Snabb, enkel vegetarisk mat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hej!
Jag tänkte kolla med dig, jag läste att du blivit vegan eller så och jag vill veta ungefär hur du äter då. Jag vill bli vegetarian just för att jag tycker så synd om djuren men jag har så dålig fantasi på vad jag ska laga för mat. Har du några tips eller hur gör du när du ska göra mat?
Din blogg är så bra, har följt dig sedan BB 2012 och din resa har vart så rolig att följa. Kram från Mimmi

SVAR: Hej Mimmi!
Jag har inte blivit vegan, jag testade det i en vecka men tycker att det var väldigt svårt. Däremot har jag faktiskt börja äta mer vegetariskt förutom att jag äter skaldjur. Jag märker jättestor skillnad i kroppen när jag undviker kött och sedan har jag lessnat väldigt mycket på kyckling och lax. Trots att lax är grymt bra att äta då det innehåller så mycket bra vitaminer så klarar jag inte av det. Jag har liksom förätit mig på det. 😀

Så jag äter numera vegetariskt och jag hatar att laga mat, jag tycker det är så tråkigt och även jobbigt att handla alla tillbehör. Så det jag gör är att prenumerera på en vegetariskt matkasse som kommer varannan vecka. Då får man alla tillbehör och recept hem, det finns allt från enkla till svåra rätter och sedan behåller jag recepten om jag vill laga maten igen någon gång. 😉

Vill man inte prenumerera på matkassar så kan man bara gå in, googla vegetariska rätter, kolla recepten och skriva upp allt du behöver och sedan köpa hem det. Det finns så jäkla god vegetariskt mat som inte alls är avancerad. Jag gjorde Gnoccipanna igår faktiskt och den var så god och framför allt enkel. Tog  kanske 15 minuter allt som allt att göra:

1. Finhacka 1 schalottenlök och skiva 2 vitlöksklyftor.
2. Fräs 400g champinjoner i 2 msk olivolja i en större stekpanna 4-5 minuter. Häll sedan i löken tillsammans med 2 tsk torkad salvia, 1/2 tsk salt, svartpeppar och stek på i något minut.
3. Blanda i 1 dl vispgrädde, 2 1/2 dl mjölk, 1/1 tärning grönsaksbuljong och låt det puttra till såsen tjocknat till sig.
4. Koka 900g potatisgnocci i 2-3 minuter och häll sedan ner det i såsen.
5. Hacka 1 kruka svartkål och smula 1/2 förpackning fetaost och strö över pannan.
6. Voila, klart!

Jag har kursiverat ingredienserna. 😉

13 reaktioner på “Snabb, enkel vegetarisk mat”

 • anonym skriver:

  Men av kött får man järn o det viktigt. Så då måste du se till att du får det på annat vis. Var inte ni ute för några dagar sen o åt hamburgare som är så gott. Äter kött ca 3 gånger i veckan o det vill jag inte vara utan.

 • Becca skriver:

  Så bra att du försöker äta mycket vegetariskt 🙂 Själv äter jag helt vegansk kost och det funkar jättebra 🙂 (Äter veganskt på grund av djuren).
  Jag hade också väldigt svårt att komma på vad man skulle laga i början, tror att jag krånglade till det för mycket. Egentligen är det hur enkelt som helst att äta veganskt (iallafall hemma, äter man ute eller är bortbjuden hem till någon är det lite svårare) och väldigt gott 🙂 Sen finns det ju också hur mycket köttsubstitut som helst om man inte alltid orkar laga mat från grunden. Sen istället för mjölk och matlagningsgrädde m.m, är det ju bara att ta havremjölk eller soyagrädde till exempel 🙂 Det finns alternativ till allt! I min blogg tipsar jag mycket om vegansk mat och veganska recept 🙂 http://finest.se/rebeccaswahn/ (finns under kategorin ”mat & recept)

 • anonym skriver:

  Tur det finns massa vegetariska bloggar med matrecept mm så ni som har den livsstilen kan få nya idéer o tips om annat med. lycka till.

 • Linnea skriver:

  Inget farligt att nämna att det är ni å inte bara du? Eller?

 • anonym skriver:

  Börja äta vegetariskt linnea så kanske du snart mår lite bättre.

  • Linnea skriver:

   Jag mår alldeles utmärkt! Äter dock kött..;p

  • Linnea skriver:

   Marcelo skriver om vad ni gör å vad ni pratar om mm.. medan du annica ”suddar ut” marcelo i inläggen, som att han inte är där.. tycker det känns rätt respektlöst..:/ du pratar om att du vill gå bil, sen läser man på hans blogg att ni pratar om bil samma sak att du skriver att du varit på events, han skriver ni. betyder ju inte att ni inte kan ha eller haft en kris för att ni ändå kan umgås å du inte behöver låtsas om honom?

 • Anonym skriver:

  Gillar du nya portalen, tycker du resultatet har blivit bättre eller sämre!

 • Michelle skriver:

  Vad bra! Men tänk på att det kallas pescetarian när man äter skaldjur med, kan skapa stor förvirring annars 🙂

 • Johanna skriver:

  Hej Annica! Jag läser din blogg dagligen & tycker det är väldigt bra inspiration. Men jag har en liten fråga på vad du skulle kunna rekommendera.
  Jag har gått upp lite i vikt, alltså inte mycket jag är ganska smal av mig men om jag jämför med från förra året så var jag smalare & hade magrutor. Nu har dock magrutorna försvunnit då jag började äta väldigt onyttig mat & ätit chips också (väldigt mycket) vilket har gjort att jag gått upp kanske 5-10 kilo. Jag skulle allafall börja bli nyttig igen men tycker det är svårt att veta vad jag ska äta, vad jag ska utesluta, hur jag ska göra i början & vad jag ska tänka på. Har läst lite på din blogg men vill ha lite mer svar & hjälp då jag skulle vilja nå mitt mål igen & komma i form. Så vad är ditt råd?
  Kram Johanna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *