Shameless Foundation från Marc Jacobs

Innehåller adlink

Marc Jacobs senaste foundation är en produkt som ger medel täckning, återfuktar huden samtidigt som den skyddar mot solen då den har SPF25. Många baser med SPF brukar ge en grå ton i huden om man blir fotad med blixt men just denna produkt är ”flashback free” vilket gör att huden ser likadan ut på foto som i verkligheten.

Jag har ju börjat applicera mina baser med fingrarna just för att jag tycker som smälter in så himla bra när man gör det. Till Shamelss foundation finns en tillhörande borste och visst fungerade det att applicera basen med den men ni behöver verkligen inte köpa den till utan resultatet blir minst lika med med fingrarna eller Beautyblender. 😉

Först tyckte jag att resultatet såg ganska pudrigt ut och jag älskar när baserna ser lite mer blöta och glansiga ut. Men efter ett tag så smälte den in väldigt fin i huden, lämnade inga som helt linjer eller kanter och det började bli en fin glow i den. Man behöver inte alls mycket för att den ska ge en medel täckning men det går såklart att bygga upp den om man vill att den ska bli lite mer täckande.

Tanken med denna foundation är att ”man ska stå upp för sig själv och acceptera den man är”, förstår dock inte hur dom tänkte med den förmedlingen på en foundation som ger en medel täckning. Jag hade fattat om det var för någon lätt BB-cream eller så…

Overall så är det en bra bas, finns i hela 29 nyanser för att kunna passa alla. Priset är överkomligt med tanke på vad man får för pengarna. Men om jag ska kunna tipsa om en budgetvariant så skulle jag nog satsa på L´Oréal True Match för 135kr. 😉

Pris: 425kr på Sephora

Jag använde nyansen Medium R310.
Före och efter.
 Den smälte in otroligt bra efter ett tag.
Före och efter, den ger en medel täckning och jämnar ut hudtonen väldigt fint.

5 reaktioner på “Shameless Foundation från Marc Jacobs”

 • anonym skriver:

  Fröken Englund tack för detta tips. Ha en fin vecka och ge järnet i Göteborg. Kramisar. 😊😇

 • Annika skriver:

  Fånig grej det där med att stå upp för sig själv- vad har det med foundation att göra?
  Då borde man ju vara naturell, eller?

  En parantes bara, inte din idé ju☺

 • Denise skriver:

  Gillar när du tipsar om budget varianter med så att alla kan hitta något!
  För ett väldigt bra tag sedan så har jag för mig att du gjorde ett ”lyx vs budget” skönhetsinlägg, kan du inte göra något liknande igen? Kul att se! 😊

 • Ida Johansson skriver:

  Hej Annica!
  Vilken superblogg du har. Läser varje dag i smyg på jobbet 🙂 Min dag går lite fortare då.
  Jag undrar hur man skall tänka när man blir brunare på sommaren med Foundation. Jag får själv massa färg i ansiktet och även fräknar som jag helst inte vill täcka för mycket. All about that natural 😉
  Tack för svar!

  Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.