Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:00 | March 31, 2013

Kontochock

Jag ska nu göra mig klar inför livesändningen som börjar 20:00 på Marcelos.se. Jag har suttit i timmar med datorn och det är fakturorna som tar mest tid. Det är några som inte är betalda och jag har fått ändrat dom och skickat dom till andra i företaget för att det ska gå rätt till mm. Det är inte lätt det här men i slutändan är det värt det.

Jag insåg att hade inte vi flyttat till den här lägenheten och köpt alla sakerna vi köpt, betalat alla räkningar, mat, resor mm hade vi haft en tredjedel av en kontantinsats på en sekelskifteslägenhet i stan för 2.3 miljoner. De med fina trappuppgångar, djupa fönster, högt i tak, trägolv… Alltså det är helt sjukt hur pengarna bara försvinner sådär när man flyttar. Men nu har vi vårt hem med nya saker som kommer att följa med oss åren framöver. Vi kommer inte behöva köpa något mer till hemmet och fortsätter vi jobba på som vi gjort nu kommer vi ha vår kontantinsats inom ett år! 😀 Det är en morot att sträva efter!

Nu ska jag förbereda maten som blir köttfärspaj sedan hoppas jag att ni kollar på oss live 20:00. Idag är temat träning! 😉

Bilderna är från hemnet.se


18 kommentarer18 kommentarer om “Kontochock”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Förklara gärna för mig hur man får ett lån utan fast jobb? Egenföretagare har det sjuka svårt, kan jag meddela. Borgenär?

  Reply
 • När man haft företaget visst länge kan man via bokslut få ta lån. Prata med banken 😉

  Reply
 • Okej. Jag är själv egen företagare vid sidan av mitt heltidsjobb. Enbart nyfiken, för innan jag hade mitt andra jobb så skulle det bli tufft med att få lån sa min bank. Men nu är det väl annorlunda……

  Reply
 • Ja prata med din bank och visa alla bokslut mm så att dom kan se omsättningen.

  Reply
 • Nu är det ingen fara, detta var några år sedan innan jag hade ett heltidsarbete/fast anställning.

  Reply
 • ni behöver ha en borgenär om man ska kunna köpa en sån lägenhet otroligkt snygg lägenhet kan se dig och marcelo i den.

  Reply
 • Då har ni gjort av med ca 150.000 kr då ungefär sådär! 😉 😉 😉

  Reply
 • 2.3 Miljoner kommer man tyvärr inte så långt med i Sthlm, den typ av lägenhet du beskriver är mkt dyrare än så,en 2:a på Östermalm,Vasa eller Birka, eller för den delen Söder tex går på runt 4 mil ca,för inte vill ni väl köpa en pytte 1:a på några ynkliga kvm ?

  Reply
 • En 1:a på ca 40kvm får du för det priset på söder.

  Reply
 • Vi hade lite sparat sedan innan men annars ja 🙁

  Reply
 • Men man måste leva och få unna sig också Annica,ni får snart ihop resten till handpenningen! 🙂

  Reply
 • Det är sant! 🙂
  Tack!

  Reply
 • Du behöver inte tacka för det,jag tycker bara att man ska unna sig saker om man kan det,ni sitter ju inte i sjön om jag uppfattat saken rätt,ni kunde få bo kvar längre än ett år eller hur?bostad är jätteviktig,speciellt om man bor i Sthlm så är det ju bostadsrätt som gäller, men det kostar ju en del att köpa här,som sagt 2-3 miljoner för en 1:a i city, men man måste LEVA och UNNA sig saker med,inte bara spara o spara,hur kul är det? vet man om att man kommer att ha en hyfsad inkomst framöver så kan det väl få ta lite tid,tror att ni fixar det på sikt endå,du ser ut att vara ekonomisk så det är nog inga problem med den saken,så LEV NU,bind er inte för tidigt med lån osv, man vet ALDRIG hur saker och ting ser ut i framtiden,tänk vad många det är som säger att dom skulle ha LEVT OCH UNNAT SIG MER innan dom blev”vuxna” med hus villa vovve!!! så ha ingen ångest över saldot på kontot Annica,tänk i stället vad roligt ni haft det!!!! 🙂 🙂 🙂

 • En tredjedel av 2.3milj är drygt 700′ fast mer än de tom, de tror jag knappast ni köpt möbler och dylikt för till en liten etta. Och en thailandsresa, frågan är kan du räkna matte eller överdriver du jävligt mkt? Och bolån utan fast arbete är väldigt svårt, isf får du nog punga ut nästan hela bolånet cash.

  Reply
 • Eh va?! Alltså jag pratar om handpenningen. På ca 2,3 miljoner är handpenningen drygt 300 tusen. Så räkna om 😉

  Kram

  Reply
 • Hej Annica! jag undrar Marcelos kompis och hans flickvän ni träffade i Thailand, träffar ni inte dom nu ? 🙂

  Reply
 • alltså de ni firade nyår med 😉

  Reply
 • Nej dom bor inte så nära oss.

  Reply