Vad betyder träningen för mig?

Fick den frågan och kände att jag ville verkligen svara på den. Såhär är det, jag har tränat i princip hela mitt liv. Dock inte gym utan det har vart bollsporter. Jag började spela fotboll från att jag var 8 och höll på med det fram till jag var 20 ungefär, detta var min sysselsättning på sommaren medan jag spelade innebandy på vintern och det spelade jag från 13- 17 kanske om jag inte minns fel. Jag har alltid vart väldigt duktig på att sporta och sedan har jag också alltid vart en tävlingsmänniska vilket gjorde att jag hela tiden ville bli bäst och när jag blev bra så var det ju också roligt.

När jag började jobba på skönhetssalongen i Östersund så lade jag av helt med sportandet för jag hade ingen tid, sedan kände jag även att jag inte brann lika mycket för det längre. Efter Big Brother så blev jag otroligt spritfet, gick upp 10kg och blev två storlekar större… kände mig så obekväm och trivdes inte alls med min kropp. Så jag tog tag i träningen och började gymma och fick snabba resultat, efter tre månader så har jag typ fått tillbaka min kropp som jag hade innan programmet och jag insåg även att jag mådde så bra av det. Jag fick mer energi om dagarna, kände mig starkare men fokuset var ju att få tillbaka kroppen. Då vägde jag runt 47kg.

2014 åkte jag på träningsresa med WörkOut till Marbella och fram till dess hade jag bara kört gym. Den träningsresan gjorde att jag verkligen förstod varför många älskade att träna för jag hittade verkligen glädjen i träning. Jag gick från en gymtjej som fokuserade på att få en snygg kropp och inte ville skita ner mig till att älska springa hinderbanor i gegga och ha det roligt med vännerna som jag fick genom träningen. Fokuset blev helt annorlunda och jag gick och tränade för att jag tyckte att det var roligt. Genom att jag tyckte att det var roligt blev det en rutin i mitt liv, jag blev starkare och bonus på det var att jag fick en bra kropp.

Sedan blev jag sugen på att utbilda mig till PT just för att få förståelse kring allt som rör sig kring kroppen, musklerna och nervsystemet. Så det gjorde jag 2016 på Safe och jag är så glad över det för jag har så mycket hjälp av det i min egna träning.

Sedan har jag ju experimenterat med kosten och annorlunda träning för att se hur långt jag kunnat pusha mig själv för att få ”drömkroppen” men jag insåg att det kräver otroligt mycket disciplin, man måste vara väldigt stabil i sitt liv då det är ganska påfrestande för psyket. Sedan blev det svårt att umgås med vännerna då vi ofta går och käkar, fikar eller har myskvällar tillsammans. Sedan mådde jag inte jättebra under tiden jag gjorde det här, jag hade det väldigt jobbigt med min ångest i början av det här året så det var inte så smart av mig att sätta en sådan press på mig själv när jag redan mådde dåligt. Det slutade med att fokuset blev helt fel igen, träningen var inte lika rolig längre och jag tränade inte lika regelbundet.

Så början av 2018 var väldigt svajig för mig på träningsfronten och det var när jag fick komma iväg på träningsresan till Palma med WörkOut som jag äntligen började få tillbaka glädjen igen. Och det som gör att jag tycker att träning är roligt det är att man tränar tillsammans. Jag föredrar att träna med andra alla gånger i veckan än ett styrkepass själv. Att ha människor runt omkring sig som peppar och hjälper varandra är så härligt och känslan efteråt när man kört sitt yttersta och man ger och får beröm det är sådan boost för självförtroendet.

Så jag skulle säga att träningen för mig betyder glädje, vänner, energi, styrka och sedan att man får en bra kropp på köpet är ett stort plus. ❤️

5 reaktioner på “Vad betyder träningen för mig?”

 • anonym skriver:

  Ja vad kul du berättade detta. För mej är det att jag mår bättre både i kroppen och blir gladare. Även om jag gympar tycker jag det är roligare att gå med en vän men dom träffade jag ju faktiskt där. Trevlig helg.

 • Diana skriver:

  Hur ser dina planer ut nu framöver då, i ditt liv menar jag, inte bara med träningen. Det blev inte mycket med pt utbildningen mer än att det är av en bra egen vinnig att ha den kunskapen. Vad händer med shoppen, med kläderna, med alla projekt du hade. Vad blir din syssla, är det bloggen du lever på och resten är smått eller hur ser det ut. Blir supernyfiken på dina planer och önskningar i framtiden. 😀

 • SassaBassa skriver:

  Glöm inte läsa min blogg. Sassa Bassa Mandelmassa…
  Varför man inte ska äta barnmat när man opererat näsan och brösten. Viktigt!!!

  https://nouw.com/sassabassa/att-operera-om-sig-och-ata-bla-barnmat-34395692

  Ps: Röstat på SD!! Om ni inte vill bli våldtagna av batikhäxornas söngvärmare, De Afghanska männen..

 • Reductil skriver:

  Effektiva dietpiller, Slimex. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit samt ökad energi och effektiv fettförbränning.

  Vid seriöst intresse hör av er hit
  [email protected]

 • Victoria skriver:

  Håller med dig till 100%. Grymt bra inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.