Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | September 27, 2012

Skönhetstips! Tvätta håret rätt

Igår när jag var hos frisören fick jag lära mig hur man faktiskt tvättar håret rätt!

När du tvättar håret kan du börja med varmt vatten.
Sedan shamponerar du det som vanligt och massera in produkten i hårbottnen försiktigt med fingertopparna. Massage är bra för håret och är du för hårdhänt frissar du till hårstråna. Det shampot gör också är att öppna upp hårstråna inför behandlande produkter.

Ska du lägga inpackning i håret så gör du det nu och låter den sitta i ca 5-10 minuter, eller som det står på förpackningen. Och ta gärna en platspåse över håret samt en handduk så att det blir varmt. När håret blir varmt blir stråna mjuka och det är lättare att behandla det då. Och eftersom stråt är öppet nu så kommer hårinpackningen fungera som bäst nu! Lägg inpackning ca en gång i veckan.

När du behandlat klart håret med inpackningen ska du avsluta med balsam, balsam sluter stråna igen samtidigt som det reder ut håret. Balsamet ska du inte massera ner i botten utan endast i längderna. Och när du sköljer ur håret så gör du det i kallt vatten. Det kalla vattnet hjälper också till att sluta stråt samtidigt som det ger glans. 🙂

Så, testa detta nu när du ska fixa med håret. Och tänk på att inte tvätta håret alldeles för ofta. Jag själv gör det max 3 gånger i veckan och om det ser flottigt ut använder jag torrshampo, håret mår bra av att vara lite skitigt. 😉

När du sedan torkar ska du klappa håret torrt och inte gnussa, då frissar du bara till stråt och det kan gå av. Borsta heller inte när det är blött och låt det självtorka för det mesta! 😀

Jag själv använder Aussie och tycker att den serien är kanon!


19 kommentarer19 kommentarer om “Skönhetstips! Tvätta håret rätt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för rådet Annica./Chriss

  Reply
 • Detta råd var något som jag verkligen längtat efter. Har alltid haft funderingar med hur man egentligen skall gå tillväga för bästa resultat, och har inte riktigt varit nöjd med resultaten.
  Tack.

  Reply
 • Vart kan man köpa dom AUSSIE produkterna om man inte vill beställa? Vet du om deras torrschampoo är bra? 🙂

  Reply
 • Vad använder du för värmeskydd? 🙂

  Reply
 • man kan köpa aussie på åhléns!! iallafall där jag bor 🙂

  Reply
 • Okej tack 😀

  Reply
 • Aussie finns att köpa bla på RUSTA, där det också är billigare !

  Reply
 • Åhlensbutikerna 🙂

  Reply
 • Jätte bra tips! Vet du något bra torrschampoo? Jag har haft problem med mitt hår ett par månader nu och måste typ tvätta det varje dag och det blir flottigt på en gång. Jag har testat typ 5 olika torrschampoon. Kanske förslag på något schampoo som kan hjälpa också?

  Reply
 • Bra tips =)

  Reply
 • Kan lägga till att man ska schamponera håret TVÅ gånger. Detta för att få bort all smuts vilket man inte får om man bara schamponerar en gång. Bättre med två omgångar med lite schampo, istället för mycket schampo en gång. Överflödet rinner ändå bara ner i avloppet och gör ingen nytta över huvudtaget.

  Välj gärna ett schampo med milda tensider, det vill säga undvik Laureth Sulfate. Särskilt om du tvättar håret ofta!

  Reply
 • Tack för tipset världens bästa annica

  Reply
 • Vilket bra tips! Ska testa detta nästa gång.
  Det hade varit bra om du kunde tipsa om bra torrshampoo. Idag använder jag Proffs torrshampoo, men nu när jag färgat håret mörkare så blir det lite grått i hårbottnen. När jag hade blonda slingor så funkade detta torrshampoo perfekt men inte längre.

  Reply
 • Tack för tipsen! Jag visste faktiskt inte att man skulle ta balsam efter hårinpackningen. En fråga bara: Gör du benan när håret har torkat? 🙂

  Reply
 • Den kastar jag till när det är blött.

  Reply
 • Jag har jätte problem men min hårbotten. Och jag kan inte tvätta de mer än tre gånger i veckan för då får jag det ett rent helvete! Men de jag undrar är då hur du gör efter träningen för att håret ska vara fräscht?

  Reply
 • Jag har en fråga, kan man ta en dusch mössa när man har inpackningen i håret eller är det bättre med en handduk eller en plastpåse? blir det varmare om man har det eller spelar det ingen roll?:) Älskar din blogg!:)

  Reply
 • Sköljer du ej ut schampoot innan inpackningen ?
  Hur gör du när du tränar o blir svettig i hår o hårbotten om du nu bara tvättar håret 3 ggr/veckan?

  Reply
 • Jo sorry det glömde jag att skriva… 🙁

  Reply