Spöknatten i Frammegården!

PA290011

 

Shit vad utvilad jag är nu. Jag var vaken i 1,5 dygn i sträck och senast jag var det var Big Brother finalen för 3,5 år sedan. Jag var så slut att jag missade ett event och en födelsedagsfest igår men det gick inte att hålla ögonen öppna. När jag kom hem hoppade jag in i duschen, lade mig framför tvn i soffan och somnade efter att Idol börjat.

Vårt dygn i Frammegården, hur var det nu då? Jag kan säga såhär att när jag gick in så var jag nog den som trodde minst på spöken, andar och demoner. Jag menar jag har ju aldrig vart med om någon sådant tidigare men efter denna natt så är jag mer än övertygad om att dom finns. Denna upplevelse är det värsta och hemskaste jag vart med om. Tänk er själva att vara 12h inne i ett hemsökt hus. Det lät hela tiden och utrustningen vi hade visade att det var folk omkring oss utan att vi kunde se dom. Vi fick även besök av medium och spökjägare som verkligen kunde överbevisa oss att detta hus var hemsökt.

Vi spelade anden i glaset och det spelet har jag heller aldrig kört eftersom det sägs att det alltid är någon som puttar glaset. Men när vi körde släppte vi fingrarna flera gånger men ändå rörde sig glaset väldigt tydligt. Jag fick reda på att min farfar var min skyddsängel och det var ingen som visste vad han hette, inte ens ni vet ju det eftersom jag han gick bort när jag var fem år men det var hans namn som anden skrev. DET var väldigt läskigt! Benny vårt medium kunde även berätta mycket om bortgångna familjemedlemmar, han pratade om Ainas mormor som gick bort för ett år sedan och om Franks morfar som gick bort för över 25 år sedan. Och allt stämde! Hur kan en människa veta detta? Det är så fascinerade! 😀

Under vårt dygn fick vi uppdrag som vi skulle göra och det var kul samtidigt som det var så läskigt. Vi fick reda på så mycket händelser som skett i huset och massa historia så samtidigt vi utförde uppdragen fick vi reda på massa bra information som vi fick användning till när vi väl fick kontakt med demonerna, för det fick vi. Allt finns på film och det är så läskigt, jag var så jäkla rädd hela tiden. Den gången jag var mest rädd var när vi skulle upp på vinden för att få kontakt med barnens som blivit instängda där uppe och dött. Då frågade vi genom spökradion om dom ville att Frank skulle dit men då fick vi till svar ”korta Anna”… Annica betyder ”lilla Anna” på tyska… GAAAAAH! Så var ju tvungen att gå dit men då fick jag sådan ångest och såklart gråt i halsen, jag klarade typ inte av det. Jag mådde så dåligt och ville bara springa ut ur det där huset men jag tog mig modet och gjorde så gott jag kunde. Jag gick ju t.o.m ner i källaren själv och stannade där en stund för att de andra skulle få göra nattmackorna, det var också så jäkla läskigt.

Jag är glad över att jag klarade av det och att jag ställde upp men ärligt talat ALDRIG MER! Ni har mycket klipp uppe på Aftonbladet TV och jag tror även att hela natten kommer att komma upp som ett långt klipp och då kommer även jag att titta. Gå till Aftonbladet TV här!

29 reaktioner på “Spöknatten i Frammegården!”

 • Diana skriver:

  Usch vad läskigt, superläskigt. Jag har inte kollat på klippen men ska kanske ta mig mod att göra det.. får se. :/

 • anonym skriver:

  Att det finns andar vet jag…men tror inte på någon jäkla inspelning av deras röster..de talar genom människor som är öppna för det ..o varför *för* mediet inte över dessa stackars barn till ljuset* på andra sidan ?

 • Alva skriver:

  Hej bästa Annica!
  Jag kollade på er när ni var i spökhuset men jag undrar hur mycket av det var fejk och hur mycket av det stämde? Skulle vara jätte tacksam om du kunde svara på det! Du är bäst! Puss och kram <3

 • Anonym skriver:

  Du var så modig som vågade ställa upp och vara med 🙂 jag skulle aldrig ha vågat . Ha en bra dag 🙂

 • emelie skriver:

  Haha så mkt fejk i klippen. Sorgligt att man ska behöva gå så långt. Demonen som prata. Alltså seriöst, ni hörde direkt vad demonen sa ändå var det så otydligt. Såklart var det uppgjort. Demoner/väsen är inte där för att prata de vill ngt. Att den bara sa de orden och inge mer är otroligt. Haha aja stackars de som går på de.

 • maria g skriver:

  Att du våga j gått kurs om skyddsänglar o sånt men demoner usch vad j skulle vara rädd. O skulle vilja göra anden i glaset m jag hört dom som gjort det mått dåligt sen.

 • Nellie skriver:

  Det där var så himla spännande och kul att se på! Jag såg från start till klockan halv 5! Asså fy vad läskigt! 🙁 Hoppas hela spökspecialen kommer ut snart för jag hann inte se dom sista 3 timmarna typ :s

 • L skriver:

  Jag har sett nästan hela. Ska se mer sen när allting kommer ut på klipp

  Jag kan säga såhär. Jag tror på andar och sånt. Men det man ser på Tv vet man aldrig om det är äkta.

  Jag vet inte vad jag ska tro om det som hände just där. Dina reaktioner var säkert inte fejk. Men jag tror att dom som har varit med och skapat programmet kan ha fejkat grejer. Alltså dom där spök-verktygen har jag väldigt svårt att tro på. & sen att filmteamet kan ha gjort ljuden – knackat, pratat in rösten på ipaden, Och att dom öppnade dörren. & det där med bollen kan dom säkert ha haft en blås-grej därinne som dom fick iväg bollen med. Och den där killen som sa vart bollen skulle placeras var med på det. Tyvärr misstänker jag att det är så

  Sen det där med Mediumet. Alltså jag tycker att man ska vara försiktig med att berätta saker om sig själv medan dom pratar. Låt dom prata färdigt först, sen kan man kommentera. För det är så man märker om man kan tro på det dom säger eller inte. För det finns nog dom som fejkar sånt här också

  Men jag tycker ändå det var spännande & underhållande att se på det här. & jag tycker att du var modig och underhålande

  Föresten har du retucherat din näsa på bilden?

  • L skriver:

   Jag misstänker som sagt att det kan ha varit mycket fejk , men jag kan ha fel

  • Annica Englund skriver:

   Jag tror att hade temat riggat något hade orden vart lite mer sammanhängande och så att vi fattade mer.

   Blåsgrej? Nej verkligen inte eftersom vi undersökte det rummet och det fanns verkligen inget riggat där.

  • maria g skriver:

   Till L Men varför skulle teamet hitta på detta o fuska nejdet tror jag inte att dom gjort.

   • L skriver:

    Vet inte, men kanske för att dom vill göra det mer spännande? Dom kanske inte riktigt tror på det eller så hände det inte tillräckligt mycke saker. Dom ville väl göra det mer underhållande så dom kan få mer tittare?

 • matilda ♥ skriver:

  Det var så himla spännande att kolla på och ni var sjukt modiga, vågade knappt kolla själv haha! Längtar efter att hela klippet kommer upp, ska definitivt kolla på det jag inte såg! 🙂

 • Paulina skriver:

  Det var riktigt underhållande och läskigt att kolla på, kul att se en annan sida av dig också 😉 Nu blev jag sugen på att övernatta i ett spökhus jag med haha

 • A skriver:

  Helt fascinerande att så många tror på detta…

  • anonym skriver:

   En del tror på och har upplevt..medan andra tror inte och har inte upplevt det. Det finns inget rätt eller fel i det.

 • VictorM skriver:

  Benny sa att någon vas eller glas-staty skulle gå sönder i en kommande flytt. Kan du återkomma om det med en textuppdatering?

 • Ellinor skriver:

  Kan du länka om hela inspelningen kommer upp? Såg bara de första 3 timmarna och vill väldigt gärna se hela. Det kom ju upp förra året men i år kan jag inte hitta hela inspelningen.
  Av det jag såg så kan jag ju säga att det var mycket läskigare jämfört med förra året!

 • Erika skriver:

  Var på frammegården i skillinmark med klassen i 9an, och de va det mest obehagliga stället jag någonsin vart på!! Aldrig vart så rädd i hela mitt liv typ, haha! Var inne i huset sent på kvällen nära midnatt när vi satt med trollbordet och plötsligt hörde vi ett jätteobehagligt läte som att någon hade svårt att andas/blev strypt, alla som satt i ringen kollade på varandra för att se vem de va som larvade sig när vi alla insåg att de faktiskt inte var någon av oss som gjorde lätet, då fick vi panik och satt utanför resten av natten runt en lägereld! Är fortfarande så rädd för det där stället att jag inte ens vågade kolla på spökspecialen ni gjorde därifrån! (Är ändå 6 år sen jag var där) 😉 Testade ni trollbordet??

 • Fannie skriver:

  Behöver man ha Aftonbladet Plus för att se hela Spökspecialen 2?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.