Skönhetsfix för 40+

350453h1024-LARGEUnderbara Camilla Läckberg. Den här bilden är så vacker på henne. Mjuka toner, håret harmoniserar med hennes ansikte och mjukt sminkade ögon med fransmarkering och droppskugga.

Jag tänkte lägga upp en helt annan grej idag men sedan kom jag och tänka på alla sms och meddelanden min mamma skickar till mig. Varför har jag inte gjort ett inlägg som är inriktat mer på er som är 40+? Det är ganska mycket att tänka på inom skönhetsvärlden när man blir lite äldre men tro inte att jag menar att det är mycket som man måste fixa. Nej gud nej, men man måste bara göra lite annorlunda än vad man gjorde när man var yngre. 😉

Ni vet när små 12 åriga flickor börjar sminka sig och man får en chock och ba ”shit hon ser mycket äldre ut”. Well, så kan det även vara när man blir äldre om man fortsätter att sminka sig på samma sätt som man gjorde när man var yngre…

Våra ansikten ändras genom hela livet och därför måste vi anpassa makeupen. När vi blir äldre så kanske inte huden är lika fyllig längre, den kanske ha tappat sin glow, den är inte lika fast och kan se rätt trött ut. Så här kommer mina bästa tips för att ta hand om din hud på bästa sätt och få den att se så ung och fräsch som möjligt! 😀

Peela! Minst en gång i vecka för det gör att de döda hudcellerna försvinner och den nya fräscha huden kan komma fram.

Återfukta!
Se till att vara noga med att återfukta huden rejält så den blir mjuk och smidig och då syns inte heller linjerna lika skarpt om du har några.

Makeupbasen!
 Om du gillar att använda primer så använd en som jämnar ut hudstrukturen och ger lyster. Allt för att få en så jämn och fin grund som möjligt.
Satsa på en foundation eller BB-cream som ger en lätt till medel täckning, som jämnar ut din hudton. Är den heltäckande gör den mer skada än nytta. Och vill du pudra så använd dig av ett löspuder med lite skimmer i, skippa det som är kompakt och dutta heller inte fast det med en puderpuff.
När det kommer till rouge så se till att den inte blir för skarp, det ska se ut som du vart ute i det friska vädret och man bara ska ana det. Det hjälper även kindbenen att komma fram lite mer tydligt också.
Om du ska använda solpuder så använd er av ett som går i en varmare ton, absolut inte kallt för det ger genast huden en grå ton.

Mycket lyster!
Jag säger bara lyster är A och O när man blir åldre för det är ett sätt att få huden att se levande ut! Så satsa på lystergivande produkter!

Läpparna!
Beroende på ens egna färger och hur fylliga dom är så rekommenderar jag ändå att använda en mer glossig produkt som inte är för färgstark. Det ska ge en mjuk lätt ton till läpparna och få dom att se lite fylligare ut. Använder man sig av för starka färger kan det göra så att dina läppar mer eller mindre ser ut som två streck.
Skärmavbild 2017-05-11 kl. 11.58.46Ögonen! Det här är något som mer eller mindre alla gör och det är att man fastnar i samma banor när man lägger ögonmakeupen. Man använder samma ögonskugga, samma kajal, samma mascara, man lägger på exakt samma sätt sedan flera år tillbaka. Nu är det ändring på det. Bort med den svarta kajalen från vattenlinjen och se till att öppna upp era ögon mer! Använd en mascara som separerar era fransar och ger längd för det gör att ögat ser piggare ut. När det kommer till ögonskugga så använd jordnära toner och även dom får det vara lite skimmer i just för att det trollar bort lite linjer om man har problem med det kring ögonområdet. Och vill ni gärna ha någon markering runt ögat så satsa på en någon typ av frans- och droppskugga. 😉

Brynen! Dom blir tunnare med åren och tappar färg och för att dom ska se lite tjockare ut så satsa på en bra brynskugga istället för någon hård penna.

Håret!
Tyvärr så drabbas mer eller mindre alla av ett tunnare hår när man blir äldre och för att det fortfarande ska se friskt och välmående ut så var noga med att packa in det minst en gång i veckan med reparerande och återfraktande produkter. Vill du färga det så gör det i en ton som harmoniserar med resten av ditt ansikte och samma sak med frisyren. Anpassa den efter din ansiktsform och säg även till frisören att vara noga med att inte klippa dig ”tantigt”. Det är en hårfin gräns när man klipper kort att det blir skitsnyggt eller tantigt…

Nu kanske detta låter väldigt drastiskt, ”du måste si, så, gör inte såhär, detta fungerar…bla bla bla” och man får ta till sig vilka knep man vill vi vi alla ser olika ut. Ni gör precis som ni vill för älskar ni stilen ni har nu så rockar ni den! 😉

9 reaktioner på “Skönhetsfix för 40+”

 • Annika skriver:

  Hår på huvudet har jag i överflöd, en riktig så kallad man, men rynkor och bjäfs finns ju. /Snart 43 🙂

 • Emilia skriver:

  Hej Annica!
  Jag har ”problem” med väldigt mörka ringar under ögonen (och då menar jag mörka på riktigt haha…), detta alltid oavsett om jag känner mig utvilad eller inte. Har du några bra tips på hur man kan bli av med dessa? Och då menar jag utöver att täcka dem med concealer, hade gärna gått omkring osminkad oftare men ringarna gör att jag ser helt fruktansvärt trött ut. Kram på dig och tack för en superbra blogg!

 • mia skriver:

  På forma vita kan man göra en behandling där dom går in under huden en bit nedanför ögat och får bort det mörka. Finns nog bilder på intagram. Det blir jätte fint en kompis till mej gjorde det och hon tyckte inte det var ett jobbigt ingrepp. Tog inte lång tid och man är ju vaken. Och resultatet blev strålande.

  • Emilia skriver:

   Åh tack för tipset! Låter dock lite dyrt för en fattig student som jag haha, men ska kolla upp det iallafall! 🙂

 • anna skriver:

  Eller så bara låter man alla göra exakt som de vill och skiter i vilken ålder de har? Känns förlegat att förpassa folk till sin ålder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *