Svenska Hjältar Galan

Innehåller adlink

Outfit hittar ni här- Klick!
(Jag har den kortare kjolen)

 

Igår åkte jag till Cirkus för att gå på Svenska Hjältar-galan. 7 min innan min Uber kom stod jag endast i trosorna och bara ”hmm… vad ska jag ha på mig” och tillslut slängde jag på mig denna PVC-kjol, ballongtröja och ett par klackar. Det fungerade liksom.

Galan igår var helt magisk. Enda gången jag gråter är när jag har ångest eller när jag ser klipp på djur som far illa men igår var det omöjligt att hålla tillbaka tårarna. Jag blev så imponerade och stolt över hur människor sätter sig själv åt sidan för att hjälpa andra. I kategorin Årets livräddare så var det liksom barn i 11-12 års åldern som räddade ett litet barn som höll på att drunkna. Dom tänkte inte utan bara hoppade från bryggan, simmade ut till den lilla pojken för att dra upp honom. Han hade sjunkit ner till botten men ändå tog dom sig ner för att dra upp honom och rädda hans liv.

Sedan var det en familj som hade förlorat sin son pga att han inte fick nya lungor i tid och då tog dom upp något som jag verkligen vill uppmärksamma. Dom pratade om donation och jag personligen signade upp mig direkt under den här galan för att det verkligen kan rädda liv. Den dagen jag dör och det ligger någon annan som kanske behöver en lunga, klart som fasen dom ska få kunna plocka mina för att rädda någon annan. Vad ska jag med mina lungor till om jag ändå inte lever!?

Idag är det så att man får inte ta organ från människor som dör. För att ta organ från andra människor måste de ha gått in på Livsviktigt.se och klickat i JA. till donation. Den här familjen kämpar idag med att man ska få ta organ från alla människor, men om man inte vill ska man säga aktivt NEJ. Så om man inte sagt något så är det okej att ta organen för att rädda en annan människas liv vilket låter hur vettigt som helst tycker jag!

Så det jag tycker att ni ska göra det är att gå in på Livsviktigt.se och bocka i att ni vill donera era organ. Jag fattar att alla kanske inte vill och att det låter läskigt, men jag tror att om man själv drabbas av något och behöver ett nytt organ omgående så hade man önskat att alla människor i hela världen hade klickat i den där JA-rutan. Så sätt dig själv åt sidan för en stund och tänk vad många människor som kan räddas genom att man bara sätter en bock i den där rutan.

Den här galan sänds den 17 december och den är så värd att kolla på!

4 årige Gabriel hade inte överlevt idag om det inte vore för Arvid och Ida som är 11-12 år.

Tänk att hundar som inte kan prata kan göra så mycket för barn på sjukhus. Hunden Livia hade till och med fått en förlamad flicka att gå, hur sjukt!?

Det var omöjligt att få tag på en taxi så jag och Daniel promenerade.

Självklart hade jag med mig mina sneakers så jag kunde byta direkt efter galan! Rutinerad. 😉

4 reaktioner på “Svenska Hjältar Galan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.