Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | September 26, 2012

Skönhetstips! Inga hängiga ögon

Idag tänkte jag tipsa er om hur man lägger ögonskugga så att det inte ser ut som att ögat hänger. Vissa gör felet att dom lägger den mörka skuggan endast upp till ögonglobslinjen, och det gör tyvärr att man skjuter in vecket mer och det ser ut som att ögat hänger eller ser mer intryckt ut.

Jag brukar ha mina ögonfransar som mall. När jag tittar rakt fram ser jag på ett ungefär vart dom slutar och det är där jag lägger skuggan. Sedan när jag applicerat skuggan suddar jag till den lite med en mjukare borste för att kanten inte ska bli så skarp.

Alla vi har ju olika ögon, våra egna ögon är inte ens identiska. Men på vissa människor, t.ex japaner, kan det vara lite extra klurigt att lägga skugga. Men då får man också använda den här tekniken, man får skapa en globlinje helt enkelt och då kan man göra som jag nämnde innan. Ta hjälp av dina fransar och använd topparna på dom till mall vart linjen ska gå. 🙂

På den nedersta bilden hade man kunnat lägga skugga där jag markerat med en vit linje, då hade ögat sett lite större ut och globlinjen hade inte blivit så markerad. Det kan se lite “intryckt” ut.


13 kommentarer13 kommentarer om “Skönhetstips! Inga hängiga ögon”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!

  Du sminkar dig jätte fint, MEN… Du är så söt när du sminkar dig mindre. Det blir så “hårt” när du hela riden sminkar dig så svart. Det blir lite tråkigt då när du ser likadan ut både till vardags och till fest.

  Reply
 • Hej annica! Såg att bikbok har öppnat sin webbshop. Glöm inte att tipsa din läsare 🙂

  Reply
 • alltid så bra tips! tack! 😀

  Reply
 • Tycker du passar jättebra med sotade ögon! Skulle du kunna göra en video om hur du lägger ögonskuggan? kraam

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har precis börjat träna.
  Men tyvärr är det enda jag kan göra är att gå ut och gå/springa och saker man kan göra hemma utan utrustning.
  Jag undrar om man kan komma i form på att bara göra det? Jag har tyvärr inte råd med gymkort nu eftersom jag studerar.
  Sen undrar jag om du har några övningar du kan tipsa om som jag kan göra hemma. 🙂
  kram!

  Reply
 • Hej Annica! Jag undrar om du har testat Clarins beautyflash balm som tydligen ska fungera som en primer men även ansiktsmask!? Tack på förhand

  Reply
 • Hej! Jag undrar lite kring primers.
  Det är nämligen så att jag använder för tillfället en primer från Victorias secret och tycker att den funkar bra som primer men nu har jag börjat få som små prickar i pannan och funderar på om en primer kan “täppa till” och på så vis ge dålig hy? Och i så fall, vad ska man använda för primer? Har aldrig haft en enda prick eller finne i ansiktet men nu har det plötsligt dykt upp :/

  Reply
 • Hej Annica 🙂
  Jag tycker att du har så fint hår och undrar vad din hårfärg heter ? 🙂 Kram

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag undrar vart du köper dina chanel produkter?

  Tacksam för svar!

  Reply
 • kan du inte skriva och ge tips om hur man får bort påsar under ögonen? 🙂

  Reply
 • Känner mig lite ful nu, haha! Men måste bara säga att jag ÄÄÄÄNTLIGEN har köpt en likadan tröja som du, den är grå med ett paljettkors på om du vet vilken jag menar 😀 Dog när jag såg hur fin du var i den, så kände att jag bara måste ha den! Och idag, äntligen!

  Tack för en superbra blogg, du är världens finaste!

  Reply
 • Bra tips! Tänkte fråga dig vad du säger om ansiktsmasker och peeling? Jag brukar känna mig lite “grusig” där jag har stora porer (vid näsan tex) och då tycker jag att det inte funkar med något annat än peeling. Skulle bli jätte glad om du gjorde ett inlägg om detta, du har jämt så bra tips 🙂

  Reply
 • Snälla söta fina underbara Annica, skulle inte du kunna tipsa om hur man rengör ansiktet rätt?
  Djungeln är ju oändlig!! Cleanser, toner, milk, vad sjutton ska man använda?!
  Skulle vara jättesnällt om du ville göra ett inlägg om det, både rengöring när man inte haft makeup och sen när man har makeup hur man bäst får bort och rengör och sådär.

  Mitt ansikte är verkligen inte det allra mest omhändertagna just för att jag inte vet hur jag bäst ska ta hand om det, och jag vill inte bara slänga på mig massa för att jag är rädd att det förstör istället.

  Ha en underbar kväll tillsammans med Marcelo!

  Reply