Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | July 25, 2012

Skönhetstips! Bra rengöringar

Md formultaion är ju min absoluta favoritrengöring, men det är inte alla som vill ha rengöringar som har syror i sig, behandlande produkter. Det är många som vill ha en “vanlig” rengöring som tar bort all smuts och makeup som du fått i ansiktet under dagen, och all smuts som huden spottat ut under natten.

Det är faktiskt så att du ska rengöra ansiktet varje morgon och varje kväll. Under dagen så sätts det otroligt mycket smuts, fria radikaler, i ansiktet och det säger sig själv att det inte är bra med sånt i ansiktet. Därför ska du rengöra ansiktet under kvällen.

Varför du ska rengöra på morgonen är för att under natten återhämtar sig huden i ansiktet, 4 gånger mer än under dagen, och under tiden så “spottar” den ut smuts, talgöverskott mm som då lägger sig på ytan och är redo att tvättas bort.

Skulle du dra en bomullspad med ansiktsvatten över ansiktet på morgonen och sedan på kvällen så ser du att den blir grå. Det är pga all smuts som du fått i ansiktet. Därför, rengör morgon och kväll! 🙂

Till “vanlig” regöring ska du alltid ha ett ansiktsvatten. För det första tar den bort det absolut sista av smutsresterna i ansiktet och för det andra återställer det PH-balansen i ansiktet eftersom ansiktet vill ha lågt PH. Tar du och sköljer av med vanligt vatten som har PH-värde 7 rubbar du balansen…

Vill du ha lite lyx och härlig doft är det Chanel som gäller. Denna rengöring och vatten finns även för normal och kombinerad hud, denna är för känslig och torr. Och eftersom det är i mousseform får du lite tvålkänsla efteråt och med det menar jag att du känner dig superren, nästan lite stramkänsla. Rengöringen ligger på ca 500kr och vattnet 420kr.

Denna serie är också för känslig och torr men finns även för normal och kombinerad. Samma här med tvålkänslan och den doftar superfräscht. Den är otroligt snäll mot huden och den rengör väldigt bra! Priser på dessa är ca 330kr styck.

Den här serien är faktiskt väldigt bra, både mot huden och plånboken. Reve di miel betyder honung och honungen är naturens egna kortison, den är väldigt lindrande, vårdande, antibakteriellt och tar bort döda hudceller från hudens ytan. Doftar underbart gör den också. Vattnet med 3 roses är väldigt vårdande och lugnande också eftersom det är rosens egenskap. Dessa produkter brukar ofta komma i 400ml och kostar då runt 70kr mer än 200ml. Så det är värt att satsa på de större storlekarna och då kostar de ca 295kr styck.


16 kommentarer16 kommentarer om “Skönhetstips! Bra rengöringar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • jag har börjat med MD formulations nu faktiskt. Gillar den än så länge men har bara använt den ett par veckor än 🙂

  Reply
 • Det är nog bra saker. Men för mig funkar det med vanligt barnängenstvål att ta av mig sminket med. Sen fuktighetskräm på bara och ibland tar jag på olivolja som att variera och det blir ännu billigare. Så är det enklast och billigast. Och jag har väldigt bra ansiktshud genom alla åren med den metoden.

  Jag har aldrig fattat med dessa dyra sminkborttagningskrämer osv. tycker det är bortkastat med bra pengar.

  Varför ska man köpa dom dyra krämerna?eller är det till folk med hudproblem?
  Svara gärna tillbaka.

  Massa kramar från maria

  Reply
 • Jag har alltid använt Decleor men skulle vilja byta och tänkte då prova just MD formulations. Har jag förstått det rätt med den rengöringen att man inte ska/behöver använda ansiktsvatten efter? 🙂

  Reply
 • För mig fungerar apotekets ansiktsvatten och därefter ren arganolja. Billigt och jättebra, lägger hellre pengarna på viktigare saker.

  Reply
 • Kortison? Vad menar du med det? Kan du förklara hur det skulle vara bra att tillföra huden utifrån?

  Reply
 • Det är lätt att tipsa om dyra bra produkter. Ska du inte försöka tipsa om lite billigare bra produkter? Alla lever inte i lyx.

  Jag tvättar ansiktet med en ansiktstvål från Ullared för typ 40kr, sen en ansiktskräm för en billigpeng och skrubbar ansiktet en gång i veckan med olivolja och socker. Funkar prima och min hund blev mycket bättre efter att jag börjat med det. Hade torr och fnasig hud innan.

  Reply
 • Du får det du betalar för. Lägger du 40kr på en rengöring får du resultat för 40kr. Vill du att din hud ska må bra så köp bra produkter! Inom hudvården är det så att du får det du betalar för. Och ärligt, vart är 295kr dyrt när den räcker nästan i 9 månader? 295/9= 33kr i månaden.

  Reply
 • Åh vad jag älskar dina skönhetstips!! 🙂

  Reply
 • Dina skönhetstips uppskattas väldigt mycket!

  Reply
 • Vart kan man köpa Nuxe produkterna ??
  Snälla svara !:)

  Reply
 • Parellebutikerna eller Apoteket.

  Reply
 • tjena jag tycker dina tips är JÄTTEBRA man får ju olika prisklasser att välja på.sen kan man själv avgöra hur mycket man vill kosta på sig,eftersom JAG har ordnad ekonomi så väljer jag att prova de dyrare allternativen,men förstår de som ej har den möjligheten. så finns det ju andra allternativ apotekets mm jag har oxå testat deras varor men!
  tacksam för dina TIPS.kramizzz

  Reply
 • Jag skrev ett inlägg här om att det faktiskt inte alls är bra att tvätta/rengöra ansiktet på morgonen utan istället endast återfukta. då man annars tvättar bort/förstör syramanteln man bygger upp under natten som är till för att skydda din hud under kommande dag. men det inlägget plockades visst bort av någon anledning?skumt! var i all välmening jag skrev det då jag själv är utbildad hudvårdsterapeut:)

  Reply
 • Vad menar du med att ”men det är inte alla som vill ha rengöringar som har syror i sig, behandlande produkter. Det är många som vill ha en ”vanlig” rengöring som tar bort all smuts och makeup som du fått i ansiktet under dagen, och all smuts som huden spottat ut under natten.” ?? Tar inte md formulations bort smuts o make up´?

  Reply
 • Helen 12.23. Du har fattat rätt. Du förstör verkan av rengöringen om du använder ansiktsvatten. Har du möjlighet att handla i butik så gör det. Alla som arbetar med MD ska vara utbildade. Fanns massor jag inte visste men fick toppenhjälp på Åhléns city. Lycka till.

  Reply
 • Varför tar du bort kommentarer med frågor om produkterna?! Är det för att du inte kan svara? För de var inget annat än frågor!

  Reply