Styrketräning efter bröstoperation

Innehåller adlink

Tights- Klick!

Då ska jag alldeles strax knata ut genom dörren och möta upp Daniel igen för lite pressdag. En pressdag är alltså PR-byråer som bjuder in bland annat influensers för att visa upp nyheter från deras kunder. Jag gick alltid på sådana förut men har dragit mig tillbaka väldigt mycket då det är väldigt stressigt och ångestladdat. Men en sväng idag klarar jag av och de andra har jag faktiskt bokat in en lunch med på deras kontor så vi kan gå igenom allt lugn och ro samt ha det väldigt trevligt tillsammans. 🙂

Idag blev det ett styrkepass och faaaaaan vad skönt det var. Det har nu gått två veckor sedan jag förminskade mina bröst (läs inlägget här) och allt har ju gått över förväntan bra. Jag har inte haft ont alls och kunnat levt på som vanligt förutom att jag inte kunnat träna som jag velat. Jag saknar crossfiten och WörkOut som satan men jag hittar andra sätt att köra på för att må bra.

Så idag blev det ett benpass, det blir typ bara det nu framöver då jag inte får aktivera mina bröstmuskler men jag kör inte allt för tunga sådana. Jag maxar inte utan det blir lättare vikter med fler reps för att inte få upp pulsen för mycket. Och det enda jag gör då det är isolerade övningar, vilket man enklast gör i maskin. Såhär såg mitt pass ut:

Uppvärmning:
10 min cykel

Pass:
15×3 Benpress
15×3 Benspark/ ben
15×3 Leg curl/ ben
15×3 Leg curl sittande/ ben
15×3 Kick back i cable/ ben
15×5 i abductor maskin

Avslutade med 5 min på cykel för att varva ner och sedan promenerade jag och Daniel hem.

Jag bytte även tejpen idag och fotade hur ärren ser ut, ni kan se det längst ner och det har ju läkt hur bra som helst. Vissa väljer att inte tejpa efter en operation men jag själv är supernoga med det för att ärren ska bli så osynliga som möjligt. 🙂

1 reaktion på “Styrketräning efter bröstoperation”

  • Paulina skriver:

    Hej Annica!
    Jag är en tjej på 23 år och bor i Stockholm. Jag brukar inte kommentera på sociala medier men kände att jag måste skriva till dig. Jag har följt dig sen Big Brother och tycker du verkar vara en så himla genuint trevlig, underbar och snäll tjej. Någon som man vill ha som sin kompis!
    Din träning har alltid inspirerat mig och det är så roligt att läsa om att du börjat med Crossfit. Det är något som jag alltid velat testa men inte vågat göra då jag inte vill känna mig dålig. Jag har tränat på gym en hel del men är en person som vill kunna allt från början haha! Hoppas att dina kommande inlägg om Crossfit får mig på andra tankar.
    Kram på dig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.