Varför blir man sjuk av träning?

annica englund träning
Hej Annica
Jag har fråga angående träning. Varför man blir mer sjuk när man tränar? tränar 2-3 gånger i veckan men så fort man får ett bra flyt och börjar kunna ta lite mer i vikter osv så blir man så förkyld så man är sjuk i flera veckor. Kramar Anna

SVAR: Hej Anna!
Är det så att man har en liten infektion i kroppen så kan minsta lilla ansträngning göra så att man blir förkyld. Har man blivit frisk från en förkylning så ska man vänta några dagar extra innan man kommer igång med träningen igen eftersom det kan ligga kvar utan att man vet om det.

Det som är viktigt att tänka på när man börjar träna igen efter man vart sjuk är att ta det lugnt, kör inget som är pulshöjande, kör inte så jättetunga övningar. Börja lätt, kanske något lättare men fler repetitioner än du slutade på bara för att komma igång. Och så kör du några gånger till du vet till 100% att du verkligen är frisk. Jag menar hur störigt är det inte när man vart förkyld och sedan kommer igång med träningen och sedan blir man sjuk igen veckan efter!?

Så låt förkylningen gå över, ta sedan en vilovecka och sedan börjar du lugnt och försiktigt. Var även noga med att du får i dig mycket näringsrik mat och vätska för det hjälper otroligt mycket att få kroppen frisk då det är lättare för den att arbeta bort en infektion i kroppen då! 😉

5 reaktioner på “Varför blir man sjuk av träning?”

 • anonym skriver:

  Kan du någon gång lägga ut bilder vad man behöver för sminkborstar för o göra en snygg make-up så kan jag beställa sen från cocopanda. Både för skimmer o puder o rouge. O sedan borstar för sminkning ögon. Tack.

 • Linnea Karlsson skriver:

  Vad tycker du om proteinpulver? Använder du det?

  Vad gör att du får ut mest av din träning och ser resultat?

  • Lisa skriver:

   Proteinpulver kan du använda om du inte får i dig tillräckligt med protein i dina måltider. Sen beror det ju på hur mycket du tränar och vad dina mål är, så det är ju svårt att säga när man inte vet vad och hur mycket du tränar.
   // träningsnarkoman

 • Bra inlägg. Misstaget jag ALLTID gör är att jag blir så sugen på att träna och så fort jag känner mig frisk kör jag ett monsterpass och ofta blir jag sjuk igen eller sjukare än innan.

 • Tony skriver:

  Har precis samma grej, trodde nu jag va helt kvitt förkylningen men nu efter passet kom förkylningen tillbaka.

  Har tränat flera år men aldrig råkat ut för så här ihärdig förkylning som kommer tillbaka.

  Började lugnt med löpningen istället för gym 2,5 km och andra gången 5 km men nu efter dagens gympass kom förkylningen tillbaka, kontaktar nog vårdcentralen imorgon , måste vara någon infektion (virus).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.