Vi tar oss igenom det tillsammans!

Ja men såhär ser jag ut idag, det är den veckan nu… Jag hade lite svårt att somna igår då jag hade massa melodier i min skalle som jag var tvungen att spela in på keyboarden innan jag lade mig. Jag satt och FaceTimade i över 2h igår med en vän som också sysslar med musik och vi satt och klingade på tillsammans och det var roligt för idéer växer fram så mycket mer när man är fler. Är min skalle helt tom och jag hör en melodi samt sitter med ett keyboard framför mig så är det ju så lätt att bara trycka på noterna och vips växer det fram andra melodier. Så det var kul och skönt att få känna mig lite kreativ.

För att mina dagar ska bli så bra som möjligt så måste jag vakna på bra sätt så när mitt alarm går igång på mobilen så har jag så att musik drar igång istället för de här störiga ringsignalerna. När jag klev ur sängen kändes allt bra men sedan när jag började komma igång kände jag bara ”okej idag är det en sådan dag att ta sig igenom”. Hej ångest…

Det här är ett ämne som jag kan snacka hur mycket som helst om och det är så förbaskat jäkla skönt att allt fler vågar öppna upp sig om psykisk ohälsa. Det är så viktigt att man kan göra det för att försöka att ta sig igenom det är fasen inte lätt. Jag är en ganska stark person och gråter typ aldrig förutom när jag får ångest eller se hemska djurklipp på typ Facebook. Jag snackade lite om det idag på min Instastory och direkt fick jag så sjukt många DMs där följare berättade att de också har det tufft idag. Och det kanske låter flummigt men det känns lite lättare att veta att fler har det idag och att vi ska ta oss igenom den här dagen tillsammans.

Men det jag också vill förmedla, för att det har ju också blivit en stor fråga, att följare som ser upp till sina förebilder också intalar sig själva att de inte mår bra eftersom de vill vara som dom. Om det är så att någon av er är en sådan person så vill jag bara säga att man vill inte ha ångest. Att få vakna varje dag och må bra det är det enda jag vill. Att inte kunna träna vissa dagar, inte kunna jobba som jag ska, träffa mina vänner när jag vill, att inte ens kunna ta sig ur sängen vissa dagar pga ångest… det är inget man vill. Jag får ångest av ångesten för att jag vet att jag hade kunnat göra så mycket mer om det inte vore för den. Det är många gånger jag känt att jag behöver börja med ångestdämpande för att kunna leva så normalt som möjligt men det är också en skrämmande tanke, att börja leva med piller. Så ni som inte har problem med psykisk ohälsa, jag hade gjort vad som helst för att få kunna byta med er. Tro mina ord!

Mayaappen som jag också för övrigt tjatar om har blivit ett bra verktyg för mig, den har förutsatt att mitt humör ska vara ”lynnig, stressad och sugen” idag. Lynnig absolut men jag känner mig inte så stressad just för att idag drar jag iväg en sväng. Jag behöver komma bort i ett dygn och bara fokusera på att slappna av, må bra och bli ompysslad så jag bokade in mig på ett spahotell en bit från Stockholm där jag också bokade även in mig på en 80min hot stone-massage. Jag ska ta med datorn, mina lurar, hitta en avslappnad plats där jag kan försöka jobba på så bra som jag kan, varva det med spa, ta några promenader runt i området och sedan göra det som jag känner för. Ta allt i min egna takt och försöka att må så bra som möjligt idag!

5 reaktioner på “Vi tar oss igenom det tillsammans!”

 • anonym skriver:

  Ja du Annica kan ju trösta dig med att du inte har 7-4 jobb..tvungen ta dig till jobbet ..få gå för bussen går inte åka när man känner sig så .Finns väl bara en på hundra som kan åka bort o ta det lugnt…måste ha tak över huvudet o mat.Men är glad iallafall kunde vara värre.Önskar dig ett bra dygn .Lärt mig leva med skiten efter alla år.

  • Annica Englund skriver:

   Nej jag har ett 24-7 jobb. Så bara för att jag inte tar mig iväg till jobbet kommunalt utan har det i hemmet så behöver inte det betyda att jag inte har det lättare än någon annan. Vi alla har våra problem och det ska aldrig någonsin förminskas av någon annan. Är vi överens om det!?

 • anonym skriver:

  Ja du fräste på den oxå..var inte meningen o förminska något..ville bara försöka tala om att det kan va svårt o ta sig ut på bestämda tider när man mår dåligt.

 • anonym skriver:

  Du kan väl också fixa ett samarbete med en Spa-anläggning, så har du massagen osv. som i en liten ask.
  Kommer kanske snart en hel massa bilder från någon.

 • Sara Bäckström skriver:

  Hur svårt ska det vara att hålla god ton i kommentarsfältet? Bara för att man sitter bakom en skärm så är det inte okej att häva ur sig vad som helst. Skriv bara det som du rakryggat kan stå för och säga face to face till någon. Där rök givetvis anonymiteten.
  Tack Annica för att du öppnar upp dig. Som mamma till tonåring med psykisk ohälsa så uppskattar jag när deras förebilder suddar ut det skamliga i att må dåligt på insidan där ingen kan se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.