Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | September 24, 2012

Skönhetstips! Morgon och kväll

Rutiner, vi ska snacka idag om lite rutiner från morgon till kväll när det kommer till att fixa med facet. 🙂

Varför ska man rengöra ansiktet på morgonen? Jo för att under natten “spottar” huden ut det den inte vill ha kvar, smuts och skit helt enkelt. Och det måste bort på morgonen.
Varför ska man smörja in ansiktet? Jo för att skydda ansiktet från fria radikaler och för att återfukta mm. Det räcker inte med att du stoppar i dig bra saker för att det är huden som får den sista näringen och det är därför vi har cremer, för att hjälpa till utifrån.

Varför rengör man på kvällen? Det säger sig självt när man har makeup. Men skulle du rengöra ansiktet på morgonen och sen dra en blöt bomullspad i ansiktet på kvällen blir det grå, det är smuts som sätter sig i ansiktet under dagen och det vill vi ha bort då huden måste återhämta sig under natten!
Och varför smörjer vi på kvällen? Jo för att som jag nämnt innan återhämtar sig huden, fyra gånger bättre under natten och det är därför vi brukar ha två olika cremer. En dag och en natt, för att dom är anpassade till hudens funktion. Men kör man på fukt kan man ha samma morgon och kväll! 🙂

Såhär ser i alla fall mina rutiner ut, och det är det jag rekommenderar. Om man inte fått andra rekommendationer av t.ex läkare eller hudterapeut.

Rengöring: Jag startar dagen med min rengöring MD formulations som jag masserar på och låter sitta i ca 5-10 minuter. Sen masserar jag upp den med ljummet vatten innan jag sköljer av. Detta gör jag även på kvällen, på min makeup och den tar bort allt. Ibland får man rengöra två gånger om man har mycket makeup.
Ansiktsvatten: Till min rengöring ska man inte ha ansiktsvatten men till de flesta rengöringarna ska man ha det. Och den kommer här som steg två.
Ögoncreme: Jag tar ca en knappnålshuvuds storlek och duttar ut på benet under ögat och ut mot kråksparkarna med ringfingrarna. Du har lättast tryck med dom och man får inte trycka för hårt runt ögonen.
Serum: Jag har två stycken då en arbetar på att lugna huden och ta bort det röda om man blir t.ex stressad, generad mm. Och det andra serumet är massor av fukt och lyster. Med serum ska man inte känna sig insmord efteråt, det ska knappt kännas att man har tagit något för att det ska vara sån liten mängd.
Creme: Sist men inte minst har vi creme. Och det ser olika  ut för alla beroende på vad vi har för cremer, jag har en och samma till dag och natt eftersom jag kör enbart på fukt. När huden tappar spänst och börjar få linjer ska man satsa på andra cremer, eller serum! När man smörjer in med cremen ska man helst ta med en spatel, en liten platssked typ eftersom man aldrig ska ner med fingrarna i burken. Du har så mycket bakterier under naglarna osv och det vill vi inte ha i vår creme! Ta ca en ärta storlek och smek ut i det i ansiktet, inifrån och ut. Varför man inte ska gnugga runt med cremen är för att under huden har vi en vätska, Lymfan, som hjälper till att få bort gifter under huden och den går i en viss riktning. För att hjälpa den på traven så smörjer vi ut cremen inifrån näsan och ut mot hårfästet!

Dessa tre steg bör alla ha hemma, i alla fall börja med innan man lägger till andra serum, cremer mm. 🙂


18 kommentarer18 kommentarer om “Skönhetstips! Morgon och kväll”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Huden spottar inte alls ut skit eller något under natten, pratat med flera hudspecialister.

  Reply
 • Jomen Nora, Annica skriver ju oxå att det är Hennes rutiner, att man ska följa de råd som Du har fått av andra Hudspecialister .. sådäså ..!

  Reply
 • Bittis kan du sluta kommentera varenda kommentar som inte håller med Annica eller som inte skriver något gullgull till henne. Det är tröttsamt.

  Reply
 • Dessutom var det inte Annicas “rutiner” Jennie kommenterade utan upplysningen att huden “spottar ut skit om natten ” bittis lägger till o drar ifrån lite som hon tycker, o vinklar allt till Annicas fördel . 🙂

  Reply
 • Man ska inte tvätta ansiktet för ofta ( så vidare man inte har smink på sig) för huden behöver sina naturliga fetter speciellt om man har torr hud.

  Reply
 • du är så himla duktig annica!! detta tips uppskattas extremt, nu ska jag börja köpa riktigt bra hudprodukter och ta hand om min hud! du är guld!

  Reply
 • Får väl fråga dig istället, eftersom din pojkvän är så otroligt seg. Har du några tips på ansiktsprodukter för killar? Marcelo sa kanske för 1 månad sen att snart kommer det ett videoinlägg på mina ansiktsprodukter…

  Reply
 • himla bra tips!!

  Reply
 • Bra tips! Vet du om cleansern från TBS med aloe vera är bra? Har velat prova den!

  Reply
 • Vad heter ditt Serum för att lugna huden från det röda, det är precis det jag behöver? 🙂

  Reply
 • Vilken produkt tar bort det röda? Jättebra tips!!!

  Reply
 • kceutic använder hon 🙂 sök på bloggen så ska du nog hitta sök “hudvårdsrutin”

  Reply
 • Hej! vilka serum använder du?? Snälla svara vill verkligen få bort lite av mitt röda! kram =)

  Reply
 • kceutic! sök hudvårdsrutin på bloggen!! 🙂

  Reply
 • Du glömde skriva vad du använder för serum och fuktkräm? Behöver just dom sakerna 🙂 Tack för bra skönhetsinlägg!

  Reply
 • Vill bara säga att jag älskar dina skönhetstips ! Har en fråga bara som inte har med ansiktsvård att göra…

  Har du något bra tips på hur man stärker sina naglar så dom inte går av ock spricker ://?

  Reply
 • villken produkt tar bort de röda?

  Reply
 • kceutic! 🙂

  Reply