Varför är jag svullen?

1429554629-97931Här är bilden från första gången i Marbella. Här kan man se tydligt hur jag samlat på mig vätska och sedan på två dagar tappat en hel del.

Hej! Ser att du ofta svarar på frågor om träning och hälsa så jag tänkte att jag skulle chansa med att ställa en jag har tänkt på väldigt mycket! Min kropp samlar gärna på sig en massa vätska, så jag köpte vätskedrivande tabletter från watercut i butik på stan efter att ha läst om fitnessgueus obevuxna (tänkte att jag köper de i butiken istället för att vänta på leverans från f.guru). Jag märkte dock ingen skillnad alls! Kan det vara så att jag motverkat tabletterna på något sätt? Har jag druckit för mycket vatten samtidigt eller behöver man röra på sig extra mycket för att faktiskt sätta igång processen? Min förhoppning var att tappa mycket i både kilon men främst bli av med svullnaden i kroppen. Har du tips på andra vätskedrivande tabletter?

Kram!

SVAR: Hej!
Tyvärr tänker jag inte rekommendera några piller som är vätskedrivande just för att jag tycker att kroppen borde sköta sådant själv. Det finns säkert en anledning till varför din kropp samlar vätska. Jag vet att när jag tränar hårt under flera dagar i sträck så samlar jag vätska och det är för att musklerna behöver det för att kunna bygga till sig. Under vecka i Marbella med WörkOut gick jag upp fem kilo (!!!) men när jag kom hem så droppade jag dom efter några dagar när jag körde en veckas vila.

Hur tränar du? Är det en eller flera gånger i veckan? Tränar du mycket kondition, styrketräning? Berätta  gärna lite mer för det är svårt för mig att lista ut vad det kan vara när jag inte har så mycket att gå på… Sedan spelar även kosten stor roll, hur ser din kost ut? Hur ofta äter du om dagarna och vad? Se över sådana saker först som träning och kost innan du börjar köpa piller. För det mesta så sköter kroppen mycket själv och när det händer något så är det av en anledning. Så ta reda på, om det går, vad anledningen är innan du börjar att gå på eventuella piller.

7 reaktioner på “Varför är jag svullen?”

 • Sandra skriver:

  Perioden runt mens och kosten (intaget av kolhydrater) är andra förklaringar till varför man samlar på sig vätska.

  Fick tips för några år sedan att maskroste som går att köpa i häloskostbutiken ska vara vätskedrivande.

 • Sandra skriver:

  Haha, förlåt Annica… Såg nu att du redan tagit upp kosten *tröttmössa*

 • Anneli skriver:

  Hej, detta känner jag igen mig i så himla mycket, FU får jätte gärna om du kan osv, kanske hör ett helt inlägg om just vatten som samlas i kroppen och hur man märker det och vad man ska tänka på och vad de kan bero på. Tack på förhand

 • Celina skriver:

  Hej Annica! Jag undrar bara om du skulle kunna göra ett tränings schema som man kan göra hemma för att gå ner i vikt och vad som är bra att äta osv! Hälsningar Celina 🙂 ha en trevlig dag!

 • Marie-Louise skriver:

  Så bra svarat Annica! 🙂 fick typ en ”red flag” känsla av den frågan :O. Kändes mer som att det lirkades efter en snabb fix till viktnedgång/bantning :/ och att ta vätskedrivande eller andra liknande preparat för att banta är verkligen farligt. Bättre att träna och äta hälsosamt så mår också kroppen bra och man får mer energi 😉

  kram

 • sara skriver:

  Också stress och oregelbundna arbetstider tex om man jobbar natt påverka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *