Tre ska bli noll

Just nu sitter jag i bilen tillsammans med Ellen och Niclas på väg hem till Stockholm från Västerås. Vi spelade fotbollsmatch där igår för välgörenhetsorganisationen Tre ska bli noll. Idag blir tre barn i varje klass utnyttjade sexuellt och Erik som startade den här organisationen var ett av dom barnen. Det här är så fruktansvärt och så svårt att förstå, hur fan kan man ge sig på ett oskyldigt litet barn!? Jag blir illamående bara jag tänker på tanken och jag vet inte vad jag hade gjort med en person som gav sig på ett barn. Det svartnar nästan för mina ögon för jag blir så fruktansvärt arg.

Så när jag fick frågan om att spela den här matchen så var det en självklarhet för mig. Finns det något som jag kan göra för att bidra till ett bättre samhälle och bättre värld då är det min skyldighet att göra det!

Så vi åkte dit igår, käkade burgare på Max innan… kanske inte det smartaste då jag trodde att den där degklumpen skulle komma upp under de första 10 minuterna in i matchen. Men vi alla träffades innan, fick snygga matchställ, hängde i omklädningsrummen och bondade. Det var så kul för att vi var så mixade personer och åldrar, allt från Idoldeltagare till influencers till gamla hockeyproffs, fotbolls- och  bandyspelare (för att verkligen nå ut till alla målgrupper) men ändå hade vi alla så kul tillsammans och spelade så himla bra. Vi var ett grymt gäng och det var så kul att lära känna alla som var där för att spela.

Efter hänget i omklädningsrummen så drog vi ut på planen för att värma upp och jag hade så ont i mina tår. Alltså mina skor var så tajta då jag inte använt dom på länge så jag kände direkt att det vankades blånaglar haha.

När matchen gick igång så spelade vi hur bra som helst trots att vi aldrig spelat tillsammans innan. Alla var duktiga, vi alla skrattade och drev med varandra och ja det var en väldigt skön och kärleksfull stämning på planen.

Matchen slutade i alla fall med 3-1 till oss där vi fick en straff, jag assisterade ett och gjorde ett mål. Fast det var snarare så att jag sköt bollen och den studsade på Allbäck men egentligen så spelade det ingen roll. Ingen av de där målen hade någon betydelse, inte heller någon vinst för det viktigaste var att vi var där för att ta ställning och supporta Tre ska bli noll!

På kvällen var det en trerättersmiddag som stod på schemat så vi alla som hade spelat käkade tillsammans och hade lite uppträdanden. Vi alla gick som kylskåp, hade ont överallt, haltade och dragit på sig några sträckningar. Jag har en lätt sträckning i min vänstra skinka och även framsida lår på samma ben. Så imorse på frukosten så var man inte kaxig liksom haha.

Jag hoppas att vi kan göra samma sak nästa år också och då hoppas jag på att ännu fler människor kan komma och titta på matchen och visa sitt stöd. Och är det en buss som åker från Stockholm tur och retur till Västerås som krävs då kan jag fasen ta på mig det ansvaret och försöka att fixa det!

Tack ännu en gång Erik för ett grymt initiativ och för att jag fick vara en del av det här fina projektet och tack alla som kom och tittade och bidrog!

Jag och Börje bondade väldigt bra haha, han är så rolig!

Taggar till inför matchen!

Jag och Sami Rekik körde avsparken.

Jag spelade hela matchen, så konditionen var det inget fel på. Tacka gud för alla intervallpass!

Vinnarlaget! 🙌🏻

1 reaktion på “Tre ska bli noll”

  • anonym skriver:

    Viktigt att våga anmäla om man tror att ett barn far illa. Det får vi inte blunda för utan vi måste våga ta tag i det. Vet människor som blivit utsatta sexuellt när dom var barn och vilka spår det sätter i dom. Det är så fel och ingen ska behöva drabbas. ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.