Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:04 | May 3, 2013

Klassiska scones

3 dl mjölk
100 g smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Såhär blev mina. 🙂


11 kommentarer



11 kommentarer om “Klassiska scones”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så gott ! Jag brukar köra med kvarg istället för smör och rågmjöl istället för vetemjöl för att få dem lite mer nyttiga, tips!

    Reply
  • Tack för tipset Annica! Scones fick inviga första frukosten på balkongen för i år! 🙂
    Kollade btw på massa bb avsnitt igår och jag diggar dig skarpt, alltid gjort 🙂 kram på dig!

    Reply
  • Åh vad härligt det lät!

    Reply
  • Tycker verkligen att det är så himla roligt att du svarar på många kommentarer, även de negativa även om jag egentligen tycker att du ska skita i det och fokusera på de positiva! Iallafall, heder till dig som sköter din blogg så bra och din lille sjuke man! 🙂

    Reply
  • Vad kul att det uppskattas!

    Reply
  • Tack för receptet! Ska provas!

    Reply
  • Ett måste! 😉

    Reply
  • Hej, vi har skickat ett mejl till dig. Vi undrar om du typ har tid att läsa det, för de skulle vara jätte snällt! 😀
    Kram Moa & Alva.

    Reply
  • Ska kika!

    Reply
  • Ser super gott ut! när jag testade blev det dock inte så gott men skam den som ger sig ska göra ett nytt försök idag 😉

    Reply
  • Lycka till! 🙂

    Reply