Våga peela torris!

Alla som upplever att dom är torra i huden, sminket sitter inte bra, du flagnar etc säger ja! Well, det är så vanligt under vinterhalvåret eftersom det är så pass kallt och torrt och det suger ur fukten från hud, hår och naglar. Så har du fått skörare naglar och mer elektriskt hår så vet du nu vad det beror på. Innan jag lägger mig drar jag alltid hårolja i mina längder på håret och oljar in mina nagelband för att dom ska hålla sig så fina som möjligt.

När det kommer till huden så peelar jag en gång i veckan för att slippa döda hudceller och för att mina andra produkter ska jobba som dom ska. Har vi döda hudceller på huden och lägger våra produkter på det kommer dom suga åt sig av det mesta medan den nya fräscha huden inte alls får så mycket av den näringen. Så vi måste peela bort den döda huden och det gör jag nu med en mekanisk skrubb (innehåller korn) från Benefit som är sådär perfekt skrubbig. Den har små små jojobakorn i sig som är sådär skönt riviga, jag är ju ganska känslig i huden så jag brukar vara ganska känslig mot riviga peelings men denna produkt har en perfekt konsistens och balans med krämig produkt och korn. Min hud blev inte ett dug irriterad efteråt och det enda den efterlämnade var en ren och glowig hud.

Jag börjar alltid med att rengöra min hud innan jag peelar för att få bort smutsen, man vill ju inte peela runt den i ansiktet. 😉 Så rengöring först sedan går jag på med peelingen i fuktat ansikte och jobbar med lätt tryck men inte för nära ögonområdet. Huden är superkänslig runt ögonen men är du torr och flagnig även där kan du blöta en liten handduk och dra väldigt lätt omkring. Jag tar sedan lite vatten i händerna och masserar upp peelingen och så upprepar jag till jag känner att det nästan inte finns någon peeling kvar i ansiktet. Sedan torkar jag lätt med en ren handduk och lägger en återfuktande ansiktsmask.

Låter den göra sitt, tvättar av och arbetar sedan in mina hudvårdsprodukter. Detta gör jag minst en gång i veckan eller när jag ser att min hud är torr. Du ska inte vara rädd för att peela om du är torr för det betyder att din hud måste få ännu mer fukt och näring och det får den om du tar bort de döda hudcellerna först. 😉

Har ni en pojkvän där hemma så ställ in denna i duschen och be han testa den då han tar sin morgondusch, han kommer att bli frälst. De flesta killar gillar lite mer riviga produkter och detta är en perfekt kandidat! 😉

Finns att köpa på bland annat Sephora för 250kr, weii! 😀

Konsistensen direkt från produkt och när man blött upp den. När du blöter den skummar den lätt.

2 reaktioner på “Våga peela torris!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *