Vad är skillnaden på dag och nattcreme?

Collage1

Dagcreme- HÄR // Nattcreme- HÄR


Hej Annica!

Jag har en fråga till dig. Vad är det för skillnad på dag och nattkräm? Kan man använda nattkräm på dagen eller är det inte bra?
Mvh Amanda

Svar: Hej Amanda!
Det är faktiskt skillnad på dag och nattcreme och det är för att huden arbetar olika på dygnet. På dagen behöver huden skydd och det finns det i dagcreme plus att många innehåller solskydd. På natten arbetar huden fyra gånger bättre än på dagen och då behöver huden något extra och det har nattcremer.

Sedan ska man inte ha solskydd när man ska sova så man ska helst inte använda crèmer med spf under natten. Nattcremer är ofta lite tjockare i konsistensen och innehåller lite mer aktiva ämnen och dagcremer innehåller ofta skyddande ingredienser mot UV-strålar, fria radikaler och luftföroreningar.

Det är ofta crèmer som är till för en äldre hud som ofta har dag och nattcreme eftersom de behöver något mer aktivt, något som arbetar mer med huden. För en ung hud, upp till ca 25år klarar man sig på fuktcreme både dag och natt. Jag själv kör samma crème dag som natt och den innehåller inget solskydd utan det får jag från andra produkter. 😉

6 reaktioner på “Vad är skillnaden på dag och nattcreme?”

 • Sofia skriver:

  Hej! 🙂
  Kan du inte berätta vilken ansiktskräm du använder då? Och vad du har för hudtyp? Jag har normal som lutar åt torr hud. Vilken kräm kan du rekommendera för mig? Tacksam för svar! Mvh Sofia
  Btw, älskar din blogg <3

 • Moa skriver:

  Superbra blogg 🙂

 • Linda skriver:

  Ja detta har jag undrat ett tag med. Har nyss börjat prova natt kräm. Är det rent av dåligt för huden att använda dag & natt krämer ifall man är ung ? & när är man tillräckligt gammal för att använda dom isf? Ja & berätta gärna vilken ansikts krääääm du använder

 • Louise skriver:

  Hej Annica!
  Vet att du tipsat om mascaror förut osv så tänkte därför fråga dig ang det. Jag har nämligen ett problem som förföljer mig. Alla mascaror jag använder ramlar antingen av (och lägger sig under ögat) eller så tappar fransarna formen efter ett tag och det ser ut som om att jag inte alls lagt någon tid på att forma och måla mina fransar.

  Jag har provat med olika metoder (såsom att inte måla med för torr mascara, måla två lager men vänta ett tag innan jag gör det och mycket mer) men detta problem kvarstår ändå. Jag hade en mascara som var perfekt men den gjorde de om , såklart. Så nu står jag här lottlös och vet inte vilken mascara jag ska använda eller hur jag ska få de andra att fastna. Snälla hjälp, hur ska jag göra? Och har du något tipa på en bra mascara som fastnar på mina silkeslena fransar?

 • Olivia skriver:

  Hejsan Annica!
  Hur ska man använda dag och nattkräm om man jobbar natt?

  Bästa hälsningar
  Olivia Jönsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.