Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:38 | September 25, 2012

Sluta röka!

Som ni kanske såg började jag röka som en tok inne i Big Brotherhuset, varför? Jo man hade väl inget annat att göra, så dumt är faktiskt mitt svar men ärligt.

Rökning är äckligt! Man kan bli sjuk, det luktar äckligt, tänderna blir fula och det drabbar även andra i din omgivning. Jag har tittat på den danska serien Unga mödrar någon gång och blir så jäkla arg när jag ser kvinnor som väntar barn som röker. Det skulle aldrig falla mig in, att riskera att skada mitt egna barn bara för att suga på den där cancerpinnen.

Det är inte världens lättaste att sluta röka, det är ju som sagt ett beroende. Men man måste ställa om sig lite psykiskt, att man verkligen vill sluta för att det finns så mycket mer värdefulla saker. T.ex ditt liv! Jag tror inte på det här att “trappa ner”. Jag tror att man bara ska kasta skiten och säga till sig själv att nu är det nog! Hålla sig borta från rök och cigaretter över lag. Det underlättar också om man har peppande folk i sin omgivning som hjälper till. Jag slutade för att Marcelo inte tyckte om det. Han bankade vett i skallen på mig och det är jag så glad för! 🙂

Vad fimpar du? Ciggen….eller livet?


41 kommentarer41 kommentarer om “Sluta röka!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • är så himla glad att du slutat röka 😀

  Reply
 • Jag också så glad för det! du är en sån fin tjej annica! det var bara det att jag “hatar” folk som röker.. att du nu har slutat är toppenbra 🙂 och att du dessutom har börjar träna – gud så bra du måste må av dessa två föränringar, fortsätt så! Vi finns här och peppar dig 🙂

  Kram

  Reply
 • och här finns jag 🙂

  http://inspiway.blogspot.se/

  Reply
 • Gillar inte heller rökare. Dålig hy, äcklig andedräkt, gula fingrar och lukten sätter sig på kläderna.
  Dock snusar jag själv, skulle vilja sluta men det är lättare sagt en gjort. Började snusa i 7;an vilket jag ångrar idag att jag gjorde. Har nu snusat i 7år . Man får så dålig andedräkt, känner sig så äcklig i munnen, torr i munnen och det är fan inte billigt heller. finns inget bra med det. Men lovar att innan detta år är slut ska jag vara snusfri 🙂

  Reply
 • Jag har smakat en eller två gånger när jag var tonåring(ush, känner mig gammal när jag säger så). Inget grupptryck, jag smakade själv hemma när mamma inte var hemma(hon röker) och jag fattar inte varför folk ens börjar med det. Det smakar inte jordbubbar direkt!

  Reply
 • Så nu börjar du med moralpredikningar också, sköt dig själv och skit i vad andra gör, ta av dig kaninvästen.

  Reply
 • Rök du det är du som får cancer. hur kan man va så dum. vad gör du på annicas blogg??

  Reply
 • Pix:
  Det är ju många som har tyckt att Annica skulle tänka på vad hon skriver och få unga att sluta med droger, eftersom hon har en så bred läsarkrets. Tycker det är jättebra att hon skriver om något som faktiskt kan skada hälsan.
  Hoppas det är många unga som tar åt sig och slutar röka.

  Jättebra inlägg Annica.

  Reply
 • Hoppas hon även uppmanar sina läsare att tänka på djurens rätt.

  Reply
 • Hej Annica!

  Tycker din blogg är så grym den kan bli!
  Men känner ibland att du styrs väldigt mycket av Marcelos
  åsikter o.s.v. Vet att du inte var en tjej som brydde sig allt för mycket om du hade märkeskläder eller ej förut… men det verkar du tycka är grymt viktigt viktigt nu!? så det känns att det är Marcelo som vill att du skar ha dyra märkeskläder!!!!
  (men tycker du har grymt fin stil)

  XOXO

  Reply
 • hallå goding! hur ofta ska man peela (undrar kring både kropp och ansikte) och när man ska göra det? morgon/kväll? innan eller efter rengöring? gör ett superskönhetsinlägg så gör du många glada! 🙂

  Reply
 • förresten! sökte på peeling nu på din blogg och hittade ett inlägg om ansiktspeeling. så nu bara frågan om kroppen som kvarstår då!haha 🙂

  Reply
 • Riktigt bra skrivet Annica! Håller med dig till 110% så jag var bara tvungen att skriva desamma på min egna blogg! 🙂 Riktigt starkt av dig att sluta röka Annica! Det visar verkligen vilken bra förebild du är! Grym blogg föresten! :)<3

  Reply
 • Jag har varit rökfri i två år efter att ha rökt i 34 år , klart ett av de bästa beslut jag tagit i mitt liv. Berömmer mig själv och tycker jag varit duktig. Bestämde mig en dag att det var dax att fimpa och jag hör till dom lyckligt lottade som det gått lätt för. Vet att det är kämpigt för många men det är bara ni själva som kan ta beslutet. KÄMPA PÅ ni som vill sluta. Visst kan jag bli röksugen ibland men det går snabbt över. Och tänk vad pengar som gått upp i rök. Nu gör man annat för dessa pengar sparar/handlar och det är inte skadligt heller.

  Reply
 • Jag har rökt i mänga år men är rökfri sen tio år tillbaka.gjorde som du skrev slutade direkt, har inte tagit ett bloss sen dess./Chriss

  Reply
 • Ja fyyyy , det är så äckligt med rökare .dom stinker och dom tar ingen hänsyn till andra heller .

  Reply
 • Riktigt bra skrivet Annica! Håller med dig till 110% så jag var bara tvungen att skriva desamma på min egna blogg! 🙂 Riktigt starkt av dig att sluta röka Annica! Det visar verkligen vilken bra förebild du är! Grym blogg föresten! 🙂

  Reply
 • Du är jätteduktig Annica, du klarar det utan problem! Du är en av mina största inspirationer till att vilja ändra på min livsstil! 🙂

  Reply
 • Är också glad för din skull Annica! Du är en toppen tjej och förtjänar allt det bästa i världen! Klickar in på din blogg flera gånger om dagen och blir glad varje gång…den är så hemtrevlig att man aldrig vill lämna den.
  Förresten! såg dig och Marcelo för länge sedan, ni var så fina tillsammans. Du såg så snygg och fräsch ut!
  Njut av livet! Kram!

  Reply
 • Du fimpade inte killen som till tider pissade dig +++ i facet på tv, då blir rökning inget.

  Rök vidare och lev livet är mitt tips till dig.

  Reply
 • Linda du kan fan inte må bra alltså. :S

  Reply
 • Hahahah, ojoj vad bitter man kan vara. Säger detsamma till dig. Lev livet det är ett tips från oss ALLA.

  Reply
 • Jag lever då livet. Mycket sex blir det =)

  Reply
 • Linda, eller ska jag säga Johan eftersom du kallar dig olika namn. Du vet väl att jag ser ditt IP-nummer så lägg ner!

  Reply
 • Heter också Linda men jagg är inte samma utan absolut älskar dig annica (nt som kärlek såklart, utan ser upp till dig som en förebild)! Du är bäst och älskar era bloggar. Samma sak med dig så hoppas jag att du inte tar åt sig all skit som vissa skriver för det är inte sanningen. Du är en smart, vacker, rolig person som oftast vad jag sett är glad. All lycka till dig och marcelo underbarste, vackraste kvinna.

 • Hur vet du att det inte finns både en Linda och Johan på den IP-adressen då?

 • Varje ip-adress är unik.

 • Ja det klart men det kan ju finnas flera som använder samma dator.

 • jag HATAR rökare (givetvis inte som personer utan just att de röker). min mormor är svårt sjuk i kol för att hon rökt i massor av år, och jag förstår inte hur någon kan vilja utsätta sig själv och sina nära för det!

  Reply
 • Tack Annica ska försöka sluta med rökningen det kommer bli svårt men man får göra sitt bästa.kram

  Reply
 • Pico, du måste ringa mig nu! pronto pronto

  Reply
 • Gå och panta lite burkar så kanske du har råd att ringa själv !!!

  Reply
 • Haha bästa kommentaren 😀

  Reply
 • Roligt. Kul. Hoppas att du vågar säga det till mig. Min telefon är trasig och Annica är inte världsbäst att svara på fb, så ät mina byxor och dra ballen i gruset.

  Reply
 • Hehe våga? Du är bara “tuff” i grupp din fega råtta

  Reply
 • Vrf så elaka för? Hanna om du läser detta så säger jag bara att jag tkr jag du är en jätte underbar människa. Hoppas verkligen från hela hjärtat att du inte tar åt dig! Massor av kramar!

 • jag rökte när jag va gravid .. hade rökt i 2 år innan jag vart gravid som 20åring. jag försökte sluta å efter 1 vecka fick jag jätte hög feber kallsvettades å mitt blodtryck sjönk så till o med dom rådde mig å gå hem å dricka cola å ta en cigg. sen fortsatte jag röka för läkaren sa att min kropp inte behandlade en nikotin fri graviditet. men när min dotter föddes va hon fullt frisk har flera vänner som rökt under graviditeten alla dom har fullt friska barn. det enda vanliga som kan hända barnet när man är rökare är att barnet väger mindre än vanligt .. men det är inte att sätta sitt barn för risk som du påstår ! du läser för mycket överdrivet skit! kan hålla med dig om att det ser inte alls fräscht ut när en gravid kvinna röker.. innan du langar upp såna kommentarer så tänk på andra mammor som faktiskt är väldigt beroende. jag hade inget val än att ta en cigg min läkare sa att fortsätter jag ha feber å iritationer kan dt skada mitt barn!

  Reply
 • Vilket årtionde födde du barn? Självklart blir du abstinent och påverkad av att sluta röka men det finns bra hjälpmedel som t.ex. nikotinplåster. Din doktor kan inte ha varit en obstetriker i alla fall för då hade du aldrig fått det svaret och sedan måste han varit ovanligt korkad med att ge ut sådana råd. Det du drar i dig varje gång du röker under graviditeten går i mycket stor mängd över till ditt barn. Du tycker alltså det är ok att göra ditt barn nikotinberoende. Att de “bara” blir lite mindre stämmer men varför blir de det. Jo för att rökningen bl.a. påverkar blodkärlen i moderkakan och barnet får för lite näring. Dessa barn är otroligt sköra när de ska göra sitt livs tuffaste resa nämligen att födas och vill det sig illa kan det gå så illa att de inte klarar av förlossningen. Det finns även flera andra saker som påverkas av ditt rökande. Enligt dig verkar det helt ok bara du själv får fortsätta röka. Jag förstår att det kan vara tufft att sluta röka men som sagt det finns bra hjälpmedel och under denna korta tid av ens liv kan man försöka kämpa med sin rökning, precis som att man kan låta bli alkohol.
  Sedan borde du tänka på din egen hälsa, jag begravde min egen pappa för några veckor sedan pga lungcancer, orsaken – långvarig rökning. Min mamma har KOL som även den är orsakad av långvarig rökning. Jag vill inte dela ut pekpinnar för var och en gör som den vill men ditt inlägg provocerade mig som bara den./ Kram från helen som är leg.barnmorska sedan 20 år tillbaka.

  Reply
 • Mycket bra inlägg Annica!
  Jag har själv vart rökare, började tidigt och rökte i många år vilket resulterade i svår astma som gjorde att jag inte kunde gå trappan upp till lägenheten utan att behöva ta mina inhalationer! Men ung och dum som jag var fortsatte jag ändå att röka, “alla andra gjorde ju det”!
  Både jag och min nuvarande sambo rökte mycket i början när vi blev tillsammans, men så fort jag bara misstänkte att jag var gravid slutade jag direkt (det visade sig även att jag faktiskt var gravid) och för att stötta mig slutade sambon också tvärt!

  Nu är vi båda rökfria sen över tre år tillbaka och ingen av oss har några som helst planer på att börja igen! Vi lever ett sundare liv, min astma är BORTA och vi utsätter inte vår son för den farliga passiva rökningen : )

  Reply
 • Helt rätt!!!

  Reply
 • Bra skrivet!!!
  Slutade själv röka med en kurs på ickerokare.com färdig med det där tramset! har rökt i 20 år över 1 paket om dagen. Aldrig mer. Kan varmt rekommendera det. vi fick rökpauser och allt under hela dagen. lycka till alla. Kramar Angelica 💕 💕

  Reply