Vad bör man ha för mat hemma?

Det var en ganska intressant fråga som jag fick för ett tag sedan och det här är ju ganska svårt att svara på med tanke på hur olika vi alla är. Både när det kommer till kroppen, smaken och vad vi har för behov. Så det enda jag kan göra är att utgå från mig själv och dela med mig lite hur jag tänker. Det som jag för det mesta har hemma (när jag inte går på mitt kostschema) som jag kan tillaga något av är:

Frukost/ Mellanmål
Havregryn, så jag kan göra gröt
Kanel, på gröten
Mandemjölk, till gröt eller i mitt kaffe
Ägg
Linskaka
FinnCrisp
Jordnötssmör, det brukar jag också blanda ner i gröten, ha på linskaka, i smoothie eller acaibowl
Bär, tex till gröt, i smoothie eller acaibowl
Banan
Kvarg, utan smak och utan socker. Vill jag ha smak tillsätter jag vaniljpulver alltså inte vaniljsocker!
Nötter

Lunch/ Middag
Bladspenat, det brukar jag även ha i mina smoothies men det är perfekt att använda som bas till en sallad
Broccoli
Sparris
Morötter
Fetaost, till sallader
Avokado, till sallad eller på linskaka
Lätt Creme Fraiche, det är det som jag gör olika såser på
Kalkon
Torsk
Lax
Kyckling
Sötpotatis
Vitlök

Övrigt
Kaffe
Nocco
Vassleprotein
Casein
Cocosolja
Olivolja
Havssalt
Mörk choklad
Proteinbars

Det är säkert något mer som fattas men detta är ungefär vad man kan hitta hemma i min kyl, frys och skafferi för att jag ska kunna äta bra, hälsosamt och bli mätt! 😀

6 reaktioner på “Vad bör man ha för mat hemma?”

 • Mathilda skriver:

  Vilket märke på protinbars använder du?? Hur ofta äter du det?

 • Jesse skriver:

  Hej🙏🏽 Vad äter du för mörk choklad och proteinbars? Finns så många och kan tänka mig att många utav dem är det mycket socker/kolhydrater ? Tycker att du e så grym och följer dig varje dag💖👌🏼

 • anonym skriver:

  Ja nu är det väl bara två frågor kvar …hur ofta går du på toa ? o vad har du för toapapper? så kan ni leva som Annica sen .Förlåt men kunde inte låta bli 🙂 🙂

 • Petra skriver:

  Okej men vilken kvarg innehåller inget socker menar du då?? Tips på vilken skulle jag vara tacksam över för alla jag vet innehåller socker…..

  • Lisa skriver:

   Lindahls naturella kvarg och Arlas naturella kvarg. I den förstnämnda måste du blanda i något, tex hallon/blåbär. Smakar prutt annars enligt mina smaklökar.

 • Isabella skriver:

  Hej fina Annica!!! En fråga bara.. HUR ÖVERLEVER DIN BRUN UTAN SOL NÄR DU TRÄNAR SÅ MYCKET?? jag kan aldriiiiiig använda brun utan sol i veckorna (får alltså gå runt som en blekfis då…) pga att sport-bh-n skaver bort min brun utan sol varje träning? (Spelar fotboll) det blir ju ojämnt då på mig och kan inte lägga på ett nytt lager ovanpå pga att det blir kaos? Och vill ogärna skrubba bort ett nylagt brun utan sol lager på måndagskvällen efter fotbollen bara för att det ska se bra ut nästa dag..

  Så snälla.. help a girl out <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.