det gör det svårare för huden att stöta bort de döda hudcellerna som finns i ansiktet. Visste ni att en ung och normal hud stöter ifrån 1,5 miljoner döda hudceller varje timma?
Se även här över dina hudvårdsprodukter. Innehåller produkterna mycket mineraljolja, lanolin, parrafin eller vaselin ska du försöka att skippa dom!


5 kommentarer5 kommentarer om “De klassiska misstagen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ha en fortsatt skön kväll 🙂

  Reply
 • Fina ögon! 😀

  Reply
 • Vilken mascara använder du, Annica? Sjukt fina ögonfransar!

  Reply
 • Vore underbart om du hade tid att hjälpa mig.. Jag har fått reda på att jag har yttorr hy, men samtidigt så har jag pormaskar i princip hela ansiktet plus finnar runt hakan. Har på senare tid gett upp det där med hudvård då inget riktigt funkar. Du vet inga produkter som skulle kunna hjälpa mig? 🙂 Kram

  Reply
 • Hej Annica ! Jag har väldigt torr hy men har ändå ganska små men många finnar , jag har försökt att använda krämer men då får jag ännu mer finnar !:( har du något tips vad jag kan göra för att få bort mina finnar och min torra hy ? Skulle vara jätte tacksam om du kunde svara ! Och älskar din blogg och dina skönhets tips ! Ha det bra kram 🙂

  Reply