Vad rengör jag huden med?

Hej Annica! Tittade förbi din blogg och vart uppmärksam på din fina hy. Hur rengör du den och med vad? (eller om du vet några bra produkter som verkligen fungerar). Skulle bli tacksam för svar då jag plågas med hyn.

Svar: Jag har testat många olika rengöringar men den som jag trivs absolut bäst med det är MD formulations rengöring, den är grym! Det är inte en vanlig rengöring som tar bort smutsen på ytan, den här går ner i huden och arbetar också. Om man drar det här exemplet som vi gjorde på mitt gamla arbete, en vanlig rengöring är som att du öppnar ett fönster till lägenheten för att vädra medan med MD så öppnar du alla fönster och dörrar och skapar korsdrag. Den här rengör i alla dina tre hudlager, återställer PH- balansen i huden (PH 5) och verkligen städar ur allt ”skit” som ligger där och väntar på att så småning om ta sig ut.

När man börjar med den här rengöringen ska man vänja in den, tex börja att använda den på kvällarna i någon vecka och sedan kan du övergå till morgon och kväll. Den här produkten masseras in på torr hud med torra fingrar, har du makeup så är det bara att massera in den här på det. Sedan ska den sitta på i ca fem minuter så det är perfekt att låta den sitta i ansiktet medan du borstar tänderna. Sedan tar du ljummet vatten på händerna och börjar att massera upp rengöringen innan du sköljer av den. Det är väldigt viktigt att du inte tar något ansiktsvatten till den här produkten! Till nästan alla rengöringar ska man ha ansiktsvatten men eftersom det här är en cosmecutical, en produkt som gränsar till läkemedel och har syra i sig så ska du endast skölja av denna med vatten och sedan smörja in huden med dina cremer.

Det kan pirra och sticka lite i ansiktet när man har den här men det är bara för att den tränger ner i huden för att städa på djupet. Och det är viktigt att veta att det kan komma finnar och plitor men det är för att MD drar ut allt på en gång och detta kan man har i ca tre månader. Man har tre hudlager, varje cellförnyelse tar ca 28 dagar så ca tre månader ska man försöka att hålla ut om inte lite längre. På mig kom det upp några finnar i början men idag är det otroligt sällan jag får finnar. Jag kan räkna på två händer hur många finnar jag får under ett år och det är inte en överdrift! 🙂

MD formulations facial cleanser finns att köpa här för 395kr

16 reaktioner på “Vad rengör jag huden med?”

 • Linda skriver:

  Hej! Här kommer lite frågor:
  Hur länge räcker en flaska?
  Vilken ansiktscreme rekommenderar du om man har blandhy? (torr under näsvingarna men kan bli fet i T-zonen och hakan)
  Gärna en creme som inte är så farligt dyr och som räcker länge helst.

  Jag använder Proactiv just nu och det funkar väl, men det är så dyrt!

  Tack så länge!

  • annicaenglund skriver:

   jag använder min morgon och kväll, marcelo brukar också ta av den men om du är själv ca 6 månader minst!

   • Linda skriver:

    Tusen tack för svaret! Om den räcker ca 6 månader så kommer jag definitivt satsa på den istället.
    Med Proactiv får man hemskickat varannan månad och då betalar jag över 400 spänn varje gång! :/

 • Annelieh skriver:

  Tack annica för alla bra tips , har redan skickat efter två av dina tips för huden som du visade upp precis tackar så mycket!!

 • Madeleine skriver:

  Hej Annica,
  Tack för en fin och underhållande blogg! Det jag framförallt gillar med din blogg är balansen mellan skönhet, mode och träning 🙂 Alltid lika kul att surfa in här + att din uppdatering är helt fantastiskt bra! Trots dina många inlägg så håller de alla hög kvalité, tack för det! 🙂

  Nu till min fråga, jag undrar om du kan ge tips på snabba (och självklart snygga!) frisyrer? I dagsläget kör jag mest på en ”boll” mitt på huvudet, för att det går snabbt och för att det känns som det är mest skonsamt för mitt hår. Jag har varken rakt eller lockigt hår när jag vaknar på morgonen. Jag är naturligt lockig men på senare år har det blivit mer vågigt, så för att få det lockigt krävs en dusch och en del produkter och för att få det rakt så måste jag platta det. Jag kan inte bara vakna och dra en borste genom håret och så är det klart 🙁 Så jag skulle verkligen uppskatta om du kan ge tips på frisyrer som går snabbt att göra och som är snygga! 🙂

 • Helenan skriver:

  Hej 🙂 Jag har en fråga till dig om hudvård, det är så att jag ska byta hudvårds serie till ansiktet och undrar vad som menas med att inväningdtiden ( stavning?) Är 2-8 veckor?
  Hur ska man börja med produkterna? Allt på en gång med det nya märket eller typ använda varannan gång de olika produkterna?

 • Jenny skriver:

  Hej! MD rengöring är super, men om man har känslig hud ska man INTE låta den sitta i 5 minuter varje dag, innan man sköljer bort den. Det är som att peela den varje dag. Det kanske man kan göra om ens hud inte är så känslig men är den det så låt den inte sitta så länge varje dag. Bara ett tips av erfarenhet;) Min hudterapeut sa det till mig då jag hade varit ”för flitig ” med detta;)) Tack för en rolig blogg och mycket härliga träningsinspo:))
  Kram

 • sofia skriver:

  Hur mycket ska man ta varje gång? 🙂 tack för tipset!!

 • Olivia skriver:

  Fungerar den till alla hudtyper?

  • annicaenglund skriver:

   det som skiljer den från ”sensitive” är att den här inte har lika mycket lugnande i sig. Är man väldigt fet i huden kan man välja den för oljig men den för normal hjälper otroligt mycket!

   • Olivia skriver:

    Jag har lite småfinnar i pannan och i resten av ansiktet är dom lite större. Men det är så att när jag tvättat ansiktet med mina rengöringsprodukter så får jag mer finnar än vad jag hade innan. Det blir så med alla olika produkter som jag har använt. Har du någon idé vad detta kan bero på?

 • Moa skriver:

  Hej Annica! Blir väldigt sugen på att prova den här nu men det jag undrar är vad för slags créme ska man ta efteråt? Använder väldigt sällan krämer på morgonen utan det blir mest på kvällen! Kram och tack för en super bra blogg jag absolut ska fortsätta följa oftare framöver!

 • Emma skriver:

  Jag har denna ansiktsrengöring samt andra MD produkter och det har verkligen hjälpt mig jättemycket så blev glad när du skrev detta inlägg! Innan hade jag väldigt torr hud vilket gjorde att jag fick mycket finnar och klåda men nu har det blivit mycket bättre. Fast som du säger tar det ju sin tid! Tack för den bästa bloggen 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.