Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:26 | May 1, 2013

Sjuksköterska gör bort sig, totalt

Vi vaknar upp i Skarpnäck idag. Ännu en morgon med halsont, men jag kämpar på med honungsvatten…

Igår så pratade jag med sköterskorna på sjukhuset och frågade om Natta och bebisen fick följa med oss till Skarpnäck och äta middag i några timmar. Vi fick tillslut lov att ta med oss dom så att hela familjen kunde vara samlade och ha det mysigt på Valborg, så länge dom var tillbaka till 23:30 så var det okej. Vi skyndade oss hem hit, kikade lite på majbrasan borta vid skolan som är här och sedan åt vi en rejäl och god middag.

Tiden gick väldigt fort så när det var en kvart kvar av deras “permission” var vi tvungna att åka tillbaka till sjukhuset. När vi kom fram så möttes jag av en blick som gjorde mig så förbannad. Vid ingången till barnavdelningen finns det två tydliga skyltar “Rökning förbjuden” och alldeles bredvid skylten stod en sköterska med mobilen i ena handen och en cigg i den andra. Jag började ifrågasätta henne, eller jag sa till henne att det var rökning förbjuden där hon stod men hon svarade bara “ska inte ni gå in?!” Sen sa hon att hon störde väl inte mig genom att stå där. Jag blev bara så irriterad med jag kunde inte stå där och tjaffsa eftersom jag hjälpte Natta att bära bebisen. Jag frågade Marcelo om jag fick låna hans mobil en snabbis, jag tänkte fota detta, men hon hann precis gå då.

Jag är fortfarande väldigt irriterad över detta och är så nära att ringa sjukhuset och fråga vem den 30- åriga blonda kvinnan med finsk brytning är, sen även klaga över händelsen. Vilket jävla ansvar, stå och röka vid en Förbjudet att röka- skylt och inte alls bry sig att luftintaget går rakt in till sjukhuset. Jävla käring alltså!

Nu tänkte jag gå och tvätta ansiktet och dra bort mina näsplåster. Såhär ser det förresten ut. 🙂


Bilderna är från igår.


30 kommentarer30 kommentarer om “Sjuksköterska gör bort sig, totalt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag tycker du ska ringa sjukhuset för så där gör man ju bara inte. Ha en bra dag trots allt 🙂 kram

  Reply
 • Vilket beteende! Ring till sjukhuset & berätta! 🙂

  Reply
 • Jag ska! 🙂

  Reply
 • Kanske dum , men reagerar lite på att ni var på barnavd. med halsont.

  Reply
 • Det var okej för sköterskorna.

  Reply
 • Ja du måste anmäla sjukhuset, tala om att du är “Annica ifrån Big Brother”, hon kanske inte
  kände igen dig.

  Reply
 • Vad spelar det för roll om jag vart med i en dokusåpa? Man gör inte såhär!

  Reply
 • Vem är Natta, är det brunetten som kom in i BB huset under freeze? 😛

  Reply
 • Hej Annica! Jag vill bara be om ursäkt för jag i en tidigare kommentar varit kritisk till din näsoperation och kallat dig “kissie nr 2”. För nu när jag sett resultatet var det inte alls som jag trodde, jag kan inte se någon större skillnad och du ser fortfarande ut som dig själv och det gör mig glad 🙂 Jag hoppas du är nöjd och du ska veta att du är väldigt vacker precis som du är 🙂 Men jag undrar en sak över kissie dock, hon har ju bara opererat näsan och förstorat läpparna i ansiktet, men endå ser hon ut som en enda stor plastbit hela hon i ansiktet? och jag menar du har ju gjort samma saker, näsan o läpparna men du ser fortfarande normal ut och som dig själv. Vad är det som gått fel med kissie? hur kan hon se sådär konstig ut fast hon gjort samma saker? please ge mig en teorii 🙂 kram

  Reply
 • Läser själv till sjuksköterska, och enligt de basala hygienrutiner som hälso- och sjukvården ska efterfölja, så får man inte gå ut och röka i sina arbetskläder med hänsyn till sjuka och känsliga patienter!

  Reply
 • “möttes jag av en blick”.. haha syn menar du nog 😉 tog ett tag innan jag insåg att det inte var en arg blick du fick tillbaka.

  Reply
 • haha ja det var så jag menade 😉

  Reply
 • Annica, det ser likadant ut utanför varenda sjukhusentré personal och besökare står där och röker. Tror inte att du kan ändra på det tyvärr så länge det finns rökare. Likadant i hela landet….

  Reply
 • det har du rätt i Sanna,flera sjukhus i bl.a sthlm huddinge sjuk hus finns det ju rökrum kvar inne isjukhuset. Det tycker jag är galet,det finns inget annat än att gå utanför entren och röka.Jag är själv rökare men försöker ta hänsyn när jag bolmar.Och du Annica har ju varit rökare själv,och det är inte säkert att du hade slutat än om inte Marcelo hade tvingat dig att sluta,så du ska inte tro att du kan döma andra,ring du till sjukhuset och klaga,men inget kommer att ändras för det.Det finns förbudsskyltar överallt men folk röker ändå.Både läkare och annan personal står utanför sjukhusen och röker,även utanför gymmen,så det finns ingen anledning att se sig själv som förmyndare över andra.

  Reply
 • Haha vilket skämt! Om det är nån som är en kärring är det fan du Annica! MORAL-kärring! Sköt dig själv och skit i andra! Förstår att du blivit upprörd om hon stod och blåste ut röken på er, men så var väl inte fallet? Frågan är varför blev DU så upprörd? Hon gjorde väl inget mot dig (förutom att röka bredvid en “rök j-skylt”? Följer DU alltid alla lagar och regler?

  Jag gillar dig och din blogg i vanliga fall, men detta inlägg var fan en besvikelse. Men i och för sig så kan man inte vara överrens om allt. =)

  Reply
 • Håller med dig! Tål inte folk som ska gå runt och sätta andra på plats.

  Reply
 • hahaha 😀

  Reply
 • Hej! Vill ge ett tips, har tänkt skriva det här ganska länge men det har bara inte blivit av. Du skrev att näsan ofta blev röd och att det behövdes concealer. Känner igen problemet men när jag slutade använda creme där slutade den bli röd och svullen. Röd näsa har jag inte haft sen dess, i så fall ska det vara bra kallt ute. Det är som om nästippen inte har behov av creme som resten av ansiktet. Du kanske inte ska testa det just nu när den ska läka men det kan vara kul att veta till senare!

  Reply
 • Nu tycker jag att det är hemskt att rökning är legaliserat öht så att beroende uppkommer, men du får faktiskt lugna dig lite med din viktigpetter-hybris. Vadå ta en bild?? Ska du hänga ut en människa som arbetar för minimilön med att rädda liv för att hon tog en cigg på rasten? Och i vilket syfte då?

  Sjukvårdspersonal arbetar för nästan inga pengar och med noll löneutveckling stenhårt från tidig morgon till sen kväll med att hjälpa sjuka människor. Det finns ofta ingen möjlighet till rast och de arbetar i en väldigt slitsam och betungande miljö. Nu har man infört nya bestämmelser som förbjuder vissa yrkesgrupper från att röka i sina arbetskläder osv vilket jag tycker är bra, men tagga av med häxjakten.

  Du såg en sjukvårdspersonal ta en cigg utanför sjukhuset. Hon kanske smet ut efter att ha stått på en flera timmar lång operation och var i färd med att gå hem för dagen, vad vet du om det??

  Jag försvarar inte hennes agerande men förstår inte ditt behov av att hänga ut henne som individ. Skärp dig.

  Reply
 • Det som jag mest blev arg på var att hon väldigt spydigt svarade att det “störde väl inte mig” om hon rökte där. Det gjorde det eftersom jag stod där med en bebis på armen som hade problem med att andas och luftintaget går in till sjukhuset.

  Jag skiter fullständigt i om hon haft en jobbig dag, hon har ingen rätt att låta andra drabbas av det genom att inte kunna gå 50 meter längre bort för att röka!

  Reply
 • MEN VAD I HELVETE HAR DET MED SAKEN ATT GÖRA? ÄR MAN SJUKSKÖTERSKA SÅ BÖR MAN KÄNNA TILL REGLERNA OCH FÖREGÅ SOM ETT GOTT FÖREDÖME. ATT HON KAN HA BEFUNNIT SIG I ETT AV DE SCENARION SOM DU BESKRIVIT I DIN KOMMENTAR URSÄKTAR INTE BETEENDET ÖVERHUVUDTAGET!

  Reply
 • Men hon kände väl inte igen “Annica från Big Brother.”

  Reply
 • Bra där!

  Reply
 • Om det tar dig 5 sekunder och gå in med bebisen så varför ens börja tjafsa? Som om ni inte gått förbi en rökare förut liksom. Tycker synd dig den dagen du käftar emot en person som inte tål sånna som dig. Då hoppas jag hon bankar skiten ut dig :)..

  Reply
 • Du kan inte vara riktigt frisk som önskar att någon blir slagen!

  Reply
 • Sjuksköterska gör bort sig totalt,är din rubrik. Men då kan jag tala om för dig, fröken bessewiser att du gör bort dig ännu mer att efter drygt ett år i sthlm komma hit och låtsas vara nån hövding som ska folk här att rätta sig efter din pipa.Far du tillbaka till östersund med dina “goda”? råd, för du ska inte tro att nån bryr sig i vad du tycker och tänker.

  Reply
 • gör jag bort mig för att jag ifrågasätter hennes handling? Nej!

  Reply
 • Du gör bort dig för att du.tror att du är förmer än nån annan. Vi har klarat oss utan dina kommentarer förut,och kommer att göra det i fortsättningen också. Lägg det på minnet innan du öppnar din stora käft nästa gång.

  Reply
 • (Hundra år senare), man får inte röka längre som anställt på sjukhuset, det är en ny lag som ALLA ska följa. Du får absolut inte röka när du jobbar. Så är det, och därför ska cheferna få veta om man bryter dessa lagar för sanningen är de att de som röker ofta tar fler raster än de som inte röker o de som inte röker får därför jobba mer, vilket i längden inte gynnar någon.
  Sen att man röker där det är förbjud är ju ännu värre. Usch!

  Reply
 • Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your
  web site is wonderful, as well as the content!

  My homepage – 參展 (Faye)

  Reply