Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:40 | January 27, 2013

Helenas saffransmousse

Min söta kompis Helena bjöd oss på en fantastisk efterrätt när vi var i Östersund senast. För någon dag sedan fick jag och Marcelo ett sjukt sug efter den så jag var tvungen att smsa Helena efter receptet. Idag blev det av, och den väntar i kylen nu på att bli uppäten. Men först måste vi ta fram en film som passar till efterrätten! Tack Helan för receptet! 😀

Receptet är superlätt och går jättefort att göra:

Ingredienser:
1 pkt saffran
1 tsk strösocker
150 g vit choklad
2 dl crème fraiche

Till servering:
4 st apelsin
2 st passionsfrukter
250 g björnbär

Gör så här:
Stöt saffran med socker i en mortel. Blanda med 1/2 tsk hett vatten. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Tillsätt saffran och blanda med crème fraiche. Vispa snabbt ihop till en kräm. Skala apelsinerna och skär dem i bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda frukt och bär och servera med krämen.

20130127-203941.jpg 20130127-203946.jpg

8 kommentarer



8 kommentarer om “Helenas saffransmousse”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så gott det ser ut tack för receptet så att man kan prova det.

    Reply
  • Vad gott det ser ut måste testa det nån gång 🙂

    Reply
  • Filmen “Taken” är på tv4 just nu! 🙂

    Reply
  • Dette blir min efterrett når jeg skal ha tjejmiddag om noen uker.

    Reply
  • Ser ju riktigt gott ut 🙂

    Reply
  • Gott: )

    Reply
  • Annica när skulle ni tillbaka till thailand

    Reply
  • Hej! Jag hade bestämt mej för att inte skriva mer (pga att jag togs bort flera ggr.)men jag måste tacka för alla dina fina inlägg och goda råd. ha det gott. Kram Chriss

    Reply