Varför man ska använda ögoncreme

Innehåller adlinks

Biotherm är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat. När jag arbetade på skönhetssalong så var jag ansvarig för det märket och Lancôme bland annat, jag åkte från Östersund till Alvik för att gå på deras utbildningar och det var så inspirerande. Jag själv känner att Biotherm är för den yngre, också för de första ålderstecken för när man blir äldre och fina linjer blir till rynkor så behövs lite mer resultatinriktad hudvård som arbetar med cellförnyelsen och alla tre hudlagerna.

Men nu ska vi snacka ögoncreme och varför du bör använda det. Först och främst så bör du börja med ögoncreme när du börjar med ögonmakeup. Trots att en hel del makeup är skonsamt så sliter det ändå på huden. Och eftersom vissa börjar med makeup ganska tidigt så kan det vara smart att investera i en >>ögoncreme som är fuktgivande<<.

Redan i 20 års åldern så får vi våra första ålderstecken och då kan det vara smart att införskaffa en ögoncreme som också arbetar förebyggande. Vi kan aldrig stoppa åldrandet men vi kan bromsa det genom att använda bra medel utifrån. För även om vi äter bra, stoppar i oss våra vitaminer så är det ändå hud, hår och naglar som är det sista som får ta det av det och det är där hudvården kommer in i bilden.

Varför kan man inte bara använda sin vanliga ansiktscreme till hela ansiktet då? Jo såhär är det, huden runt ögonen är otroligt tunn och känslig och molekylerna i en ansiktscreme är alldeles för stora för att göra sin rätt kring ögonen. Därför har vi ögoncreme, för den kommer ner som den ska i huden och arbetar på det som behövs i just det området. En ögoncreme ska man inte lägga närmare än ögonbenet och anledningen till det är just för att molekylerna är så pass små att de sprider sig under huden och lägger du då ögoncremen för nära ögat kan det börja tåras och bli irriteras.

Just den här ögoncremen >>Skin Best eye från Biotherm<< är perfekt för de första ålderstecken. Den är en cremen som både passar kvinnor och män i 20+ åldern. Du tar ytterst lite på ditt ringfinger och applicerar på ögonbenet upptill och nertill. Varför du ska lägga den på ringfingret är för att du har lättast tryck där, du ska vara väldigt lätt på handen när du applicerar cremen eftersom området är så känsligt.

En ögoncreme innehåller 15ml och den bör räcka minst tre månader om du doserar rätt morgon och kväll. Jag själv lägger min ögoncreme alltid efter mitt serum, du ska ta ytterst ytterst lite och sedan dutta försiktigt ut den. 😉

Pris: 325kr >>HÄR<<

2 reaktioner på “Varför man ska använda ögoncreme”

 • Paa skriver:

  Hej! Jag har en skönhetsrelaterad fråga.

  Jag använder mestadels pressad puder foundation. Den typen av foundation har alltid funkat toppen pga jag bor i ett varmt klimat där sminket mest rinner av huden.

  Jag börjar märka att efter några timmar med smink så ser det ut som sminket ”tränger ut” ifrån huden och hudens egna porer blir synliga, inte pormaskarna. Detta syns inte när jag är osminkad. Använder primer emot shine.

  Vad är det som börjar hända med min hy 😮 har du något tips?

 • Michaela skriver:

  Hej Annica❤️ Först vill ja säga va grym du är o såå inspirerande ! Verkligen super peppande blogg.😍 Jag tänkte höra om du har nå uppiggande produkter att rekommendera till en lite trött småbarnsmamma? Såhär i närmare hösttider. Både hud och makeup får du gärna rekommendera. Massa kramar till dig❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *