Vad framkallar min ångest?

IMG_7542Tror du inte att din ångest kommer av att du verkar vilja göra så himla mycket jämt! Känns som att du behöver jobba mer med balansen, för du proppar in så mycket som du ska göra jämt, (även om det kan vara kul saker lr samt som inte verkar vara några big deals).. känns som att du tror att lycka har med hur mycket du presterar både med träning, jobb å ditt utseende.. å då smäller det tillbaka igen..Hur tänker du kring detta? För det känns inte som du ändrat dej spec sen du började gå hos en psykolog? Förutom att du säger att du mår bra av din hund.. är jag helt ute å cyklar? <3

SVAR: Hejsan!
Det är olika saker som framkallar min ångest, bland annat när jag tappar kontrollen, när jag vill prestera bättre än vad jag kan och när det är lugnt.

Kontrollbehovet har blivit så himla mycket bättre sedan vi skaffade Stitch just för att jag fokuserar så mycket på henne. Men det som gör att jag kan få ångestattacker är när jag har bokat en tid och tex Marcelo kommer hem senare än utsatt tid så att jag blir sen till mitt möte. Alltså när jag själv inte kan påverka situationen och tappar kontrollen.

Anledningen till varför jag fick det senast när jag var i Portugal var när vi hade beachträning var just för att jag kände att jag inte kunde prestera mitt bästa. Min kropp var trött och sliten efter det tidigare träningspasset och när jag kämpade på men kroppen inte svarade på det jag ville fick jag ångest.

Jag fick det även när träningen var över och vi hade lite vila innan middagen. Jag klarar inte av att ligga still och chilla i solen eller bara vara. Jag måste göra något. Och just då ville alla bara sola och vila efter det hårda passet medan jag ville typ spela pingis eller volleyboll. Så att bara vara blir jag stressad av och får ångest.

Jag har alltid älskat att jobba och främst nu när jag är egenföretagare och allt handlar om att ju mer jag presterar desto bättre blir det. Men det är som du säger att tillslut blir det ett bakslag. Men jag har ändrat otroligt mycket sedan jag började gå i terapi. Jag går knappt på event längre, av alla inbjudningar jag får så är det kanske 1 av 15 jag går på. Jag är noga med att skriva upp vad som måste göras och när jag väl är klar så är min arbetsdag över, då fortsätter jag inte med något annat utan då är det chilltime som gäller!

När det kommer till mina kanaler så uppdaterar jag bloggen med ca 4 inlägg varje dag måndag till fredag. Jag är ledig lördagar och söndagar är lite olika. Min Youtubekanal uppdateras endast en gång i veckan och instagram en gång om dagen. Så jag har skärt ner otroligt mycket på jobbdelen. Tar skypemöten med företag istället för att åka in och möta dom eller så överlåter jag allt åt min agent.

Minst en gång om dagen så kör jag också avslappning och den kan jag ställa in den på lite olika lång tid, det är för att jag ska lära mig att slappna av och det är verkligen en grej man måste lära sig att göra. Och på kvällarna gör jag samma sak för att inte min jobbhjärna ska börja snurra igång. Det tar tid att ändra ett beteende som har pågått sedan jag var 16 år gammal, det är inte över efter bara några dagar så jag kämpar på men jag själv har verkligen sett och känt en förbättring och det är det viktigaste! 🙂

5 reaktioner på “Vad framkallar min ångest?”

 • Tilda skriver:

  Jag tycker (av det vi läsare läser) att der verkar som att du har mindre saker inbokat nu än tidigare.
  Men det verkar som att du är perfektionist. Som att du vill att allting du gör ska vara bra till 100%. Jag är lite sådan jag också. Så det är bra att tänka på att man duger som man är. Man kör slut på sig om man ska vara toppenbra på alla delar i livet. Det är svårt att ändra tänkesätt men jag tror man får ett med avslappnat liv om man sänker den höga ribban man satt upp för sig själv.

 • anonym skriver:

  Bra du går o pratar. Det kommer hjälpa dej när du är äldre. Ångest tillhör ju livet tyvärr. Kanske du behöver ha ledigt på söndag med. Det tror jag dom flesta läsare förstår. Om du går o pratar så hoppas ni där kommer från till din oro. Jag har det sällan men vet hur jobbigt det är. Och stitch har väll gjort att du mår bättre. Försök och ta en dag i taget. Många nu för tiden har ångest och att prata och även motionera är bra stor kram fina du.

 • T skriver:

  Fast jag upplever mer att det handlar om din känsla att du måste prioritera, inte de faktiska saker du gör, förstår du vad jag menar? Tror inte det spelar så stor roll om du går på lite färre event, å inlägg.. tror det handlar mer om dina känslor över DIG SJÄLV.. inte själva görandet om du förstår.. men jag vet inte..

 • T skriver:

  *Prestera inte prioritera mena jag☺

 • Sus skriver:

  Min kille har ADHD och får ångest när han inte rör på kroppen. Han måste få utlopp för all energi som byggs upp i kroppen och hjärnan.

  Jag har lärt mig förstå eftersom jag inte känner ångest av att ta det lugnt som han gör.

  Kan vara värt att kolla upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *